PS4

Μάθετε τα πάντα για το πολυαναμενόμενο Battlefield V!

Η EA αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το Battlefield V, κι εμείς σας μεταφέρουμε όλες τις νέες πληροφορίες!

Μέσω ενός 30λεπτου livestream, η EA αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για το Battlefield V, επιβεβαιώνοντας τις φήμες πως η θεματολογία του θα είναι ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος. Μετά από 2 χρόνια, η DICE επιστρέφει με τον βασικό τίτλο της σειράς Battlefield, αφήνοντας στην άκρη την «κακή» παρένθεση που ακούει στο όνομα Battlefront. Πλέον, βάσει των όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ετοιμάζεται για μία δυναμική επιστροφή, προσφέροντας μία τελείως διαφορετική οπτική στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και σας μεταφέρουμε αναλυτικά κάθε λεπτομέρεια για το νέο μέλος της δημοφιλούς σειράς.

Τα War Stories επιστρέφουν

Battlefield V

Όσοι από εσάς αγάπησαν τα War Stories του Battlefield 1, τότε θα πρέπει να είναι πραγματικά χαρούμενοι για την επιστροφή τους στο Battlefield V. Σύμφωνα με την DICE, θα ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο, με την εξιστόρηση γεγονότων από διάφορα μέτωπα του πολέμου, απ’ όλες τις πλευρές. Όσοι περιμένετε όμως να δείτε γνώριμα τοπία όπως η παραλία της Νορμανδίας, μάλλον θα απογοητευτείτε. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να μας μεταφέρουν σε μάχες που δεν έχουμε ξαναδεί σε προηγούμενα παιχνίδια που έχουν αναφερθεί στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, παρουσιάζοντας μία τελείως νέα οπτική πλευρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως πρόκειται να δούμε ιστορίες τόσο από τους Συμμάχους, όσο και από τις δυνάμεις του Άξονα. Το single-player κομμάτι του παιχνιδιού φαίνεται να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και ήδη ανυπομονούμε για τις νέες ιστορίες που πρόκειται να δούμε.

Combined Arms, ένα νέο Co-op mode!

Το Co-op κάνει κι αυτό την επιστροφή του στο Battlefield V, πλέον γνωστό ως Combined Arms. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο mode που θα επιτρέπει σε 4 παίκτες να παίξουν παρέα μία τεράστια γκάμα από αποστολές. Όπως αποκαλύφθηκε, κάθε αποστολή θα δημιουργείται τυχαία, οπότε θα προσδώσει μεγάλο replayability. Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για το βάθος του εν λόγω mode, έγινε γνωστό πως θα συνδυάζει μία σειρά από objectives που θα συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα multiplayer modes και τις single-player αποστολές. Το νέο mode αφορά κυρίως όσους θέλουν μία multiplayer εμπειρία με τους φίλους τους, χωρίς να πρέπει να μπουν στο competitive κομμάτι ενάντια σε άλλους παίκτες, καθώς θα πολεμούν ενάντια σε A.I. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε multiplayer και single-player, αν και δεν έγινε γνωστό το πώς ακριβώς θα επηρεάζεται από το πρώτο.

Grand Operations, η ανασχεδιασμένη εκδοχή των πολυαγαπημένων Operations

Τα Operations αποτέλεσαν για πολλούς το highlight του Battlefield 1, κι όχι άδικα. Ένας συνδυασμός των Conquest και Rush, δύο πολυαγαπημένων multiplayer modes, οργανωμένα και σχεδιασμένα ώστε να υποστηρίζουν και αφήγηση ιστοριών. Αμυνόμενοι και επιτιθέμενοι, με την μάχη να «σπάει» σε διάφορους χάρτες έως ότου είτε οι πρώτοι αποκρούσουν τους τελευταίους, είτε οι τελευταίοι καταλάβουν όλους τους χάρτες. Η DICE αποκάλυψε πως θα κάνουν την επιστροφή τους, μεγαλύτερα και καλύτερα από ποτέ. Μία μεγάλη διαφοροποίηση είναι πως πλέον δεν θα επικεντρώνονται μόνο στην κατάληψη και άμυνα σημείων, αλλά θα συνδυάζουν objectives απ’ όλα τα modes. Ένα παράδειγμα που δόθηκε ήταν για την μάχη του Ρότερνταμ. Οι Σύμμαχοι θα ξεκινάνε την επίθεσή τους πέφτοντας με αλεξίπτωτα, με στόχο την καταστροφή των αντιαεροπορικών θέσεων του εχθρού. Αυτή είναι η 1η μέρα της μάχης, κι αν για παράδειγμα αποτύχουν, τότε η 2η μέρα θα τους βρει με λιγότερα tickets και οχήματα, δυσκολεύοντας το έργο τους.

Κάθε αποτέλεσμα έχει το αντίκτυπό του στη συνέχεια της μάχης τις επόμενες ημέρες, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ένα είδους «Last standing». Εν ολίγοις, αν δεν υπάρξει ξεκάθαρος νικητής από τις πρώτες τρεις ημέρες, τότε η 4η μέρα θα θέλει τις δύο παρατάξεις να πολεμούν με 1 μόλις γεμιστήρα και θα πρέπει να ανεφοδιαστούν από τα πτώματα των συμμάχων τους και των εχθρών τους. Συνολικά, φαίνεται πως έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στα Grand Operations από την DICE, καθώς θα πρόκειται για το πιο εμπλουτισμένο multiplayer mode, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, συνεχίζοντας φυσικά να αφηγείται ιστορικές μάχες από την οπτική και των δύο πλευρών. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το φθινόπωρο θα μας βρει να αφιερώνουμε δεκάδες ώρες στο multiplayer, πολεμώντας στα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

The Company

Battlefield V

Το The Company αποτελεί στην ουσία μία αναβαθμισμένη έκδοση του Soldier, ενός hub παραμετροποίησης των loadouts και του χαρακτήρα σας, για όσους δεν γνωρίζετε. Πλέον, οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρακτήρα, τόσο εμφανισιακά όσο και από πλευράς gameplay, ξεκλειδώνοντας νέα όπλα, perks αλλά και skins. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέο εξοπλισμό και ικανότητες είναι μέσω του συστήματος προόδου του παιχνιδιού, καθώς έγινε γνωστό πως δεν θα υπάρχουν ούτε loot boxes, αλλά ούτε και Premium Pass (θα το αναλύσουμε περισσότερο αργότερα). Φυσικά, πολλά πράγματα είναι ακόμα στον «αέρα» σχετικά με το νέο σύστημα παραμετροποίησης των χαρακτήρων μας, οπότε θα πρέπει προς το παρόν να κάνουμε υπομονή.

Tides of War

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη όλων ήταν η αποκάλυψη πως στο Battlefield V δεν θα συναντήσουμε το Premium Pass ή κάποια παρόμοια μορφή του. Το μοντέλο θα αφαιρεθεί τελείως, ενώ συνολικά έχει αλλάξει η προσθήκη νέου περιεχόμενου στο παιχνίδι, καθώς σύμφωνα με την DICE θα θυμίζει περισσότερο μία live υπηρεσία. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει σταδιακή προσθήκη νέων χαρτών, multiplayer modes, όπλων, ακόμη και single-player αποστολών, κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν! Παράλληλα, μέσω των multiplayer event που θα διεξάγονται θα γίνεται αφήγηση νέων ιστοριών, με το τέλος κάθε περιόδου να σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της εκάστοτε ιστορίας. Γενικά ακούστηκε πολλά υποσχόμενο και ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την υποστήριξη του παιχνιδιού μετά την επίσημη κυκλοφορία του. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού πάντως έχουν ως στόχο την διατήρηση της κοινότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προσφέροντας μία «φρέσκια» εμπειρία με το πέρασμα του χρόνου, είτε μέσω νέου περιεχομένου, είτε μέσω εμπλουτισμού του gameplay. Κάπου εδώ «κολλάει» και το μεγάλο ερώτημα που ακούει στο όνομα «Battle Royale».

Υπό διερεύνηση η προσθήκη του Battle Royale

Για πολλούς το Battle Royale αποτελεί αυτονόητη προσθήκη στο Battlefield V, δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας του είδους. Λίγο έως πολύ έχουν αρχίσει και ακούγονται φήμες για όλα τα πολεμικά multiplayer παιχνίδια, ενώ ο μεγάλος ανταγωνιστής, η σειρά Call of Duty, έκανε ήδη την αρχή με το Blackout στο Black Ops 4. Αρχικά, δεν θα υπάρχει κάποιο παρόμοιο mode στο νέο Battlefield, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν σχέδια για την προσθήκη του στο μέλλον, καθώς η DICE τόνισε πως ακόμη ψάχνει τον τρόπο να προσαρμόσει το δημοφιλές mode στα δεδομένα της σειράς. Αν και γνωρίζουμε πως αποτελεί το μεγαλύτερο trend της βιομηχανίας αυτή την περίοδο, η αντιγραφή του απ’ όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να αρχίσει να θεωρείται ως κακόγουστο αστείο. Ειδικά σ’ ένα παιχνίδι όπως το Battlefield, το οποίο εστιάζει στην στρατηγική προσέγγιση της μάχης σε συνδυασμό με την ομαδικότητα, μάλλον δεν θα ταίριαζε ιδιαίτερα. Λογικά, αν προστεθεί κάποιο αντίστοιχο mode θα είναι μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Αλλαγές σε Classes και νέα animations

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε όμως και στις επερχόμενες αλλαγές στα classes, αλλά και στα ολοκαίνουργιο σύστημα animation που προστίθεται στο παιχνίδι. Αρχικά, η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά τα revive, καθώς πλέον οποιοσδήποτε μέσα στο squad θα μπορεί να κάνει revive τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του. Βέβαια, λόγω της ειδίκευσης, ο Medic θα μπορεί να κάνει revive πιο γρήγορα, αλλά και γεμίζοντας την ζωή του συμπαίκτη του στο 100%. Συνεχίζοντας, ένα νέο εργαλείο που θα έχουν πλέον όλοι στη διάθεσή τους, ανεξαρτήτως class, είναι το toolbox. Μέσω του toolbox οι παίκτες θα μπορούν να χτίσουν διάφορα νέα οχυρώματα, σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη, Οι κατασκευές ονομάζονται από την DICE ως fortifications και θα αποτελέσουν μία από τις μεγάλες αλλαγές του gameplay. Οι παίκτες πλέον θα μπορούν να οχυρώσουν θέσεις στρατηγικής σημασίας με την χρήση σακιδίων άμμου, συρματοπλεγμάτων, χαρακωμάτων αλλά και παγίδων για τανκς. Έχετε ένα στενό σημείο απ’ όπου γνωρίζετε πως θα περάσει ο εχθρός; Οχυρώστε τις θέσεις σας και ετοιμαστείτε για άμυνα!

Battlefield V

Μία εξίσου σημαντική αναφορά έγινε και στα στάσιμα όπλα θέσης, όπως τα κανόνια και τα αντιεροπορικά, τα οποία πλέον θα μπορούν να μετακινούνται στον χάρτη από τους παίκτες. Πρόκειται για μία αλλαγή στο gameplay που δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές στους παίκτες, ενισχύοντας το sandbox στοιχείο. Αναφορά έγινε και στην κατηγοριοποίηση των όπλων, ανάλογα του μεγέθους τους και του μεγέθους των σφαιρών που χρησιμοποιούν. Ένα παράδειγμα που δόθηκε είναι οποιοδήποτε LMG, που με τους μεγάλους κάλυκές του θα διαπερνά οποιαδήποτε επιφάνεια, σε αντίθεση για παράδειγμα με τα πιστόλια, που δεν θα μπορούν να διαπεράσουν τους τοίχους. Το πακέτο των αλλαγών που παρουσιάστηκαν έκλεισε με το νέο σύστυμα animation, που όπως φαίνεται και στο Trailer είναι πιο ρεαλιστικό από ποτέ. Η παραμικρή κίνηση αποτυπώνεται στις οθόνες μας με ασύλληπτη λεπτομέρεια και μένει να δούμε πόσο πρόκειται να επηρεάσει και το gameplay.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και Trailer

Η παρουσίαση του Battlefield V έκλεισε με ένα καταιγιστικό Trailer που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Οπτικά το παιχνίδι φαίνεται να έχει δεχθεί μεγάλη αναβάθμιση, από τα animations και τα facial expressions, μέχρι τα physics των εκρήξεων και τα χρώματα. Πραγματικά, ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κανείς για το τι μιλάμε, είναι να δει το βίντεο. Φυσικά, σίγουρα ήταν υπερβολικά καλογυαλισμένο και δύσκολα θα είναι το ίδιο καλό και στην τελική του έκδοση, παρόλα αυτά όμως, ακόμη και downgrade να δεχθεί, δεν θα παύει να είναι εντυπωσιακό.

Το Battlefield V πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου για PC, PS4 και Xbox One. Οι συνδρομητές των EA Access και Origin Access σε Xbox One και PC ανίστοιχα, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν το παιχνίδι από τις 11 Οκτωβρίου. Όσοι προ-παραγγείλουν την Deluxe Edition θα έχουν ένα μικρό head-start και θα μπορούν να παίξουν από τις 16 Οκτωβρίου. Επίσης, πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού θα διεξαχθεί τουλάχιστον 1 Beta, αν και περισσότερες πληροφορίες για το πότε και τι θα περιλαμβάνει θα γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια του EA Play στην E3 2018.

Δείτε το καταιγιστικό Trailer: