Reviews

Dark Souls 3: The Ringed City DLC – Review

Διαβάστε την άποψή μας για το «κύκνειο άσμα» της σειράς Dark Souls, που ακούει στο όνομα The Ringed City!

Ο κόσμος του Dark Souls μας καλεί για μία ακόμη περιπέτεια, που ουσιαστικά αποτελεί το τελευταίο μας ταξίδι στον μαγευτικό και σκοτεινό κόσμο που δημιούργησε η From Software και αγαπήθηκε από εκατομμύρια gamers. Το The Ringed City είναι το δεύτερο και τελευταίο DLC του Dark Souls 3, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του Ashes of Ariandel. Πριν καν μεταβούμε στην αναλυτικά παρουσίασή του, θα πρέπει να τονίσουμε πως είναι ξεκάθαρα καλύτερο από τον προκάτοχό του, σε όλους τους τομείς. Η ποικιλία σε Bosses, mobs, περιβάλλοντα, όπλα, πανοπλίες, μαγείες και ο γενικότερος σχεδιασμός το καθιστούν σαφώς ανώτερο. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε και να σας μεταφέρουμε την άποψή μας αναλυτικά. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Bandai Namco Entertainment – Hellas για την παραχώρηση του παιχνιδιού.

Η πόλη στην άκρη του κόσμου

Η Ringed City αποτελεί το δώρο του πρώτου άρχοντα της φωτιάς, του Gwyn και της νεότερης κόρης του, Fillianore στους προγόνους της ανθρωπότητας. Η ιστορία την θέλει να βρίσκεται στην άκρη του κόσμου, αλλά όχι τυχαία. Εκεί κρύβεται το Dark Soul, ενώ πολλοί πιστεύουν πως η πόλη δημιουργήθηκε από τους θεούς για να περιορίσει τη δύναμή του αλλά και τους κατοίκους της. Για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο νέο DLC, θα πρέπει να έχετε ξεκλειδώσει το Bonfire πριν το τελευταίο Boss του παιχνιδιού. Δίπλα του θα δείτε ένα επιπλέον Bonfire, το οποίο θα σας οδηγήσει στη νέα περιοχή. Το προτεινόμενο Level είναι το 125, καθώς έχει σχεδιαστεί ως μία περιοχή late-game περιεχομένου και ως τέτοια, η δυσκολία είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Αν και όταν ξεκινήσετε την περιήγησή σας τα πράγματα είναι φαινομενικά εύκολα, χωρίς να νιώσετε κάποια ιδιαίτερη απειλή, ξαφνικά θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιες ιδιαίτερες «εκπλήξεις», καθώς εχθροί σε κάθε γωνία παραμονεύουν για το «τομάρι» σας. Άγγελοι και δαίμονες σας περιμένουν στην Ringed City κι αυτό σημειώστε το κάπου, καθώς σύντομα θα αρχίσετε τα… υπογλώσσια.

Dark Souls 3 The Ringed City

Το Level Design είναι καταπληκτικό γι ακόμη μία φορά, με την κάθε περιοχή να συνδέεται με μοναδικούς τρόπους, που πολλές φορές δεν περνάει καν από το μυαλό σας. Σε αντίθεση με την κυρίως γραμμική εξερεύνηση των περισσότερων levels του Dark Souls 3, τα πράγματα παίρνουν μία απότομη τροπή προς τα κάτω, με τον Miyazaki να παίζει με ένα βασικό Concept της σειράς, που θέλει κάθε πέσιμο να θεωρείται καταστροφικό. Αντιθέτως, στο The Ringed City θα χρειαστεί να πέσετε αρκετές φορές, κάτι που στην αρχή δεν γίνεται αντιληπτό. Ένα από τα πολύ θετικά στοιχεία του εν λόγω DLC είναι και η μεγάλη ποικιλία από εχθρούς, καθώς δεν θα κουραστείτε ποτέ πολεμώντας τους ίδιους και τους ίδιους. Αντιθέτως, υπάρχουν όλων των ειδών εχθροί, με κάποιους από αυτούς να έχουν και πολύ ιδιαίτερα patterns που τους ξεχωρίζουν από το κανονικό παιχνίδι. Βέβαια, αυτό που όμως αποτελεί μεγαλύτερο δέλεαρ για όλους και ίσως αποτελεί τον πιο εθιστικό παράγοντα του παιχνιδιού, είναι τα επικά Boss Fights, τομέα τον οποίο το The Ringed City θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς.

Dark Souls 3

Συνολικά, υπάρχουν 4 Boss Fights, με το 1 από αυτά να είναι optional, που σημαίνει πως μπορείτε να ολοκληρώσετε το DLC χωρίς να το πολεμήσετε. Εμείς όμως συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε τουλάχιστον μερικές απόπειρες, καθώς είναι μία εντυπωσιακή μάχη με ένα από τα πιο δύσκολα Boss του Dark Souls 3 συνολικά. Όλα τα Boss του The Ringed City έχουν το δικό τους αντίκτυπο στην εμπειρία σας, καθώς το κάθε ένα αποτελεί μοναδική εμπειρία. Ειδικά το προτελευταίο είναι μία ιδιαίτερη έκπληξη, την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε για ευνόητους λόγους. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα Boss Fights στέκονται αντάξια των προσδοκιών και σίγουρα θα είναι αξιομνημόνευτες μάχες για όλους τους οπαδούς της σειράς. Πέραν όμως αυτών, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που σας περιμένουν. Στο The Ringed City θα βρείτε 20 νέα όπλα, 12 νέα σετ και κομμάτια πανοπλίας, 6 νέες μαγείες, 8 νέα δαχτυλίδια, 11 νέα αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένων τις ψυχές των Bosses) αλλά και 1 νέο Covenant, το Spears of the Church.

Dark Souls 3: The Ringed City

Όπως καταλαβαίνετε, το DLC περιέχει πολλά νέα πράγματα για να σας κρατήσουν απασχολημένους καθ’ όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής σας. Για το νέο Covenant δεν θα πούμε κάτι συγκεκριμένο, καθώς θέλουμε να αποφύγουμε κάποιο πιθανό spoil. Πάντως αν θέλετε τη γνώμη μας, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε, καθώς σίγουρα θα περάσετε καλά. Επιπρόσθετα, μέσω του The Ringed City προστέθηκαν 2 νέοι PvP χάρτες, τα Dragon Ruins και το Grand Roof, οι οποίοι όμως είναι διαθέσιμοι σε όλους, αρκεί να έχουν τουλάχιστον 1 από τα 2 DLC. Επίσης, στο matchmaking προστέθηκε η δυνατότητα να βάλετε κωδικό, ώστε να συνδεθείτε με τους φίλους σας στην ίδια ομάδα. Ευχάριστες προσθήκες για όσους ασχολούνται με το PvP.

Το αντίο που του άξιζε

Το δεύτερο και τελευταίο DLC του Dark Souls 3 σηματοδότησε το τέλος μίας εποχής. Η σειρά Dark Souls επανέφερε στο προσκήνιο τα δύσκολα παιχνίδια, που η ολοκλήρωσή τους αποτελεί από μόνη της ένα επίτευγμα. Μπορεί το Ashes of Ariandel να υστερούσε σημαντικά σαν εμπειρία αλλά και σαν ποσότητα περιεχομένου, αλλά το The Ringed City ήρθε για να ισορροπήσει τα πράγματα, προσφέροντας μία αξιομνημόνευτη εμπειρία που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς της σειράς. Είναι δύσκολο, είναι μακάβριο, είναι ανατριχιαστικό και είναι αντάξιο των προσδοκιών που υπάρχουν πάντα για οποιαδήποτε δημιουργία της From Software. Η συνολική του διάρκεια θα πρέπει να υπολογίζεται σε περίπου 10 ώρες, ανάλογα με το πόσο θα σας δυσκολέψει και πόσο χρόνο θα σας πάρουν κάποια από τα Bosses.

Πάντως αν πάτε για το Optional, καλό θα ήταν να φέρετε παρέα γιατί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αν υπάρχει κάποιο αρνητικό στο DLC, αυτό είναι το γεγονός πως πρέπει να αποχαιρετήσουμε τον κόσμο του Dark Souls για πάντα. Η From Software πάντως κάτι ετοιμάζει και ελπίζουμε πως αυτό είναι η συνέχεια του Bloodborne που μόνο και μόνο στην ιδέα ανατριχιάζουμε… Αν δεν «χορτάσατε» με το κυρίως πιάτο που ακούει στο όνομα Dark Souls 3, τότε τα DLC του μπορούν να σας προσφέρουν μία ακόμη τελευταία μπουκιά, που συνολικά αξίζει και με το παραπάνω. Αν βέβαια είστε σε δίλλημα ανάμεσα στα 2 DLC, τότε προτείνουμε ανεπιφύλακτα το The Ringed City.