Everybody's Golf
Reviews

Everybody’s Golf Review

Διαβάστε την άποψη μας για το νέο αποκλειστικό τίτλο του PS4, Everybody’s Golf, που είναι έτοιμο να σας μάθει γκολφ αλλά και να ξυπνήσει αναμνήσεις 20 χρόνων.

Το Γκολφ, όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί ένα σπουδαίο άθλημα με αριστοκρατικές ρίζες. Το σύνολο που προκύπτει από την απαιτούμενη μεγάλης έκτασης χώρου, της περιποίησης του αλλά και του ακριβού εξοπλισμού, δικαιολογούν γιατί το γκολφ θεωρείτε το άθλημα των πλουσίων. Άλλωστε η ανάγκη για πολύωρη προπόνηση, καθότι είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο άθλημα, δεν αφήνει το περιθώριο για ένα πολυάσχολο πρόγραμμα. Ωστόσο αν δεν έχετε την δυνατότητα να παίξετε πραγματικό γκολφ η Sony Interactive Entertainment σε συνεργασία με την Clap Hanz σας έχουν την εύκολη λύση με το νέο Everybody’s Golf για το PS4.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί αποκλειστικότητα για το Playstation και πρωτοεμφανίστηκε στο Playstation το 1997 ξεπερνώντας τις εμπορικές προβλέψεις της εταιρίας. Οι χαρακτήρες που μοιάζουν με καρτούν, το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, αλλά και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο δημοφιλής αθλητικός τίτλος, οδήγησαν στο να αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό. Αγαπήθηκε μάλιστα τόσο πολύ από τον κόσμο, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία άλλων δέκα παιχνιδιών για όλες τις κονσόλες της Sony, αναδεικνύοντας με αυτόν τρόπο την δημοφιλή πτυχή της σειράς.

Με την αναγέννηση του Everybody’s Golf η Sony Interactive Entertainment αποσκοπεί στην εξέλιξη της σειράς αλλά και την δημιουργία αισθήματος νοσταλγίας. Με σαφώς ανανεωμένο οπτικό τομέα, αλλά και εξελιγμένο gameplay ο νέος τίτλος ήρθε για να θυμίσει στους παλιούς αλλά και να μάθει στους νέους πόσο ωραίο και διασκεδαστικό μπορεί να γίνει το γκολφ.

Καλωσόρισμα στο Golf Island

Ξεκινώντας το παιχνίδι μας καλωσορίζει ένα ιδιαίτερα φιλόξενο σκηνικό στα πλαίσια του οποίου πρέπει να δημιουργήσουμε τον παίκτη μας όπως θέλουμε εμείς. Με αναρίθμητες και ποικίλες επιλογές που αφορούν την εμφάνιση αλλά και τους πανηγυρισμούς του χαρακτήρα μας, το μόνο που μας περιορίζει είναι η φαντασία.

Everybody's Gold

Αμέσως μετά το customization γνωρίζουμε καλύτερα το περιβάλλον του golf island και του club στο οποίο ανήκουμε και θα αποτελεί το “home” μας, με τη βοήθεια άλλων χαρακτήρων που ανήκουν σε αυτό.  Μετά την ολοκλήρωση βασικών συζητήσεων με αυτούς, από τις οποίες λείπει το voice acting, με αποτέλεσμα να γίνονται γρήγορα ανιαροί, και έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες απαραίτητες είμαστε έτοιμοι να μάθουμε να παίζουμε γκολφ.

Το πρώτο ματς

Έφθασε λοιπόν η ώρα για το πρώτο μας παιχνίδι ως παίκτες του γκολφ. Με ένα πολύ απλό tutorial ο χρήστης μαθαίνει πολύ εύκολα πως να ρίχνει βολές και ποιους παράγοντες θα πρέπει να υπολογίσει ώστε να επιτύχει όσο το δυνατόν καλύτερη βολή. Το χτύπημα πραγματοποιείται με εύκολο χειρισμό που χαρακτηρίζεται από το triple-tap. Κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες όπως η ταχύτητα και η κατεύθυνση του αέρα, αλλά και φυσικά η δομή και τα χαρακτηριστικά της κάθε πίστας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα της βολής. Στόχος μας είναι να βάλουμε την μπάλα μέσα στην τρύπα με όσο το δυνατόν λιγότερες βολές, ενώ ο νικητής καθορίζεται από την άθροιση των επιμέρους σκορ του κάθε παίκτη.

Και η καριέρα ξεκινάει

Αμέσως μετά το tutorial ξεκινάει το career mode στα πλαίσια του οποίου στόχος είναι ο χαρακτήρας μας να ανέβει ranks. Παίρνοντας μέρος σε διάφορα τουρνουά και ανάλογα με την θέση που καταλαμβάνει ο παίκτης στην κατάταξη, συλλέγουμε πόντους εμπειρίας (xp). Μόλις συλλέξουμε αρκετή εμπειρία, τότε έρχεται στο club μας ένας άλλος χαρακτήρας-boss με τον οποίο διαγωνιζόμαστε. Όταν κερδίσουμε τρεις τέτοιους χαρακτήρες ανεβαίνουμε rank.

Everybody's Golf

Προχωρώντας σε αυτήν την κλίμακα συναντάμε πιο δύσκολα τουρνουά με διαφορετικά και πιο δύσκολα χαρακτηριστικά, ενώ σταδιακά μας γίνονται διαθέσιμες νέες πίστες. Ακόμη, σε κάθε τουρνουά συναντάμε διαφορετικούς παράγοντες όπως είναι το μέγεθος της τρύπας, ο τύπος της μπάλας αλλά και γενικότερα το στυλ παιξίματος, στοιχεία που προσθέτουν ενδιαφέρουν στο παιχνίδι και μας κρατάει σε συνεχή εγρήγορση. Η αμοιβή πρακτικά από τις νίκες μας είναι κάποια coins αλλά και νέα χαρακτηριστικά για το customization του χαρακτήρα μας. Τέλος, υπάρχει άρρηκτη σύνδεση μεταξύ του παίκτη μας και του club, καθώς ανάλογα με τα επιτεύγματά μας στον αγωνιστικό χώρο ανεβαίνουν και τα χαρακτηριστικά του club. Αυτό το γεγονός έχει άμεση επίδραση και στις ικανότητες του χαρακτήρα μας. Δηλαδή, αν για παράδειγμα κατά την διάρκεια ενός ματς, ρίξουμε το μπαλάκι σε μεγάλη απόσταση, τότε θα ανέβει και η μέγιστη απόσταση που θα έχει το club και κατ’ επέκταση και ο χαρακτήρας μας.

Κόβοντας βόλτες στο χώρο του club

Ο ελεύθερος χώρος του club αποτελεί το ανοικτό τμήμα του παιχνιδιού στο οποίο ο παίκτης μπορεί να περιηγηθεί, να μιλήσει με άλλους παίκτες, να μπει στο online αλλά και στο μαγαζί, ώστε να αγοράσει νέα πράγματα. Ακόμη ανά διαστήματα ο παίκτης μπορεί να αλληλεπιδρά με τους θαμώνες, με έπαθλο διάφορα δώρα ή ακόμα και την δυνατότητα να οδηγήσει το χαρακτηριστικό αυτοκινητάκι του γκολφ. Φυσικά, με το απλό gameplay που συνοδεύει το παιχνίδι αυτό γίνεται ακόμα πιο εύκολο και ξεκούραστο.

Online-Multiplayer

Αδιαμφισβήτητα ο κάθε παίκτης πρέπει να δοκιμάσει το online mode, στα πλαίσια του οποίου μπορεί να διαγωνιστεί με άλλους πραγματικούς παίκτες, εμπειρία που δίνει ένα πιο αγωνιστικό πρόσωπο στο παιχνίδι. Φυσικά, εκτός από το online multiplayer είναι διαθέσιμο και το local multiplayer, μέσω του οποίου μπορεί να απολαύσει το παιχνίδι μαζί με φίλους του και να αποδείξει σε αυτούς τις αθλητικές του ικανότητες.

Περιμένοντας να φορτώσει

Ένα αρνητικό χαρακτηριστικό για το οποίο θα ήθελα να αφιερώσω μερικές γραμμές είναι τα loading timers. Το Everybody’s Golf έχει χαρακτηριστικής μεγάλης διάρκειας χρόνους που απαιτούνται για τη φόρτωση του παιχνιδιού. Αυτό δεν αφορά μόνο το αρχικό loading αλλά και οποιοδήποτε άλλο loading κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Άλλωστε δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος λόγος για αυτά τα εκτενή loadings, καθώς τα γραφικά είναι χαμηλής ποιότητας αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν δικαιολογούν τους συγκεκριμένους χρόνους. Αυτό το γεγονός έχει ως συνέπεια την δυσαρέσκεια του παίκτη, καθώς διακόπτεται η ροή του παιχνιδιού για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι αναμνήσεις ξυπνάνε 

Το Everybody’s Golf αποτελεί μία εξαιρετική επανέκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού, ξυπνώντας αναμφίβολα πολλές αναμνήσεις στους παίκτες. Όσον αφορά τα γραφικά είναι αισθητά βελτιωμένα, με την χαρακτηριστική “καρτουνίστικη” εμφάνιση να δεσπόζει και να δημιουργεί μία πιο διασκεδαστική ατμόσφαιρα.  Παράλληλα, το gameplay είναι απλό και κάποιος που δεν γνωρίζει το παιχνίδι θα το συνηθίσει πολύ γρήγορα, χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα. Είναι βέβαιο ότι όποιος είναι φαν του γκολφ αλλά και γενικά τέτοιου είδους αθλητικών παιχνιδιών θα το λατρέψουν και θα ξοδέψουν πολλές ώρες παίζοντας το. Με το συγκεκριμένο τίτλο θα μπορείτε επίσης να ανταγωνιστείτε άλλους παίκτες είτε online είτε όχι παίζοντας με φίλους, ανεβάζοντας έτσι τον ανταγωνισμό αλλά και την αγωνία στα ύψη.

Το Everybody’s Golf έχει ήδη κυκλοφορήσει από τέλη Αυγούστου για το PS4 και μπορείτε να το βρείτε στην official τιμή των 39,99 €, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο και σίγουρα θα αποτελέσει ένα ιδαίτερο σημείο αναθεώρησης για την αγορά του.