4Gamers http://www.4gamers.gr The Gaming Culture Tue, 23 Oct 2018 16:39:09 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 http://www.4gamers.gr/wp-content/uploads/2016/08/cropped-4Gamers-Favicon-32x32.png 4Gamers http://www.4gamers.gr 32 32 114760964 PS Plus: Διέρρευσαν τα δωρεάν παιχνίδια του Νοεμβρίου http://www.4gamers.gr/ps-plus-november-games-leak/ http://www.4gamers.gr/ps-plus-november-games-leak/#respond Thu, 04 Oct 2018 09:51:13 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14807 Πιθανή διαρροή των δωρεάν παιχνιδιών του PS Plus για τον Νοέμβριο! Αν και δεν έχουν περάσει 2-3 μέρες όπου ξεκίνησαν να προσφέρονται τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον Οκτώβριο, φαίνεται πως διέρρευσαν τα παιχνίδια που θα δοθούν στους κατόχους PS4 τον Νοέμβριο! Το lineup είναι πολύ δυνατό, καθώς περιλαμβάνει τα Bulletstorm: Full Clip […]

The post PS Plus: Διέρρευσαν τα δωρεάν παιχνίδια του Νοεμβρίου appeared first on 4Gamers.

]]>
Πιθανή διαρροή των δωρεάν παιχνιδιών του PS Plus για τον Νοέμβριο!

Αν και δεν έχουν περάσει 2-3 μέρες όπου ξεκίνησαν να προσφέρονται τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον Οκτώβριο, φαίνεται πως διέρρευσαν τα παιχνίδια που θα δοθούν στους κατόχους PS4 τον Νοέμβριο!

Το lineup είναι πολύ δυνατό, καθώς περιλαμβάνει τα Bulletstorm: Full Clip Edition και το Yakuza Kiwami, με τη διαρροή να εχετται απευθείας από την ίδια την Sony και το PS Store. Κάποιος μάλλον πάτησε το λάθος κουμπί ένα… μήνα νωρίτερα.

https://mobile.twitter.com/Nibellion/status/1047763366780002304

Αυτό που μένει να δούμε όμως, είναι κατά πόσο θα ισχύει στο τέλος η εν λόγω διαρροή, αν και ελπίζουμε να είναι 100% αληθινή, καθώς πρόκειται για 2 πολύ ωραία παιχνίδια.

Να τονίσουμε πως η διαρροή αφορά αποκλειστικά τους τίτλους που θα δοθούν στο PS4 και δεν γνωρίζουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια της λίστας, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση στο τέλος του μήνα.

Μέχρι τότε, μπορείτε να κατεβάσετε τα δωρεάν παιχνίδια του Οκτωβρίου που έγιναν διαθέσιμα στις 2 Οκτωβρίου με το καθιερωμένο update του PS Store.

The post PS Plus: Διέρρευσαν τα δωρεάν παιχνίδια του Νοεμβρίου appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/ps-plus-november-games-leak/feed/ 0 14807
Shadow of the Tomb Raider – Review http://www.4gamers.gr/shadow-of-the-tomb-raider-review/ http://www.4gamers.gr/shadow-of-the-tomb-raider-review/#respond Tue, 02 Oct 2018 17:32:11 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14799 Η Lara Croft επιστρέφει με το Shadow of the Tomb Raider, κλείνοντας τη νέα τριλογία της σειράς! Η αναγνωρισιμότητα που έχει η Lara Croft δεν είναι τυχαία. Αποτελεί μία από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες video games που έχει δημιουργηθεί ποτέ και έχει σημαδέψει μία ολόκληρη γενιά με τα παιχνίδια Tomb Raider. Η βρετανίδα αρχαιολόγος αποτελεί […]

The post Shadow of the Tomb Raider – Review appeared first on 4Gamers.

]]>
Η Lara Croft επιστρέφει με το Shadow of the Tomb Raider, κλείνοντας τη νέα τριλογία της σειράς!

Η αναγνωρισιμότητα που έχει η Lara Croft δεν είναι τυχαία. Αποτελεί μία από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες video games που έχει δημιουργηθεί ποτέ και έχει σημαδέψει μία ολόκληρη γενιά με τα παιχνίδια Tomb Raider. Η βρετανίδα αρχαιολόγος αποτελεί δημιούργημα της Core Design, με τον πρώτο τίτλο να κυκλοφορεί για το PS1 το 1996. Έκτοτε, έχουν κυκλοφορήσει 18 παιχνίδια της σειράς, σε ότι πλατφόρμα μπορείτε να φανταστείτε, σε ένα διάστημα 22 χρόνων. Ενδεικτικά, τα παιχνίδια της σειράς έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 63 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, όντας ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise στην gaming βιομηχανία. Για να μην αναφερθούμε φυσικά και στις ταινίες με την Αντζελίνα Τζολί, αλλά και πιο πρόσφατα στο reboot με την Αλίσια Βικάντερ. Το πιο σημαντικό γεγονός των τελευταίων χρόνων όμως, ήταν το reboot της σειράς βιντεοπαιχνιδιών το 2013, όταν και η Crystal Dynamics κυκλοφόρησε τον πρώτο τίτλο μίας νέας τριλογίας, το Tomb Raider. Ακολούθησε το Rise of the Tomb Raider και πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο μέρος της τριλογίας, το Shadow of the Tomb Raider. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το παίξουμε και σας μεταφέρουμε, αναλυτικά, την άποψή μας για την ολοκαίνουργια περιπέτεια της Lara Croft, που όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του παιχνιδιού, αποτελεί την εμπειρία που την διαμορφώνει ως Tomb Raider.

Το τέλος του κόσμου

Shadow of the Tomb Raider

Η ιστορία βρίσκει την πλέον πιο ώριμη Lara Croft στα χνάρια του οργανισμού Trinity (γι΄ ακόμη μία φορά), προσπαθώντας να βρει πρώτη ένα αρχαίο κειμήλιο που θα ήταν άκρως επικίνδυνο στα χέρια τους. Αυτό που αγνόησε όμως, προκειμένου να αποτρέψει την Trinity από το να πάρει το κειμήλιο, είναι οι προειδοποιήσεις πως η αφαίρεση του από τον βωμό θα ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του κόσμου! Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, η Trinity εν τέλει της παίρνει το μαχαίρι και η Lara μένει με άδεια τα χέρια, έχοντας ξεκινήσει την συντέλεια του κόσμου. Η μόνη πραγματική λύση που υπάρχει, είναι να βρει την κρυμμένη πόλη και το ασημένιο κουτί που περιγράφεται στον θρύλο, ώστε στη συνέχεια να το τρυπήσει με το μαχαίρι και να σώσει τον κόσμο. Στην ουσία, έρχεται αντιμέτωπη με το αντίκτυπο των πράξεων της και την εμμονή της με την Trinity. Αν δεν είχε πάρει το μαχαίρι, η Trinity δεν θα το έβγαζε ποτέ από τον βωμό, καθώς γνώριζε πως πρώτα θα έπρεπε να βρει το ασημένιο κουτί. Ο πραγματικός λόγος; Ο θρύλος αναφέρει πως όποιος έχει στην κατοχή του και τα 2, θα μπορέσει να αναδημιουργήσει τον κόσμο, όπως ακριβώς επιθυμεί. Χωρίς και τα 2 μαζί όμως, όπως αναφέραμε και προηγουμένως; Η συντέλεια του κόσμου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της ζει με τις ενοχές και τις τύψεις της πράξης της, προσπαθώντας απελπισμένα να ανατρέψει την κατάσταση. Συνολικά, το σενάριο δεν μπορούμε να πούμε πως εντυπωσιάζει, αλλά το σώζουν ευτυχώς οι ερμηνείες των ηθοποιών.

Στασιμότητα με αλλαγή φιλοσοφίας

Το Shadow of the Tomb Raider παραμένει πιστό στα χνάρια των προκατόχων του, χωρίς να προσπαθεί να καινοτομήσει. Οι μηχανισμοί του gameplay διατηρήθηκαν αυτούσιοι, με μερικές αλλαγές κυρίως στο stealth κομμάτι, όπου προστέθηκαν αρκετές νέες επιλογές. Στις τροπικές περιοχές όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα του παιχνιδιού, το stealth στοιχείο ευνοείται λόγω της πυκνής βλάστησης. Πλέον, η Lara μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα σημεία του περιβάλλοντος για να κρυφτεί και να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της. Βασική προϋπόθεση είναι οι διάφορες λίμνες λάσπης, που χρησιμοποιεί για να καμουφλαριστεί. Αφού αλειφτεί με την λάσπη, μπορεί να κρυφτεί σε τοίχος με πυκνή βλάστηση και γίνεται πιο δύσκολο να εντοπιστεί από τους εχθρούς. Επιπρόσθετα, μπορεί να σκαρφαλώσει σε συγκεκριμένα δέντρα, έχοντας τη δυνατότητα να επιτεθεί σε ανυποψίαστους εχθρούς με το τόξο και στη συνέχεια να τους κρεμάσει από τα κλαδιά. Γενικότερα, το παιχνίδι είναι πολύ πιο απαιτητικό σε αυτό το κομμάτι, καθώς αν αποφασίσετε να μπείτε “guns blazing” στην μάχη, ειδικότερα στα πιο υψηλά επίπεδα δυσκολίας, θα τιμωρηθείτε με έναν πολύ γρήγορο θάνατο. Αντιθέτως, ο σχεδιασμός του gameplay έχει προσαρμοστεί γύρω από το stealth, δίνοντάς σας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και αμέτρητες επιλογές για το πώς θα προσεγγίσετε την κάθε περίπτωση.

Shadow of the Tomb Raider

Εκεί που το Shadow of the Tomb Raider ξεχωρίζει πραγματικά από τους προκατόχους του, είναι η εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει στα Tombs, καθώς σχεδιαστικά η Eidos Montreal, υπεύθυνη για την ανάπτυξη του τελευταίου μέρους της σειράς, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Πρόκειται για τα πιο λεπτομερή και ενδιαφέρον Tombs που έχετε δει, με puzzles που αποτελούν πρόκληση και η επίλυσή τους είναι πιο περίπλοκη απ’ όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Στο τελευταίο μέρος της τριλογίας έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην επίλυση γρίφων και στην εξερεύνηση του περιβάλλοντος, κάτι που μας άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Αν και από την μία γίνεται μία προσπάθεια να μπείτε περισσότερο στον ρόλο της εξερευνήτριας, ψάχνοντας θησαυρούς, ανακαλύπτοντας ναούς και μέρη γεμάτα ιστορία των αρχαίων ιθαγενών λαών, από την άλλη δεν υπήρξε η κατάλληλη εναλλαγή ανάμεσα σε αυτά τα κομμάτια του gameplay και της δράσης. Στο νέο μέλος της σειράς, υπάρχει χαρακτηριστικά λιγότερη δράση, σε αντίθεση με το Rise of the Tomb Raider, κάτι που μας ενόχλησε ως ένα βαθμό. Συνολικά, το pacing του παιχνιδιού φαίνεται πως κάνει μία μεγάλη «κοιλιά» στην μέση, ενώ προς το τέλος τα πράγματα γίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα και η αδρεναλίνη χτυπάει «κόκκινο».

Γενικά πάντως, όσο κι αν προσπαθήσαμε να βρούμε αισθητές διαφορές στο gameplay του Shadow of the Tomb Raider, δεν μπορούμε να πούμε πως εντοπίσαμε κάτι ιδιαίτερο… Όσοι περιμένουν να δουν πολλά νέα χαρακτηριστικά, θα εκπλαγούν δυσάρεστα. Θα ήταν πιο σωστό να λέγαμε πως έχουν γίνει ορισμένες βελτιώσεις, ειδικά στο gunplay, αλλά μην φανταστείτε κάτι συνταρακτικό. Αντιθέτως, θα λέγαμε πως για 2018 οι shooting μηχανισμοί είναι απαρχαιωμένοι. Η ποικιλία σε όπλα ελάχιστη, η Α.Ι. στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τα προηγούμενα, οι αναβαθμίσεις της Lara γίνονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο (πολλές από αυτές είναι ίδιες κιόλας με τα προηγούμενα), το σύστημα αναβάθμισης των όπλων το ίδιο σχετικά αδιάφορο και πάει λέγοντας. Το σύστημα προόδου πάντως δούλευε εξαρχής αρκετά καλά, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πως μας “χάλασε” ιδιαίτερα. Στο ίδιο μήκος κύματος με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και η άγρια ζωή και το σύστημα crafting, χωρίς καμία αλλαγή. Το στοιχείο που μας δημιούργησε απίστευτο εκνευρισμό όμως, είναι τα σημεία που το παιχνίδι μας αναγκάζει να κολυμπήσουμε μέσα στο νερό και πρέπει να… κρυφτούμε από πιράχνας και σμέρνες… Ο λόγος; Μόλις σας δουν έχετε στην καλύτερη περίπτωση 3 δευτερόλεπτα για να γλυτώσετε κολυμπώντας στην ξηρά (αν είστε τυχεροί και έχετε κάτι κοντά). Έτσι και είστε σε κάποιο τελείως υπόγειο σημείο, έχετε γεια βρυσούλες! Πραγματικά, πολύ κακή επιλογή από τους developers, καθώς εκτός του ότι δεν προσφέρει τίποτα στην εμπειρία, είναι ικανό να σας εκνευρίσει αφάνταστα.

Χάρμα ίδεσθαι!

Πραγματικά ότι και να πούμε για τον οπτικό τομέα του παιχνιδιού θα είναι λίγο. Η ομάδα που επιμελήθηκε των γραφικών αξίζει πολλά συγχαρητήρια, καθώς το Shadow of the Tomb Raider αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια της γενιάς. Τα textures έχουν απίστευτη λεπτομέρεια, οι φωτισμοί και οι αντανακλάσεις “ζαλίζουν”, ενώ συνολικά ο σχεδιασμός των περιοχών που εξερευνούμε είναι εξαιρετικός. Οι μορφασμοί των προσώπων είναι απίστευτα ρεαλιστικοί, ενώ τα animations έχουν διατηρηθεί σε πολύ ποιοτικά επίπεδα, όπως και στους προκατόχους του παιχνιδιού. Όσοι έχουν την τύχη να το απολαύσουν στο Xbox One X, με μία 4K τηλεόραση που υποστηρίζει HDR, θα τους πέσουν τα σαγόνια. Μην εκπλαγείτε αν γίνουν αναφορές πως έχει τα καλύτερα γραφικά της γενιάς, καθώς ήδη προσπαθούμε να σκέφτουμε ένα παιχνίδι που να το κοντράρει, κι όλα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο υστερούν. Άξιος αναφοράς όμως είναι και ο ηχητικός τομέας του παιχνίδιου, καθώς και πάλι στο Xbox One X, είτε έχετε το Dolby Atmos, είτε το Windows Sonic, μαζί με ένα ποιοτικό ζευγάρι ακουστικών, πρόκειται να μείνετε έκπληκτοι με την λεπτομέρεια των ήχων. Το πακέτο Xbox One X, 4K/HDR τηλεόραση και ακουστικά είναι ο απόλυτος τρόπος για να παίξετε το Shadow of the Tomb Raider και να το “ξεζουμίσετε”. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι υπόλοιπες εκδόσεις περνάνε απαρατήρητες. Αντιθέτως, θεωρούμε πως έχει γίνει εξίσου εξαιρετική δουλειά, οπότε δεν πρόκειται να απογοητευτείτε.

Ώρα για νέα ξεκινήματα

Οι Eidos Montreal και Crystal Dynamics κατάφεραν να “κλείσουν” την τριλογία αρκετά αξιόλογα. Μπορεί το τρίτο και τελευταίο μέρος να μοιάζει κάπως “φτωχό” έναντι των προκατόχων του, λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε καινοτομίας ή σημαντικής αλλαγής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το Shadow of the Tomb Raider δεν είναι ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι. Επειδή όπως κι εσείς, έτσι κι εμείς τυχαίνει πολλές φορές να διαβάζουμε τις κριτικές των μεγάλων ιστοσελίδων του εξωτερικού, αυτή την φορά θέλουμε να πούμε μερικά πράγματα, ώστε να ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση. Έτυχαν να πέσουν στην αντίληψή μας κάποιες κριτικές που αναφέρονται στο παιχνίδι ως “πολύ κακό”, με βαθμολογίες του τύπου 5 και 6. Δεν γνωρίζουμε τι είχαν μερικοί συνάδελφοι στο μυαλό τους όταν ασκούσαν κριτική, αλλά σίγουρα μας απογοήτευσε το γεγονός πως ασκούν αδικαιολόγητα αυστηρή κριτική, σε σημείο να θεωρούμε πως κάτι δεν πάει καλά στο κεφάλι τους.  Εμείς πάντα υποστηρίζουμε πως ανεξάρτητα του τι γράφουμε εμείς και τα υπόλοιπα μέσα, ο πραγματικός κριτής είναι ο gamer που θα πιάσει το παιχνίδι στα χέρια του. Όλοι είμαστε άνθρωποι με απόψεις και γούστα που μπορεί να διαφέρουν, οπότε όσο και να προσπαθήσει κάποιος να είναι απόλυτα αντικειμενικός, σίγουρα θα βρεθεί μία μερίδα κόσμου που θα διαφωνήσει.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, η έλλειψη καινοτομίας δεν συνεπάγεται και με χαμηλά production values, ούτε πως δεν θα περάσετε 30+ διασκεδαστικές ώρες με το παιχνίδι. Όσοι αγάπησαν τους προηγούμενους τίτλους της σειράς, είναι πολύ πιθανόν να το θεωρήσουν και το καλύτερο της τριλογίας. Εμείς πάλι θεωρούμε πως  το Shadow of the Tomb Raider είναι ένα προσεγμένο παιχνίδι, με τα θετικά του και τα αρνητικά του και εξαιρετικά υψηλά production values, που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας.  Είναι καλύτερο από το Rise of the Tomb Raider; Όχι κατά την άποψή μας, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε πως μας απογοήτευσε. Απλά μας άφησε με μία μικρή πίκρα πως θέλαμε το κάτι παραπάνω. Όπως και να έχει όμως, όπως αναφέραμε και προηγούμενως, όσοι έπαιξαν και λάτρεψαν τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πρέπει να το αγοράσουν και να το απολαύσουν γι’ αυτό που είναι, κι όχι το τι θα μπορούσε. Μένει να δούμε όμως ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για την σειρά, αν συνεχιστεί και υπό ποιες συνθήκες. Όταν με το καλό έρθει όμως εκείνη η ώρα, θα πρέπει να γίνουν αρκετές και σημαντικές αλλαγές, αν θέλουν να παραμείνει ως μία κορυφαία κυκλοφορία, κι όχι αναμασημένη τροφή.

The post Shadow of the Tomb Raider – Review appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/shadow-of-the-tomb-raider-review/feed/ 0 14799
FIFA 19 – Review http://www.4gamers.gr/fifa-19-review/ http://www.4gamers.gr/fifa-19-review/#respond Mon, 01 Oct 2018 17:01:46 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14785 Το FIFA 19 έρχεται για να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα του 18, αλλά σημάδια κορεσμού έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους… Το FIFA 19 αποτελεί μία από τις μεγάλες κυκλοφορίες του 2018, όπως και κάθε τίτλος της σειράς για την αντίστοιχη χρονιά που κυκλοφόρησε. Γι’ άλλη μία χρονιά, θα πουλήσει πολλά εκατομμύρια […]

The post FIFA 19 – Review appeared first on 4Gamers.

]]>
Το FIFA 19 έρχεται για να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα του 18, αλλά σημάδια κορεσμού έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους…

Το FIFA 19 αποτελεί μία από τις μεγάλες κυκλοφορίες του 2018, όπως και κάθε τίτλος της σειράς για την αντίστοιχη χρονιά που κυκλοφόρησε. Γι’ άλλη μία χρονιά, θα πουλήσει πολλά εκατομμύρια αντίτυπα, χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσει ιδιαίτερα είναι η αλήθεια. Πλέον, έχει ξεφύγει αρκετά χρόνια από τον ανταγωνισμό και στην προκειμένη περίπτωση το PES, όχι τόσο στο κομμάτι του gameplay, όσο στην ποιότητα του συνολικού πακέτου που προσφέρει στον καταναλωτή. Αμέτρητα πρωταθλήματα, ομάδες και γήπεδα με πλήρη δικαιώματα, τεράστια ποικιλία σε διαθέσιμα modes και το ανταγωνιστικότατο multiplayer, συμπληρώνουν ιδανικά το καταπληκτικό The Journey, που επιστρέφει γι’ ακόμη μία χρονιά, με νέα χαρακτηριστικά. Βέβαια, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όπως θα γίνει αντιληπτό και παρακάτω, καθώς μπορεί το FIFA 19 να προσπαθεί να βελτιώσει πολλά από τα κακώς κείμενα του FIFA 18, καταφέρνοντας το ως ένα βαθμό, αλλά από την άλλη έχει αρχίσει και δείχνει πως οδεύει προς την λάθος κατεύθυνση και ο κορεσμός έχει κάνει την εμφάνισή του. Πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μας, αλλά πιστεύουμε πως κάθε πέρυσι και καλύτερα για την σειρά, τουλάχιστον εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του Alex Hunter

Το The Journey επιστρέφει ανανεωμένο, με αρκετές αλλαγές, διατηρώντας όμως τον κορμό του gameplay από τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος, ακολουθούμε την ιστορία του Alex Hunter, που κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στους πρωταθλητές Ευρώπης, την Ρεάλ Μαδρίτης, του Danny Williams που προσπαθεί να καθιερωθεί στην ομάδα του (βάσει της ομάδας που είχατε διαλέξει στο FIFA 18 ή όποια άλλη θέλετε εσείς), αλλά και της Kim Hunter, της μικρής αδερφής του Alex, η οποία κάνει τα πρώτα της βήματα με την εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ. Η ιστορία χωρίζεται σε 4 κεφάλαια και σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε ανάμεσα στους 3 χαρακτήρες, ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς κανέναν περιορισμό. Βέβαια, υπάρχει μία ένδειξη για τον ποιον ήταν προτιμότερο να διαλέξετε ώστε να ακολουθήσετε την φυσική ροή των γεγονότων, όπως ακριβώς την σχεδίασαν οι σεναριογράφοι. Οι πρωταγωνιστές μας θα έρθουν αντιμέτωποι με συγκινήσεις, αδιέξοδα και σημαντικές επιλογές που θα πρέπει να κάνουν, κάτι που επηρεάζει και την έκβαση πολλών γεγονότων, όπως ακριβώς γινόταν και στις προηγούμενες εκδόσεις του mode. Οι επιλογές σας από τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και τα αποτελέσματα είναι εξίσου σημαντικά, καθώς επηρεάζουν την τροπή των γεγονότων στο FIFA 19. Όσοι από εσάς δεν είχατε παίξει το mode πέρυσι, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε, καθώς υπάρχει η επιλογή να αυτοματοποιηθούν οι επιλογές, οπότε δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Συνολικά, μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από το The Journey, καθώς ειδικά με την προσθήκη του Champions League το mode απέκτησε μία διαφορετική αίγλη.

Η κατάρα των σουτ και η ανάγκη για ένα… διάλλειμα!

FIFA 19

Περνώντας εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, και χωρίς να μακρηγορούμε, θα το πούμε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, χωρίς να παρεξηγηθούμε. Το FIFA 19 αποδεικνύει περίτρανα πως η σειρά πρέπει είτε να σταματήσει προσωρινά (1-2 χρονιά), ώστε να γίνουν θεμελιώδεις και ουσιαστικές αλλαγές, είτε να αλλάξει άμεσα κατεύθυνση, καθώς κάθε πέρυσι και καλύτερα. Μετά από ένα αντικειμενικά μετριότατο FIFA 18, έρχεται ένα FIFA 19 που ναι μεν βελτιώνει κάποια από τα κακώς κείμενα του 18, αλλά δεν παύει να «φωνάζει» πως έχει παραγίνει το κακό με τις ετήσιες κυκλοφορίες. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα FIFA 18 με μικρές βελτιώσεις εδώ κι εκεί, χωρίς να μπορεί να προσφέρει τα υψηλά στάνταρ που μας είχε συνηθίσει η σειρά στο παρελθόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα (τουλάχιστον στα δικά μας μάτια) που αντιμετωπίζει το παιχνίδι αυτή την στιγμή, είναι η στροφή που έχει πάρει προς την arcade μεριά. Αν και είναι απολύτως κατανοητό ότι είναι ένα παιχνίδι, οπότε σίγουρα δεν θα είναι 100% ρεαλιστικό, αυτά που συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο δεν παύουν να προκαλούν εκνευρισμό και απορία σε όσους βλέπουν πιο σφαιρικά την κατάσταση και δεν εστιάζουν μόνο στα γκολ και το θέαμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ευκολία που μπαίνουν τα γκολ, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένα παιχνίδι (ναι ούτε ένα), που κάποιος από τους δύο δεν θα σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ (είτε μιλάμε για multiplayer, είτε για offline).

Η συχνότητα με την οποία μπαίνουν τα γκολ, αλλά κυρίως η ευκολία όπου τα μακρινά σουτ καταλήγουν στα δίχτυα, είναι παντελώς… βλακώδης. Αν θα έπρεπε να βάζαμε ενδεικτικά έναν μέσο όρο γκολ ανά παιχνίδι, είμαστε σίγουροι πως είναι πάνω από 3. Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε σε καμία περίπτωση πως φταίνε οι τερματοφύλακες, καθώς τις περισσότερες φορές τα σουτ είναι τόσο δυνατά και εύστοχα, που δεν έχουν περιθώρια αντίδρασης. Αντιθέτως, θα λέγαμε πως οι τερματοφύλακες είναι από τους λίγους τομείς που μείναμε ικανοποιημένοι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό. Επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι η ταχύτητα του ρυθμού αλλά και την ευκολία με την οποία κινούνται οι παίκτες, ειδικά οι κορυφαίοι. Για παράδειγμα, ο Neymar είναι ασύλληπτο το πόσο γρήγορα κόβει μετά από επιτάχυνση, με την μπάλα να είναι «κολλημένη» στα πόδια του. Δεν αμφισβητεί κανείς πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ντριμπλέρ, αλλά μέσα στο παιχνίδι, ειδικά στα χέρια κάποιου καλού παίκτη, είναι εξωφρενικά εύκολο να προσπεράσει 2 και 3 παίκτες (ο ένας είναι σχεδόν αυτονόητο).

Άλλο ένα πρόβλημα είναι ο τρόπος που η μπάλα «μαγνητίζει» πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες, με το παιχνίδι πραγματικά να αγνοεί τους τριγύρω (είτε συμπαίκτες, είτε αντιπάλους), ακόμη κι αν αυτοί βρίσκονται πιο κοντά ή σε καλύτερη θέση. Δεν είναι κάτι «χθεσινό», υπάρχει τουλάχιστον από το FIFA 09 (μόλις αντιληφθήκαμε πως μιλάμε για 10 χρόνια), αλλά για παράδειγμα στο FIFA 17 δεν ήταν τόσο αισθητό. Στο 18 και 19 είναι κάτι παραπάνω από εμφανές τις περισσότερες φορές και αψηφάει την λογική. Ένα παράδειγμα μίας τέτοιας περίπτωσης είναι η ευκολία όπου η μπάλα μετά από σουτ στο δοκάρι καταλήγει πάλι στα πόδια αυτού που σούταρε. Δεν έτυχε μία και δύο φορές για να πούμε πως είναι σύμπτωση. Έτυχε αμέτρητες φορές και κάτι που επαναλαμβάνεται μάλλον παύει να είναι σύμπτωση. Φυσικά, καλύτερα να μην αναφερθούμε στις κόντρες και το πόσο εύκολα οι αντίπαλοι παίκτες, ενώ τους κλέβετε την μπάλα, είναι σε θέση όχι απλά να την ξαναπάρουν (μα που γίνεται αυτό;;;) αλλά και να σας περάσουν με ευκολία. Μιλάμε για θεμελιώδη στοιχεία του gameplay, τα οποία οδεύουν προς το χειρότερο κάθε χρονιά, αφαιρώντας οποιοδήποτε δείγμα ρεαλισμού και προσομοίωσης υπάρχει μέσα στο παιχνίδι.

FIFA 19

Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποια στοιχεία που είναι θετικά και προσφέρουν μέσα στο παιχνίδι, όπως οι αλλαγές που έγιναν στα συστήματα και στις τακτικές. Πλέον, μέσα από το μενού των αλλαγών και των τακτικών, μπορείτε να ορίσετε έως και 4 τακτικές που μπορείτε να αλλάξετε on the go, μέσω του d-pad, κατά τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσετε την ροή του. Μπορείτε να ορίσετε 4 συστήματα, με το καθένα να συνδυάζεται με τρόπο ανάπτυξης και άμυνας, κι όλα τα συναφή. Μπορείτε για παράδειγμα να έχετε μία πιο επιθετικογενής προσέγγιση στην αρχή, χρησιμοποιώντας ένα 4-3-3, με συνεχόμενη πίεση και γρήγορη ανάπτυξη. Αφού πετύχετε ένα γκολ, μπορείτε να αλλάξετε άμεσα, χωρίς καμία παύση, σε μία πιο συντηρητική τακτική, ώστε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα και να χτυπήσετε στις αντεπιθέσεις. Συνολικά, η A.I. αντιδράει εξαιρετικά στις τακτικές οδηγίες που δίνετε και θα δείτε πως έχει όντως επιρροή στον τρόπο παιχνιδιού σας, και δεν είναι για τα μάτια του κόσμου. Ήταν ένας τομέας όπου δεν είχε υπάρξει καμία αλλαγή εδώ και χρόνια και σίγουρα μόνο ως θετικές θα μπορούσαμε να εκλάβουμε τις αλλαγές, ειδικά από την στιγμή που προσφέρουν μία τεράστια ποικιλία συστημάτων/τακτικών και πιθανών συνδυασμών τους.

Οι πάσες έχουν δεχθεί ένα rework στο FIFA 19, θεωρητικά ώστε να είναι πιο ρεαλιστική η μεταβίβαση της μπάλας, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν μπορέσαμε να δούμε κάποια σημαντική διαφορά, καθώς αν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές, πρέπει να είναι ελάχιστες και σε σημεία που δεν γίνονται αντιληπτά από τον παίκτη. Εκεί που είναι σημαντικά πιο ευδιάκριτες οι αλλαγές είναι στα τζαρτζαρίσματα και στα κοντρόλ, καθώς πλέον είναι αρκετά πιο ρεαλιστικά. Ειδικά στις μάχες σώμα με σώμα για διεκδίκηση της μπάλας, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο αληθοφανές, με το timing, την ταχύτητα και τη δύναμη κάθε παίκτη να καθορίζει την έκβαση της διεκδίκησης. Πλέον, τα δυνατά σέντερ-μπακ εκτοπίζουν πολύ πιο εύκολα τους πιο αδύναμους παίκτες, ειδικά όταν βρίσκονται ώμο με ώμο, αλλά πάντα υπάρχει κίνδυνος να υποπέσουν σε φάουλ αν το παρακάνουν. Τα σώματα των παικτών αντιδρούν πολύ πιο ρεαλιστικά και ομαλά, ειδικά όταν «παίζει» το animation που τους βγάζει εκτός διεκδίκησης. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα δυνατά κορμιά έχουν πάντα πλεονέκτημα, ακριβώς όπως και στην πραγματικότητα, δίνοντας όμως τη δυνατότητα στους πιο γρήγορους παίκτες να ξεπεταχτούν και να ξεφύγουν από τους πιο βραχύσωμους αντιπάλους τους, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Μιας που αναφερθήκαμε στο ανοιχτό γήπεδο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως όταν οι πλάγιο φύγουν στην αντεπίθεση πολύ δύσκολα θα τους σταματήσετε, κι ειδικά όταν κάνουν την συρτή driven σέντρα, το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνάει κατά πολύ το 70% (για να μην πούμε παραπάνω), μετουσιώνοντας τέτοιου τύπου καταστάσεις σε σχεδόν σίγουρα γκολ.

FIFA 19

Συνοψίζοντας, έχουμε να πούμε πως η κατάσταση με το FIFA 19 έχει φτάσει στα όρια της. Το παιχνίδι δεν θυμίζει σε τίποτα τον προσομοιωτή που αγαπήσαμε και καθιέρωσε την σειρά ως την κορυφαία στην κατηγορία. Τα ποσοστά επιτυχίας σε ντρίμπλες, πάσες, σέντρες και σουτ έχουν ανέβει κατακόρυφα και κάθε αγώνας καταλήγει να γίνεται διαγωνισμός για το ποιος θα βάλει περισσότερα γκολ. Δεν ξέρουμε πως ακριβώς έχει δημιουργηθεί η αντίληψη στους developers πως αυτό είναι κάτι καλό. Εκ του αντιθέτους, θεωρούμε πως η εμπειρία μας έχει «χαλάσει» σημαντικά, καθώς έχει μετατραπεί σε ένα «πανηγυράκι». Η σειρά (το τονίζουμε, τουλάχιστον στα μάτια μας) έχει πάρει την κατιούσα και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ριζικές αλλαγές. Μπορεί να θέλει να προσεγγίσει τους casual παίκτες, αλλά για να το κάνει αυτό ακολουθεί ένα μονοπάτι που σίγουρα θα ξενερώσει μεγάλο ποσοστό της κοινότητας, κάτι που έχει γίνει ήδη αντιληπτό μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν για το FIFA 18 και σίγουρα θα υπάρξουν και για το FIFA 19. Στον βωμό του FIFA Ultimate Team και των microtransactions έχουν «θυσιαστεί» ο ρεαλισμός και η δυσκολία, ώστε να προσεγγίσει κόσμο που παλαιότερα δεν ασχολούταν με «ποδοσφαιράκια» και να αποκομίσει μεγαλύτερα κέρδη.

Κορυφαία παρουσίαση αγώνα γι’ άλλη μία χρονιά

Στον τομέα που πραγματικά μπορούμε να δώσουμε 10 με τόνο στην EA, είναι τα γραφικά και ο ήχος, καθώς γι’ ακόμη μία χρονιά, το FIFA 19 προσφέρει μία απίστευτα λεπτομερής και αληθοφανής εμπειρία. Ειδικά τα γραφικά σε τηλεόραση 4K με HDR είναι το κάτι άλλο. Τα πρόσωπα των παικτών που έχουν σαρωθεί από την EA είναι πραγματικά ίδια, με απίστευτη λεπτομέρεια, όπως τατουάζ, αποχρώσεις, ουλές και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Μεγάλη αίσθηση μας έκανε και ο ιδρώτας στο πρόσωπο τους και στα χέρια τους, θυμίζοντας απίστευτα το NBA 2K σε αυτό το κομμάτι. Η παρουσίαση και περιγραφή των αγώνων είναι σε επίπεδα όπου ο ανταγωνισμός, δυστυχώς, δεν πρόκειται να φτάσει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Μαζί με το NBA 2K είναι μία κατηγορία μόνα τους και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αθλητικούς τίτλους. Ειδικά στους αγώνες του Champions League πρόκειται να ανατριχιάσετε όταν οι παίκτες βρίσκονται παραταγμένοι στο γήπεδο και από τα μεγάφωνα ακούγεται ο θρυλικός ύμνος της διοργάνωσης. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι το «κερασάκι» στην τούρτα, ολοκληρώνοντας πλέον το παζλ των δικαιωμάτων. Επί χρόνια αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των παικτών του PES, αλλά πλέον θα το χαίρονται όσοι παίζουν FIFA 19, είτε μιλάμε για offline στο The Journey ή γενικότερα στην καριέρα, είτε σαν διοργάνωση που θα μπορούν να παίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Όπως και να έχει, οπτικά και ακουστικά το παιχνίδι είναι κάθε χρόνο και καλύτερο και αξίζει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην EA Sports (δικαίως).

Η έλλειψη ανταγωνισμού δεν είναι ποτέ καλή…

FIFA 19

Ο ανταγωνισμός οδηγεί πάντα σε εξέλιξη και πρόοδο, αυτό είναι αδιαμφησβήτητο στοιχείο. Ένα παράδειγμα της επικαιρότητας είναι πως η Sony, μετά την γενική κατακραυγή που δέχθηκε για την πολιτική της στο cross-play ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες που κυκλοφορεί το Fortnite, αναγκάστηκε να αλλάξει. Όταν ξαφνικά βρίσκεσαι στο περιθώριο, με την ίδια την κοινότητά σου να απαιτεί να αλλάξεις τακτική λόγω του ανταγωνισμού και των δυνατοτήτων που προσφέρει, τότε η μόνη λύση είναι να πας με το «ρεύμα» της εποχής. Έτσι λοιπόν η κοινότητα του Fortnite κατάφερε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά. Παίκτες, ανεξαρτήτου πλατφόρμας, θα μπορούν να παίξουν μαζί online, στο πιο φιλόδοξο crossover που έχει γίνει ποτέ, όπως πολύ έξυπνα ανέφερε και η ίδια η Microsoft. Η gaming κοινότητα βαδίζει σε αχαρτογράφητα μονοπάτια, καθώς ακόμη είναι πολύ νωρίς για να δούμε που πρόκειται να οδηγήσει αυτή η κίνηση. Οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι όμως, είναι οι παίκτες, καθώς πλέον θα μπορούν να παίζουν με τους φίλους τους, χωρίς να έχουν τον περιορισμό της πλατφόρμας. Κατά πόσο όμως πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλα παιχνίδια στο ίδιο μονοπάτι, είναι κάτι που μένει να φανεί στο άμεσο μέλλον. Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας όμως, είναι πως ο ανταγωνισμός άνοιξε ένα μονοπάτι που πριν λίγα χρόνια φάνταζε αδιανόητο.

Στην περίπτωση του FIFA 19 και γενικά της σειράς, η πηγή του προβλήματος είναι η έλλειψη πραγματικού ανταγωνισμού. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την προσπάθεια που έχει γίνει από την πλευρά του PES για να προσφέρει έναν ποιοτικό τίτλο, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά τόσο σε τεχνογνωσία, όσο και σε μπάτζετ. Αν και τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούμε να πούμε πως υστερεί σημαντικά στο gameplay έναντι του FIFA, σε παρουσίαση αγώνα, περιγραφή, διαθέσιμα multiplayer και single-player modes, γήπεδα, πρωταθλήματα/ομάδες, γραφικά και ήχο, απέχει πραγματικά πολλά χρόνια, είναι η μέρα με την νύχτα. Η διαφορά αντικατοπτρίζεται και στις συνολικές πωλήσεις, όπου το χάσμα είναι πάλι τεράστιο. Το κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η KONAMI δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει κάτι γι’ αυτό (μοναδική εξαίρεση η προσθήκη αρκετών πρωταθλημάτων φέτος), οπότε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το χάσμα δεν γεφυρώνεται και το FIFA δεν νιώθει καμία απειλή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να μην γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση του τίτλου κάθε χρόνο, με το μόνο που να αλλάζει να είναι το περιτύλιγμα. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μόνο ο ανταγωνισμός μπορεί να οδηγήσει σε εξέλιξη και πρόοδο. Ακριβώς όπως στα χρόνια της παντοκρατορίας του PES, η EA Sports αποφάσισε να φέρει τα πάνω κάτω, εξελίσσοντας δραματικά την σειρά FIFA και κλέβοντας τον θρόνο του βασιλιά από την KONAMI.

Πλέον, ο μόνος ανταγωνισμός που υπάρχει για το FIFA είναι ο ίδιος του ο εαυτός και η ανάγκη να βγαίνει σε ετήσια βάση ώστε η EA να έχει τρομερά κέρδη. Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που ο κόσμος αποφασίσει να κρίνει πιο αυστηρά την σειρά και απέχει; Ο μεγάλος χαμένος θα είναι η ίδια η εταιρεία, κάτι που μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό αυτή την στιγμή λόγω της εμπορικής επιτυχίας του παιχνιδιού, αλλά αν συνεχίσει έτσι θα κουράσει και τους πιο υπομονετικούς οπαδούς του. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο, πως η κριτική που ασκούμε στο παιχνίδι δεν είναι σε καμία περίπτωση κακοπροαίρετη. Αντιθέτως, θεωρούμε πως μόνο από αυστηρή κριτική που θα οδηγήσει σε αναθεώρηση βασικών αρχών του παιχνιδιού θα υπάρξει πρόοδος και πραγματική εξέλιξη, επιστρέφοντας στον τρόπο παιχνιδιού που αγαπήσαμε. Στον τρόπο παιχνιδιού που δεν θα έχουμε πάνω από 4 και 5 γκολ σε κάθε αγώνα, όπου η δημιουργία ευκαιριών θα προέρχεται από οργανωμένο τρόπο παιχνιδιού και τακτική και φυσικά, το σκοράρισμα θα αποτελεί ένα πραγματικό επίτευγμα. Μπορεί λόγω της συνολικής ποιότητας του πακέτου που προσφέρει το FIFA 19 να μην μπορούμε να βάλουμε τον βαθμό που πραγματικά θέλουμε, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα όσα αναφέραμε και ελπίζουμε να υπάρξει επιτέλους ένα κενό στις ετήσιες κυκλοφορίες. Είναι ένα διάλλειμα που πραγματικά χρειάζεται η σειρά και είμαστε σίγουροι πως θα οδηγήσει στην επιστροφή των ποιοτικών στάνταρ που είχαμε μάθει στο παρελθόν.

The post FIFA 19 – Review appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/fifa-19-review/feed/ 0 14785
PS Plus: Τα δωρεάν παιχνίδια του Οκτωβρίου http://www.4gamers.gr/ps-plus-october-2018-free-games/ http://www.4gamers.gr/ps-plus-october-2018-free-games/#respond Thu, 27 Sep 2018 18:19:02 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14780 Η Sony ανακοίνωσε τα δωρεάν παιχνίδια του Οκτωβρίου για τους συνδρομητές του PS Plus Άλλη μία συνήθεια που έχει γίνει λατρεία πλέον, είναι η ανακοίνωση των δωρεάν παιχνιδιών του PS Plus από την Sony. Εκατομμύρια συνδρομητές αναμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον στο τέλος κάθε μήνα, ώστε να μάθουν ποια παιχνίδια θα μπορέσουν να προσθέσουν εντελώς δωρεάν […]

The post PS Plus: Τα δωρεάν παιχνίδια του Οκτωβρίου appeared first on 4Gamers.

]]>
Η Sony ανακοίνωσε τα δωρεάν παιχνίδια του Οκτωβρίου για τους συνδρομητές του PS Plus

Άλλη μία συνήθεια που έχει γίνει λατρεία πλέον, είναι η ανακοίνωση των δωρεάν παιχνιδιών του PS Plus από την Sony. Εκατομμύρια συνδρομητές αναμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον στο τέλος κάθε μήνα, ώστε να μάθουν ποια παιχνίδια θα μπορέσουν να προσθέσουν εντελώς δωρεάν στην ψηφιακή βιβλιοθήκη τους.

Μετά τον εξαιρετικό προηγούμενο μήνα, όπου η Sony έδωσε εντελώς δωρεάν τα God of War 3 Remastered και Destiny 2, ο Οκτώβριος θα “ρίξει” λιγάκι τις ταχύτητες, αλλά δεν θα περάσει τελείως αδιάφορα.

Η λίστα των δωρεάν παιχνιδιών για το PS4 περιλαμβάνει τα Friday the 13th και Laser League, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμα δωρεάν τα Here they Lie (PS VR και χωρίς) μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, αλλά και το Η Γνώση είναι Δύναμη, από την σειρά PlayLink, μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Να τονίσουμε πως όσοι δεν έχετε προσθέσει τα δωρεάν παιχνίδια του Σεπτεμβρίου στην βιβλιοθήκη σας, μπορείτε να το κάνετε έως και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και την καθιερωμένη ανανέωση του PlayStation Store.

Αναλυτικά η λίστα των δωρεάν παιχνιδιών Οκτωβρίου του PS Plus:

Δείτε και το επίσημο βίντεο της ανακοίνωσης:

The post PS Plus: Τα δωρεάν παιχνίδια του Οκτωβρίου appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/ps-plus-october-2018-free-games/feed/ 0 14780
NBA 2K19 – Review http://www.4gamers.gr/nba-2k19-review/ http://www.4gamers.gr/nba-2k19-review/#respond Tue, 25 Sep 2018 14:56:11 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14773 Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο εξώφυλλο, το NBA 2K19 έρχεται για να μας προσφέρει την απόλυτη μπασκετική εμπειρία γι’ ακόμη μία χρονιά! Εδώ και αρκετά χρόνια, η σειρά NBA 2K των 2K Sports και Visual Concepts αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά του μπάσκετ στα video games, με τις πωλήσεις του τίτλου να αυξάνονται χρόνο με τον […]

The post NBA 2K19 – Review appeared first on 4Gamers.

]]>
Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο εξώφυλλο, το NBA 2K19 έρχεται για να μας προσφέρει την απόλυτη μπασκετική εμπειρία γι’ ακόμη μία χρονιά!

Εδώ και αρκετά χρόνια, η σειρά NBA 2K των 2K Sports και Visual Concepts αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά του μπάσκετ στα video games, με τις πωλήσεις του τίτλου να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το NBA 2K18, έχοντας πουλήσει συνολικά πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις πλατφόρμες που κυκλοφόρησε. Όχι άδικα θα προσθέταμε. Η σειρά καταφέρνει κάθε χρόνο να ξεπερνάει τον εαυτό της, ειδικά εντός των γραμμών του γηπέδου, προσφέροντας την πιο ποιοτική παρουσίαση αγώνα που έχουμε συναντήσει ποτέ, σε οποιοδήποτε αθλητικό παιχνίδι. Βέβαια, στο NBA 2K18 δεν ήταν όλα ρόδινα για να λέμε την αλήθεια. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα στο gameplay, μεταξύ των οποίων το collision detection, τα κλεψίματα, η ανταπόκριση των αμυντικών στις ένας εναντίον ενός καταστάσεις, ενώ στο multiplayer υπήρξαν έντονα παράπονα σχετικά με την σταθερότητα των Servers. Συνολικά, πολλά ανοιχτά θέματα για την Visual Concepts, που όπως θα δείτε και παρακάτω προσπάθησε σημαντικά να αλλάξει με το NBA 2K19, σε κάποιες περιπτώσεις πετυχημένα και σε κάποιες πάλι όχι τόσο.

Η κυριαρχία των αστέρων εντός των τεσσάρων γραμμών

Μία πολύ σημαντική αλλαγή στο gameplay του NBA 2K19, είναι το σύστημα Takeover. Στην ουσία, η Visual Concepts προσπάθησε να προσομοιώσει τις περιπτώσεις όπου ένας παίκτης έχει τόσο καλή απόδοση, που θα μπορούσαμε να πούμε πως «κουβαλάει» την ομάδα στη νίκη. Έπειτα από συνεχόμενους πόντους ή επιτυχημένες άμυνες, οι παίκτες γίνονται “on fire”, λαμβάνοντας ένα boost και ξεκλειδώνοντας νέα traits για όσο διάστημα είναι «ζεστοί». Για παράδειγμα, αν καταφέρετε να σκοράρετε 4-5 διαδοχικά καλάθια με τον Lebron, το αποτέλεσμα θα είναι να λάβει κάποιο μπόνους σε συγκεκριμένα στατιστικά, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Αν και σαν ιδέα θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο φορμάρισμα που υπήρχε στο NBA Jam, διαφέρει στο γεγονός πως μπορεί να σταματηθεί από τον αντίπαλο. Βέβαια, από την μέχρι στιγμής εμπειρίας μας κρίνουμε πως είναι κάπως άδικο το σύστημα, καθώς το Boost που λαμβάνουν οι παίκτες, πολλές φορές μοιάζει εξωπραγματικό. Μία τέτοια περίπτωση μας έτυχε με αντίπαλο τον Lebron, έχοντας τους Bucks, όπου μόλις φορμαρίστηκε δεν μπορούσαμε να τον σταματήσουμε για κανέναν λόγο. Ειδικά οι κορυφαίοι παίκτες του NBA μοιάζουν «εξωγήινοι» και σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους εξισορρόπησης από την Visual Concepts.

Σημαντική βελτίωση έχει δεχθεί η άμυνα, καθώς πλέον όλοι οι παίκτες ανταποκρίνονται πολύ εύκολα και ομαλά στις εντολές που τους δίνετε μέσω του χειριστηρίου, κάνοντας την ζωή μας πιο εύκολη συνολικά. Με το κατάλληλο input από εσάς, θα μπορείτε να κλείνετε διαδρόμους, να «γαντζώνεστε» πάνω στον αντίπαλο παίκτη και να τον παρεμποδίζετε από το να σας περάσει με ευκολία προς το καλάθι. Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι προσεγμένες και σας επιτρέπουν να παίξετε άμυνα όπως εσείς θέλετε. Μεγάλο ρόλο στην βελτίωση της άμυνας έπαιξαν οι αλλαγές που έγιναν στο collision detection. Πλέον, δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου χέρια/πόδια/κεφάλια θα περάσουν μέσα από σώματα άλλων παικτών, με κάθε σημείο του σώματος να έχει άμεση ανταπόκριση με ότι το ακουμπάει. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη σωματική άμυνα στα pick και στο post, βελτιώνοντας σημαντικά την συνολική συμπεριφορά. Αξίζει να αναφέρουμε όμως πως λόγω των αλλαγών στην άμυνα, υπήρξαν διαφοροποιήσεις και στον τρόπο που ντριμπλάρετε, αλλά και στα κλεψίματα. Πλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να σας κλέψουν την μπάλα όταν ντριμπλάρετε, ειδικά αν είστε απρόσεκτοι και σας διαβάσει καλά ο αντίπαλος αμυντικός. Έχει αλλάξει το εύρος όπου μπορείτε να κλέψετε και το timing είναι ακόμη πιο σημαντικό. Όμως, θα λέγαμε πως σε γενικές γραμμές είναι εύκολο το να κλέψετε την μπάλα, καθώς έχει τύχει αρκετές φορές να γίνονται απανωτά κλεψίματα μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα, γεγονός που είναι ικανό να προκαλέσει αρκετό εκνευρισμό.

Έντονα παράπονα υπήρξαν και για το shot meter στο NBA 2K18, την μπάρα ένδειξης για το αν έφυγε η μπάλα την κατάλληλη στιγμή από τα χέρια του παίκτη. Πλέον, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο shot meter του NBA 2K19, το οποίο παίρνει αρκετή παραμετροποίηση, όπως για παράδειγμα το χρώμα της μπάρας όταν γεμίζει, αλλά και το αντίστοιχο του NBA 2K17, το οποίο φάνηκε πως προτιμούσε η μεγαλύτερη μερίδα της κοινότητας. Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως, το meter του NBA 2K19 μας κάλυψε πλήρως και δεν πιστεύουμε πως υστερεί συγκριτικά με του 2K17, αν και είναι πολύ θετικό πως υπάρχει η επιλογή για όποιον επιθυμεί να το αλλάξει. Αλλαγές έχουν γίνει και στην αξιολόγηση του παιχνιδιού για το κατά πόσο κάποιο σουτ γίνεται υπό πίεση ή όχι, καθώς πέρυσι, πολλές φορές, υπήρχε λανθασμένα η ένδειξη πως το σουτ ήταν υπό μεγάλη πίεση (οπότε κατά συνέπεια είχε και λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας), με τον αντίπαλο παίκτη να βρίσκεται απλά κοντά, χωρίς να μαρκάρει σθεναρά. Εξίσου σημαντική βελτίωση που αντικαθρεπτίζει καλύτερα το τι γίνεται πραγματικά στον αγωνιστικό χώρο. Επιπρόσθετα, η μπάρα εμφανίζεται πλέον σε οποιοδήποτε σουτ, ακόμη και στα lay-up, καθώς στην προηγούμενη έκδοση η έλλειψη της δημιουργούσε σύγχυση ακόμη και σε έμπειρους παίκτες. Φαινομενικά απλά lay-up κατέληγαν εκτός, χωρίς καμία ένδειξη για ποιον λόγο συνέβη. Πλέον είναι ξεκάθαρη η εικόνα και έχουμε να δηλώσουμε πως το τελικό αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο, καθώς πλέον ξέρετε ανά πάσα στιγμή για ποιον λόγο χάσατε το σουτ.

Μία από τις αλλαγές που μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα στο NBA 2K19, ήταν οι επεμβάσεις της Visual Concepts στο πως αντιδράει η A.I. στα συστήματα που χρησιμοποιούν οι παίκτες και το πώς προσαρμόζεται σε διαφορετικές καταστάσεις. Παραδείγματος χάρη, αν προσπαθείτε επανειλημμένα να σουτάρετε τρίποντα, τότε θα αλλάξει τον τρόπο άμυνας της ώστε να σας αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά. Η Α.Ι. στα αθλητικά παιχνίδια είναι πάντα ένα ευαίσθητο θέμα, καθώς συνήθως δεν γίνεται πιο «έξυπνη», αλλά πιο εύστοχη, με τους developers να αυξάνουν τις σχετικές παραμέτρους ανά επίπεδο δυσκολίας. Συνολικά, φέτος φαίνεται πως υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις στο επίπεδο δυσκολίας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Πολλές φορές μας έτυχε από κει που κερδίζαμε με σχετική άνεση, να βλέπουμε την A.I. να «δαιμονίζεται» αν θέλετε, παίζοντας τρομακτικά σε άμυνα και επίθεση, όντας εκνευριστικά εύστοχη ακόμη και στο Pro επίπεδο δυσκολίας. Αν και από την μία μας άρεσε το γεγονός πως υπήρξε ανταπόκριση από την αντίπαλη ομάδα και ενέργειες για να γυρίσει τον αγώνα, θα έπρεπε να μην ήταν τόσο αποτελεσματική ανά διαστήματα, καθώς στα μάτια μας φαινόταν πως παίζαμε με τελείως διαφορετικό αντίπαλο, από την μία στιγμή στην άλλη.

Το τέλειο πακέτο

Τα διαθέσιμα modes είναι για ακόμη μία χρονιά αμέτρητα, είτε μιλάμε για το single-player κομμάτι, είτε για το multiplayer. Αρχικά, το My Career επιστρέφει με την ιστορία ενός παίκτη που ξεκινάει την καριέρα τους όντας εκτός του draft, προσπαθώντας να βρεθεί με οποιονδήποτε τρόπο στον μαγικό κόσμο του NBA. Η νέα καριέρα ονομάζεται The Way Back, κι εισάγει ορισμένες βελτιώσεις που είχαν ζητηθεί έντονα από την κοινότητα, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να γίνονται skip τα cutscenes. Το My Neighborhood δεν θα μπορούσε να λείψει, ενώ αγαπημένα modes όπως το MyLeague Online και το Blacktop συνεχίζουν να προσφέρονται στο NBA 2K19. Φυσικά, θα πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητο πως το MyTeam υπάρχει για ακόμη μία χρονιά και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει το επίκεντρο του multiplayer, ενώ και το myGM έρχεται για να συνεχίσει την ιστορία από πέρυσι, δίνοντάς σας όμως τη δυνατότητα να παίξετε και το κλασικό mode, χωρίς το σενάριο. Όπως γίνεται αντιληπτό, το NBA 2K19 έχει πραγματικό ατελείωτο περιεχόμενο να προσφέρει, καλύπτοντας τις απανταχού κατηγορίες των gamers που είτε προτιμούν το single-player, είτε το multiplayer. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι η δική σας όρεξη να ασχοληθείτε με τον τίτλο. Φαινομενικά, οι φανατικοί της σειράς που αφοσιώνονται σε κάθε νέο τίτλο, θα μπορέσουν να περάσουν ολόκληρη την χρονιά, μόνο με ένα παιχνίδι.

Το πραγματικά αξιοσημείωτο όμως, όπως και κάθε χρόνο, είναι ο οπτικοακουστικός τομέας του NBA 2K19, όπου το παιχνίδι παίρνει άριστα. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα υπόλοιπα παιχνίδια της κατηγορίας του, καθώς έχει φτάσει σε επίπεδα φωτορεαλισμού στην απεικόνιση των παικτών. Η λεπτομέρεια με την οποία απεικονίζονται οι παίκτες είναι τρομακτική, ενώ οι φωτισμοί και οι αντανακλάσεις τους μέσα στο γήπεδο είναι εξωπραγματικοί. Ηχητικά συναντάμε τα ίδια υψηλά πρώτυπα που μας έχει συνηθίσει η σειρά, είτε μιλάμε για τους ήχους μέσα στο παρκέ, είτε για την περιγραφή του αγώνα και τον σχολιασμό, είτε ακόμα και για την ατμόσφαιρα από τους θεατές. Η Visual Concepts γι’ ακόμη μία χρονιά έχει ξεπεράσει τον εαυτό της και πραγματικά μας είναι δύσκολο να σκεφτούμε τρόπους βελτίωσης του τεχνικού τομέα. Η απεικόνιση της “μαγείας” του NBA είναι άψογη σε όλους τους τομείς. Ειδικά όσοι έχετε PS4 Pro ή Xbox One X και μία αξιοπρεπής 4K τηλεόραση θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Κλείνοντας λοιπόν, γι’ άλλη μία χρονιά το NBA 2K ίσως αποτελεί τον κορυφαίο αθλητικό τίτλο. Το πακέτο που προσφέρει είναι ασυναγώνιστο, όσο αυστηρά και να θέλει να το κρίνει κάποιος. Η τεράστια ποικιλία σε modes, οι βελτιώσεις σε θέματα που “έκαιγαν” την κοινότητα, αλλά και ο εξαιρετικός τεχνικός τομέας, αποτελούν συνδυαστικά μία ελκυστικότατη πρόταση. Ειδικά όσοι ακολουθούν την σειρά εδώ και χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτούν. Μπορεί ναι μεν να υπάρχουν κάποια ζητήματα στο gameplay που θα σας προκαλέσουν προβληματισμό, αλλά από την άλλη, η συνολική εικόνα του τίτλου διατηρείται στα ίδια υψηλά στάνταρ με τα προηγούμενα έτη. Αυτό που είναι ξεκάθαρο αυτή την στιγμή πάντως, είναι ότι το NBA Live, ο θεωρητικά μεγάλος ανταγωνιστής του NBA 2K19, απέχει πραγματικά πολλά έτη από το να θεωρηθεί αξιόλογη απειλή. Το χάσμα ανάμεσά τους είναι τεράστιο και με την έως τώρα εξέλιξη των δεδομένων δεν φαίνεται να γεφυρώνεται, αντιθέτως μοιάζει να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. Χωρίς να θέλουμε να φανούμε ιδιαίτερα αυστηροί και προκατελημένοι, δεν βλέπουμε έστω κι έναν λόγο ώστε κάποιος να επιλέξει το πρώτο έναντι του δεύτερου. Όπως και να έχει, στα μάτια μας, η επιλογή και γι’ αυτήν την χρονιά είναι μονόδρομος. Το NBA 2K19 “καρφώνει” τον ανταγωνισμό με στυλ και φέτος.

The post NBA 2K19 – Review appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/nba-2k19-review/feed/ 0 14773
Marvel’s Spider-Man – Review http://www.4gamers.gr/marvels-spider-man-review/ http://www.4gamers.gr/marvels-spider-man-review/#respond Mon, 24 Sep 2018 18:13:57 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14764 Ο Spider-Man επιστρέφει αποκλειστικά στο PS4 από την Insomniac Games και εντυπωσιάζει! Ο «άνθρωπος αράχνη» είναι ένας από τους πιο αγαπημένους σούπερ ήρωες που έχουν δημιουργηθεί ποτέ. Αν εξαιρέσουμε τα κόμικς, τα οποία είναι εκατοντάδες, με κεντρικό θέμα τον Spider-Man, έχουν υπάρξει δεκάδες βιντεοπαιχνίδια, ταινίες, φιγούρες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μέχρι πρόσφατα, […]

The post Marvel’s Spider-Man – Review appeared first on 4Gamers.

]]>
Ο Spider-Man επιστρέφει αποκλειστικά στο PS4 από την Insomniac Games και εντυπωσιάζει!

Ο «άνθρωπος αράχνη» είναι ένας από τους πιο αγαπημένους σούπερ ήρωες που έχουν δημιουργηθεί ποτέ. Αν εξαιρέσουμε τα κόμικς, τα οποία είναι εκατοντάδες, με κεντρικό θέμα τον Spider-Man, έχουν υπάρξει δεκάδες βιντεοπαιχνίδια, ταινίες, φιγούρες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μέχρι πρόσφατα, υπεύθυνη για την εκμετάλλευση και διανομή της εικόνας του σούπερ ήρωα στα video games ήταν η Activision (έχοντας λάβει την άδεια από την Marvel), με τον τελευταίο τίτλο που κυκλοφόρησε να είναι το The Amazing Spider-Man 2, από την Beenox. Ανά τα χρόνια έχουν υπάρξει παιχνίδια με τον Spider-Man που αγαπήθηκαν πολύ, αλλά υπήρξαν κι αυτά που απογοήτευσαν. Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπήρξε ποτέ ένας AAA τίτλος για τον Spidey. Από την άλλη πλευρά, η σειρά Batman των Warner, DC και Rocksteady έθεσε νέα στάνταρ στο πως θα πρέπει να είναι ένα βιντεοπαιχνίδι με σούπερ ήρωες, δημιουργώντας μία καταπληκτική και αξιομνημόνευτη εμπειρία. Ήρθε η ώρα όμως να βρεθεί ένας πραγματικός ανταγωνιστής για τον μασκοφόρο εκδικητή, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Spider-Man.

Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός πως στα «μαύρα» χρόνια της Marvel, προτού δημιουργηθεί το MCU, το κινηματογραφικό σύμπαν που «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η Marvel είχε πουλήσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του Spider-Man στην Sony. Η τελευταία, μέχρι πρόσφατα, δεν είχε αποφασίσει να εκμεταλλευτεί η ίδια τα δικαιώματα του μέσω κάποιου βιντεοπαιχνιδιού, σε αντίθεση με την μεγάλη οθόνη, όπου και κυκλοφόρησαν συνολικά πέντε ταινίες. Μετά την εδραίωση του MCU, η Marvel κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Sony για τα δικαιώματα του Spider-Man, έχοντας τη δυνατότητα να αναλάβει εξολοκλήρου τις ταινίες του ήρωα, συμμετέχοντας τόσο στο Captain America: Civil War, όσο και στο The Avengers: Infinity War, ενώ υπήρξε και η standalone ταινία The Homecoming. Γενικότερα, ο Spider-Man αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του MCU πλέον, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η δημιουργία ενός sequel της ταινίας, με τον Tom Holland να συνεχίζει να ενσαρκώνει τον δημοφιλή σούπερ ήρωα για τα επόμενα χρόνια.

Μετά από μερικά χρόνια χωρίς κάποιο βιντεοπαιχνίδι, Sony και Marvel αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για ένα διαφορετικό project αυτή την φορά, με την Insomniac Games να αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός αποκλειστικού τίτλου για το PS4. Η πρόταση ήρθε από την ίδια την Marvel, σε μία γενικότερη προσπάθεια να δημιουργήσει μία σειρά από βιντεοπαιχνίδια με τους κορυφαίους δημιουργούς της gaming βιομηχανίας. Αρχικά, δεν υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος σούπερ ήρωας σαν ιδέα, αλλά στην πορεία οι εταιρείες που συμμετείχαν στο project αποφάσισαν από κοινού πως ο Spider-Man ήταν η καλύτερη επιλογή. Η συμφωνία ήθελε την Sony να αντιμετωπίζει τον τίτλο όπως οποιοδήποτε άλλο first-party παιχνίδι της, κάτι που έγινε άμεσα αντιληπτό από την πρώτη παρουσίαση του παιχνιδιού στην E3 2016. Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν άκρως εντυπωσιακά, με τα production values να φαίνονται εκ πρώτης όψεως πολύ υψηλά. Μετά από 2 χρόνια αναμονής, ήρθε και η κυκλοφορία του παιχνιδιού στις 7 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά στο PS4 και το αποτέλεσμα, όπως θα δείτε και παρακάτω, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Η ιστορία του Peter Parker και του Spider-Man

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρωταγωνιστής της ιστορίας του παιχνιδιού είναι ο Peter Parker. Τα γεγονότα ξεκινούν κάποια χρόνια μετά την απόκτηση των υπερ-δυνάμεων του, οπότε δεν είχαμε μία εκ νέου αφήγηση του πως έγινε Spider-Man. Αντιθέτως, είναι ένας ήδη εδραιωμένος χαρακτήρας, έχοντας ήδη αντιμετωπίσει και νικήσει μερικούς από τους πιο μεγάλους εχθρούς του. Η μεγαλύτερη διαφορά που έχει με άλλους τίτλους που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, είναι πως δίνει μεγάλη έμφαση στην απλή καθημερινότητά του ως Peter Parker. Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως κοινός θνητός, τα όνειρά του για το μέλλον και τα διλήμματα που έρχεται αντιμέτωπος, τα οποία δεν μπορεί να λύσει χρησιμοποιώντας το alter ego του, τον Spider-Man. Η Insomniac έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, καταφέρνοντας να μας καθηλώσει μπροστά στην οθόνη από τις πρώτες ώρες. Τα γεγονότα έχουν μία απίστευτη φυσική ροή, χωρίς να υπάρχουν κενά στην εξιστόρησή τους και χωρίς να αφήνει ερωτηματικά στον παίκτη.

Spider-Man

Η περιπέτειά μας ξεκινάει με την φυλάκιση του Wilson Fisk (ή κοινώς γνωστό ως Kingpin). Ένα γεγονός που είχε σημαντικά μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ότι φαινομενικά φαίνεται. Ο Spider-Man θα βρεθεί αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη απειλή που θα μπορούσε να φανταστεί, και θα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με τα συναισθήματά του. Την εμφάνιση τους κάνουν πολλοί αγαπημένοι χαρακτήρες, όπως η Mary Jane, η θεία May, αλλά προς έκπληξη μας και ο Miles Morales, ένας χαρακτήρας που στα κόμικς αποτέλεσε τον διάδοχο του Peter Parker στην στολή του Spider-Man… Συνολικά, το σενάριο είναι πολύ ενδιαφέρον, από την αρχή μέχρι και το τέλος, αν και σε κάποια σημεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αναμενόμενο. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν περνάει καθόλου αδιάφορο και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι καταπληκτικές ερμηνείες όλου του casting.

Spider-Man όπως Batman!

Αυτό που ξεχωρίζει με το καλημέρα στο νέο Spider-Man, είναι το ολοκαίνουργιο σύστημα μάχης, με σαφές επιρροές από το Free-flow combat που έγινε γνωστό μέσω της σειράς Batman της Rocksteady, κι ακολούθησαν τα Shadow of Mordor, Shadow of War και Mad Max. Η Insomniac έκανε μία πραγματικά απίστευτη δουλειά, καθώς παρόλο που «αντέγραψε» φανερά και ξεκάθαρα το Batman, κατάφερε να το φτάσει σε άλλο επίπεδο, με την ανταπόκριση των χειρισμών να είναι αμεσότατη. Εκτός αυτού όμως, η ομαλότητα με την οποία εκτελούνται χτυπήματα και αποφυγές από τον Spidey, σε συνδυασμό με την τεράστια ποικιλία κινήσεων και τους αμέτρητους εχθρούς, προσφέρουν μία συναρπαστική εμπειρία, γεμάτη δράση, που σας εθίζει από το πρώτο λεπτό. Για όσους δεν γνωρίζουν, το free-flow combat, όπως υποδεικνύει και η ονομασία του, σας δίνει τη δυνατότητα να επιτίθεστε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, με οποιαδήποτε σειρά κινήσεων επιθυμείτε, χωρίς να διακόπτεται η ροή της μάχης. Θα μπορούσαμε να πούμε πως στην ουσία δεν απέχει αρκετά από παιχνίδια όπως το God of War (με το παλιό σύστημα μάχης) και το Devil May Cry, κατά μία έννοια.

Spider-Man

Βέβαια, η μεγάλη διαφορά είναι η στιγμιαία αποφυγή των επιθέσεων των εχθρών, με το πάτημα ενός κουμπιού την κατάλληλη στιγμή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία σειρά από εντυπωσιακά combos, δίνοντάς σας την αίσθηση του απόλυτου “badass” σούπερ ήρωα, που σπάει τα κοκαλάκια των εγκληματιών! Κάθε μάχη είναι και μία διαφορετική εμπειρία, καθώς υπάρχουν διάφοροι τύποι εχθρών, που παρουσιάζονται σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Σε άλλους πρέπει να τους σπάσετε πρώτα την άμυνα, σε άλλους να τους πάρετε τα όπλα ή την ασπίδα, ενώ σε άλλους θα πρέπει πρώτα να αποφύγετε την επίθεσή τους και στη συνέχεια να τους χτυπήσετε. Αν προσθέσουμε στην γενικότερη εικόνα πως πάντα υπάρχουν διαφορετικοί συνδυασμοί ομάδων που σας επιτίθενται, σε συνάθροιση με την εναλλαγή στα περιβάλλοντα, την ποικιλία σε gadgets και κινήσεις, τότε μιλάμε για ένα από τα πιο πολυμορφικά συστήματα μάχης που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι. Μεγάλο ρόλο σε αυτό, παίζουν και τα διάφορα gadgets του Spider-Man, τα οποία εμβαθύνουν το gameplay, προσφέροντας αμέτρητες εναλλακτικές για το πώς θα προσεγγίσετε κάθε μάχη. Από βόμβες ιστού που παγιδεύουν τους εχθρούς σας, σε ηλεκτροφόρο ιστό, μέχρι και drones τα οποία χτυπούν τους αντιπάλους σας. Η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται μέσω ενός wheel, εύκολα και γρήγορα, ενώ η χρήση τους είναι περιορισμένη, ανάλογα το πόσο έχει αναβαθμιστεί.

Ο Spider-Man έχει το δικό του skill tree, το οποίο σας δίνει πρόσβαση σε νέες ικανότητες και combos. Το ξεκλείδωμα των skills γίνεται σταδιακά καθώς ανεβαίνετε level. Για να ανεβείτε, θα χρειαστεί να μαζέψετε πόντους εμπειρίας από διάφορες δραστηριότητες που υπάρχουν στο Μανχάταν, όπως η φωτογράφιση διάφορων διάσημων τοποθεσιών, την συλλογή τσαντών του Parker που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την πόλη, την καταπολέμηση του εγκλήματος σε κάθε συνοικία, αλλά και πολλά άλλα side-missions που σας περιμένουν. Εκτός όμως από την αναβάθμιση του skill tree και των gadgets, μπορείτε να ξεκλειδώσετε νέες στολές, αλλά και ικανότητες γι’ αυτές. Η κάθε μία έρχεται με μία «σούπερ» κίνηση, που σας προσφέρει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αυξημένη δύναμη, ή αντίσταση στην ζημιά που δέχεστε ή κάποιου είδους μαζικής εξόντωσης των εχθρών. Το Μανχάταν είναι μία περιοχή γεμάτη κινδύνους και εχθρούς για τον Spider-Man, οπότε σίγουρα θα σας χρειαστεί.

Το πιο όμορφο παιχνίδι της Insomniac Games

Η Insomniac Games, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, προσφέροντάς μας την απόλυτη εμπειρία Spider-Man. Μόνο και μόνο η εξαιρετική ψηφιακή απεικόνιση του Μανχάταν είναι ικανή για να μας κερδίσει. Οι δρόμοι σφύζουν από ζωή, με τον κόσμο να πηγαίνει στις δουλειές του, να ψωνίζει, τροχαία ατυχήματα να οδηγούν σε κυκλοφοριακό κομφούζιο, κι όλα αυτά να διαδραματίζονται τυχαία, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Κάτι αντίστοιχο μπορούμε να συναντήσουμε μόνο σε κορυφαίους open-world τίτλους όπως το The Witcher 3: Wild Hunt και το GTA V, γεγονός πραγματικά αξιέπαινο. Η δημιουργός των Ratchet & Clank, Resistance, Spyro the Dragon και Sunset Overdrive, ξεπέρασε τον εαυτό της και τα ήδη υψηλά στάνταρ που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν. Βέβαια, ένα μεγάλο μπράβο πρέπει να ειπωθεί και στην Sony, καθώς για ακόμη μία γενιά απέδειξε πως έχει τον τρόπο να προσφέρει κορυφαίους αποκλειστικούς τίτλους, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο, αλλά και πόρους, ώστε οι ομάδες ανάπτυξης να ξεδιπλώσουν στο μέγιστο το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Με βιαστικές κινήσεις δεν γίνεται ποτέ τίποτα καλό, κι αν πολλές φορές γκρινιάζουμε αν υπάρχει καθυστέρηση μεγαλύτερη του 1 χρόνου, στο τέλος η ανταμοιβή της αναμονής είναι τεράστια.

Μετά την τεράστια επιτυχία του God of War, το Spider-Man φαίνεται πως ήρθε για να σπάσει όλα τα ρεκόρ του, λίγους μόλις μήνες μετά, δείχνοντας την δυναμική που έχουν οι αποκλειστικοί τίτλοι του PlayStation. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η Sony, το Spider-Man αποτελεί πλέον την αποκλειστικότητα με τις περισσότερες πωλήσεις τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, ξεπερνώντας τα 3.3 εκατομμύρια σε μόλις τρεις ημέρες! Ένας πραγματικά εξωφρενικός αριθμός, που όπως όλα δείχνουν θα έχει ήδη ανέβει αρκετά στο μεσοδιάστημα. Η κυριαρχία του PS4 σε αυτή την γενιά είναι αδιαφιλονίκητη, τόσο σε πωλήσεις, όσο και στο αποκλειστικό περιεχόμενο και την ποιότητά του. God of War και Spider-Man έκλεψαν την παράσταση το 2018, ενώ ακολουθούν Days Gone, The Last of Us: Part II, Ghost of Tsushima, Death Stranding και Nioh 2, μεταξύ άλλων. Ο Spidey αποτελεί πλέον το κορυφαίο βιντεοπαιχνίδι με σούπερ ήρωα, ξεπερνώντας και το Batman, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς το τελευταίο είναι ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια, δείχνοντας τον δρόμο για το πώς πρέπει να είναι ένα ποιοτικό βιντεοπαιχνίδι με σούπερ ήρωα, αντιθέτως με όλα τα άλλα β’ διαλογής που είχαμε μάθει στο παρελθόν.

Αυτό που μας προβληματίζει όμως είναι το κατά πόσο θα υπάρξει και συνέχεια για το Spider-Man. Δεν είναι γνωστό το κατά πόσο υπάρχουν σχέδια για sequel του παιχνιδιού, αν και βάσει της επιτυχίας που είχε, θα λέγαμε πως κατά πάσα πιθανότητα η Sony θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πείσει την Insomniac Games να το συνεχίσει. Δεν θα μπορεί να κάνει και διαφορετικά μετά την ξέφρενη πορεία του στην αγορά. Το τέλος άφησε αρκετά πράγματα στον «αέρα», οπότε θεωρητικά υπάρχει βάση για να πατήσουν στο sequel, ενώ ξέρουμε πως ο Spidey έχει πολλούς εχθρούς που δεν έκαναν την εμφάνισή τους ακόμη. Σε κάθε περίπτωση όμως, ζούμε το τώρα, κι εμείς σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά του παιχνιδιού, καθώς είναι ένα πραγματικό “διαμάντι”, κι ένα από τα κορυφαία αποκλειστικά του PS4. Τα όποια αρνητικά υπάρχουν, κυρίως σε bugs και την A.I., δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανά για να σας χαλάσουν την εμπειρία, οπότε δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην το πάρετε!

The post Marvel’s Spider-Man – Review appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/marvels-spider-man-review/feed/ 0 14764
Call of Duty: Black Ops 4 – Blackout Preview http://www.4gamers.gr/call-of-duty-black-ops-4-blackout-preview/ http://www.4gamers.gr/call-of-duty-black-ops-4-blackout-preview/#respond Mon, 17 Sep 2018 17:45:59 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14755 Παίξαμε το νέο Battle Royale mode του Call of Duty: Black Ops 4, το Blackout και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε! Το Battle Royale έχει γίνει πλέον το νούμερο 1 trend παγκοσμίως στην gaming βιομηχανία. YouTubers, streamers και γενικότερα οι δημιουργοί περιεχομένου ασχολούνται κατά κύριο λόγο με παιχνίδια που έχουν κάποιου είδους Battle […]

The post Call of Duty: Black Ops 4 – Blackout Preview appeared first on 4Gamers.

]]>
Παίξαμε το νέο Battle Royale mode του Call of Duty: Black Ops 4, το Blackout και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Το Battle Royale έχει γίνει πλέον το νούμερο 1 trend παγκοσμίως στην gaming βιομηχανία. YouTubers, streamers και γενικότερα οι δημιουργοί περιεχομένου ασχολούνται κατά κύριο λόγο με παιχνίδια που έχουν κάποιου είδους Battle Royale, με τα Fortnite και PUBG να αποτελούν το αντίστοιχο δίπολο που συναντάμε σε άλλες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα τα PES/FIFA, NBA 2K/NBA Live, CoD/Battlefield, DOTA/LoL και ούτω καθεξής. Έχοντας πάρει μία γεύση από την τεράστια επιτυχία των PUBG και Fortnite, στον «χορό» μπήκαν και πολλοί άλλοι multiplayer τίτλοι, προσφέροντας τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις, σε μία προσπάθεια να αποσπάσουν την μερίδα του λέοντος από την πίτα. Αυτή την φορά, η δημοφιλέστερη FPS σειρά αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να προσφέρει τη δική της έκδοση του πολυαγαπημένου mode. Ο λόγος για το Call of Duty: Black Ops 4 και το Blackout, το οποίο έρχεται για να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Battle Royale α λα Call of Duty

Το Blackout αποτελεί τη νέα πρόταση στον χώρο τον Battle Royale, με την Treyarch σε συνεργασία με την Beenox και την Raven να αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μία πολύ σημαντική αποστολή. Να βάλουν στο επίκεντρο το Black Ops 4 και να προσφέρουν μία εμπειρία αντάξια της ιστορίας της σειράς, έχοντας διατηρήσει όμως τον πυρήνα του gameplay που έχει αγαπήσει το κοινό των Call of Duty. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε πρόσκληση για την Private Beta που διεξήχθη το τριήμερο που μας πέρασε και αναλύουμε τα όσα είδαμε. Η λίστα είναι μεγάλη και περιέχει αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός πως υπήρξαν ΠΟΛΛΑ bugs. Θα λέγαμε πως ήταν αρκετά για να ανησυχήσουμε και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα ήταν ασφαλές να κυκλοφορήσει το παιχνίδι τόσο σύντομα, έχοντας τόσα πολλά προβλήματα. Θα ήταν προτιμότερο να καθυστερήσει η κυκλοφορία του, έστω για 2-3 εβδομάδες, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να διορθωθεί η πλειοψηφία τους.

Παρόλα αυτά όμως, τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν άκρως ενθαρρυντικά και είμαστε σίγουροι πως όσοι πρόκειται να ασχοληθούν με το Blackout, θα περάσουν καταπληκτικά, ειδικά αν επιλέξουν να το απολαύσουν με μερικούς φίλους. Αρχικά, η πρόσβαση στο mode είναι αρκετά εύκολη. Μία επιλογή στο κεντρικό μενού που σας οδηγεί κατευθείαν εκεί. Η κεντρική οθόνη σας επιτρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε Duo και Quads (αν δηλαδή οι παίκτες θα είναι χωρισμένοι σε 2άδες ή 4άδες), ενώ έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε όποιες κενές θέσεις υπάρχουν με τυχαίους παίκτες από το matchmaking. Στο Xbox One που παίξαμε την Beta, η πρόσκληση φίλων δεν λειτούργησε ποτέ, καθώς ενώ έδειχνε πως η αποστολή ήταν επιτυχής, η πραγματικότητα ήταν πως δεν «έφευγε» ποτέ πρόσκληση στο άτομο που επιλέγαμε. Παράλληλα, υπήρξαν πάρα πολλές φορές που το παιχνίδι «κόλλησε» στο μενού και η μόνη λύση ήταν να το κλείσουμε και να το ανοίξουμε εκ νέου. Γενικά, η εικόνα που μας έδωσε είναι πως υπάρχουν πολύ βασικά προβλήματα προσβασιμότητας, γεγονός που μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, αν και γνωρίζαμε πως επειδή είναι Beta θα αντιμετωπίζαμε διάφορα «παρατράγουδα».

Αφού καταφέραμε να προσπεράσουμε τα διάφορα εμπόδια, έφτασε η ώρα να παίξουμε και το «πάρτι» ξεκίνησε. Έως ότου γεμίσει ο σέρβερ, πέφτετε σε τυχαία σημεία στον χάρτη και μπορείτε να πυροβοληθείτε με άλλους παίκτες και γενικά να περάσετε την ώρα σας. Μόλις συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι παίκτες, τότε ξεκινάει και η γνωστή διαδικασία που έχετε συναντήσει και σε άλλα Battle Royale. Ελικόπτερα σας μεταφέρουν πάνω από τον χάρτη, κι εσείς διαλέγετε πότε θα πηδήξετε και που θα προσγειωθείτε. Το Blackout, τουλάχιστον στην Beta, υποστήριζε μέχρι 88 παίκτες και στη διάθεσή μας είχαμε τον ένα και μοναδικό χάρτη που υπάρχει (εδώ θα ποντάραμε πως σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι μέσω DLC στο μέλλον). Η αρχική πρόβλεψη της Treyarch ήταν πως θα υποστηρίζονται έως 80 παίκτες ανά παιχνίδι, αλλά εν τέλει, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί, ο αριθμός αυξήθηκε στους 88. Δυστυχώς δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη ο τελικός αριθμός, αλλά δεν πρόκειται να απέχει πολύ. Ο χάρτης αποτελεί ένα mix αγαπημένων χαρτών από όλους τους τίτλους της σειράς και σίγουρα μας εξέπληξε ευχάριστα το πώς συνδέθηκαν αρμονικά μεταξύ τους. Ο χάρτης του Blackout αποτελεί στην ουσία έναν συνδυασμό των Estates, Turbine, Train Station, Hyrdo Dam, Rivertown, Asylum, Fracking Tower, Factory, Firing Range, Nuketown Island, Array, Construction Site και Cargo Docks.

Αν έπρεπε να μπει ένα μέτρο σύγκρισης για το μέγεθος του, σκεφτείτε πως είναι περίπου 1,500 φορές το μέγεθος της Nuketown, αποτελώντας με διαφορά τον μεγαλύτερο χάρτη που έχει υπάρξει σε παιχνίδι της σειράς. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των υποστηριζόμενων παικτών, καθώς ο αριθμός τους ξεπερνάει κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο mode. Συγκριτικά με άλλα παιχνίδια όμως, όπως το PUBG, ο χάρτης του θυμίζει περισσότερο το νέο 4×4 και δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση το μέγεθος των κλασσικών χαρτών του. Όσον αφορά τους διαθέσιμους χαρακτήρες, όπλα και gadgets, πρόκειται να υπάρχει και πάλι ένα μείγμα όσων έχουμε δει στους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η Treyarch στοχεύει έντονα στον παράγοντα νοσταλγία –πολύ έξυπνα θα προσθέσουμε εμείς-, προσφέροντας αγαπημένες τοποθεσίες και εξοπλισμό από τίτλους που το κοινό της σειράς αγάπησε πολύ. Ένα στοιχείο που μας προβλημάτισε όμως είναι το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε πως το Blackout συνδέεται με την πρόοδο των παικτών στο γενικό multiplayer, αλλά και στα Zombies. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος αναμεταξύ τους, ενώ δεν πρέπει να υπάρχει και κάποιου είδους πρόοδος γενικά στο Blackout.

Έντονη δράση και αγωνία

Εφόσον προσγειωθείτε με το αλεξίπτωτο στο σημείο που επιθυμείτε, ξεκινάει ο άτυπος αγώνας δρόμου περισυλλογής προμηθειών. Σε όλο τον χάρτη υπάρχουν αμέτρητα σπίτια, αποθήκες, γκαράζ και γενικότερα σημεία όπου μπορείτε να βρείτε εξοπλισμό και προμήθειες. Ιδιαίτερα επιτυχής είναι η ενσωμάτωση του inventory στο παιχνίδι, κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί στο Call of Duty, κάνοντας τη διαχείριση των προμηθειών σας άμεση και γρήγορη. Τα πυρομαχικά είναι κατηγοριοποιημένα στα αριστερά του όπλου, ανάλογα το βεληνεκές τους, ενώ από κάτω από το όπλο μπορείτε να βρείτε όλα τα attachments που έχετε συλλέξει και μπορείτε να προσθέσετε σε κάθε όπλο. Η προσθήκη τους μπορεί να γίνει χωρίς καν να μπείτε στο inventory, καθώς σας δίνεται η δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού είτε να το προσθέσετε κατευθείαν στο όπλο που κρατάτε, είτε να το αποθηκεύσετε για να το χρησιμοποιήσετε σε μεταγενέστερο χρόνο. Εκτός από πυρομαχικά και όπλα υπάρχουν διάφορα gadgets που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα, όπως grapplers, πανοπλίες αλλά και perks. Τα perks σας προσφέρουν ικανότητες, όπως για παράδειγμα να ξεχωρίζετε το περίγραμμα των προμηθειών στο οπτικό σας πεδίο και να μετακινείστε αθόρυβα στο περιβάλλον. Θα μπορούσαμε να πούμε πως λειτουργούν όπως τα έχετε μάθει στο multiplayer, με τη διαφορά όμως ότι μπορείτε να έχετε μόνο 1 ενεργό την κάθε χρονική στιγμή, αλλά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Περνώντας στο βασικό κομμάτι του παιχνιδιού, που δεν είναι άλλο από την δράση και τους ατελείωτους πυροβολισμούς, το Blackout αποτελεί ουσιαστικά μία μεγάλη καινοτομία για την σειρά. Αρχικά, τα 6 εναντίον 6, close-quarters ματς, θα πρέπει να τα ξεχάσετε. Το pacing του gameplay που συναντάτε στα υπόλοιπα modes δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα συναντήσετε εδώ. Μπορεί να βρεθείτε ανάμεσα σε 3 και 4 ομάδες παικτών, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να ανέβει κατακόρυφα και η αδρεναλίνη να χτυπήσει «κόκκινο», αλλά μπορεί και να μην συναντήσετε άνθρωπο για αρκετή ώρα. Αυτό το αίσθημα του απρόβλεπτου και του ότι δεν γνωρίζεις τι σε περιμένει στο επόμενο… δέντρο (κυριολεκτικά, μπορεί από πίσω να κρύβονται 2 άτομα) είναι και το πιο εθιστικό στοιχείο των Battle Royale, κάτι που έχει αφομοιώσει απόλυτα και το Black Ops 4. Όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους (πλέον αποτελεί είδος στην ουσία, κι όχι mode), έτσι κι εδώ υπάρχει ο κύκλος που κλείνει σταδιακά και οι επιζώντες πρέπει συνέχεια να μετακινούνται εντός των ορίων του. Όσοι βρεθούν εκτός κύκλου, έχουν κάποια περιθώρια για να μετακινηθούν εντός, αλλά όχι αρκετά μεγάλα, οπότε πρέπει να βρίσκεστε συνέχεια σε εγρήγορση και να έχετε συναίσθηση του που βρισκόσαστε σε σχέση με την περίμετρο του κύκλου και πότε πρόκειται να κλείσει.

Εδώ υπάρχει βοήθεια και από το παιχνίδι, καθώς κάτω από το minimap πάνω αριστερά υπάρχει μία αντίστροφη μέτρηση προτού ξεκινήσει να κλείνει ο κύκλος, ενώ όταν ξεκινήσει και εσείς είστε εκτός της ασφαλούς ζώνης, τότε υπάρχει μία μπάρα που γεμίζει ανάλογα με το πόσο σας πλησιάζει το όριο. Στην μία άκρη είναι μπλε και γεμίζει σταδιακά, η θέση σας από το όριο αντικατοπτρίζεται μέσω ενός εικονιδίου πάνω στην μπάρα, και στο τέλος της υπάρχει η ασφαλής ζώνη. Όσο πιο κοντά είναι το ανθρωπάκι σας στην δεξιά πλευρά της μπάρας, τόσο το καλύτερο για εσάς. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα οχήματα από ένα τέτοιο mode, κι η Treyarch έχει προσθέσει βάρκες, ελικόπτερα, γουρούνες αλλά και φορτηγάκια για να διευκολύνει την μεταφορά μας μέσα στο χάρτη. Βέβαια, όλα αυτά σας ορίζουν αυτόματα ως στόχο, καθώς κάνουν έντονο θόρυβο που ακούγεται σε τεράστιες αποστάσεις. Ο κίνδυνος που υπάρχει εδώ είναι να σας στήσουν ενέδρα αντίπαλες ομάδες παικτών, να σας σκοτώσουν με συνοπτικές διαδικασίες και στη συνέχεια να πάρουν όλες τις προμήθειες που κουβαλούσατε.

Ο ήχος έχει δεχθεί πολλές βελτιώσεις, κυρίως στους περιβαλλοντικούς ήχους όπως τα οχήματα, τα βήματα και γενικότερα την παραμικρή αλληλεπίδραση που έχουν οι παίκτες με το περιβάλλον. Οι πυροβολισμοί ακούγονται από εκατοντάδες μέτρα μακριά, το ίδιο και τα οχήματα, κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας ώστε να αποφύγετε επικίνδυνες καταστάσεις, ή αν είστε τολμηροί να μεταβείτε άμεσα στη δράση. Δυστυχώς όμως, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για τον οπτικό τομέα, καθώς έχουν γίνει τεράστιοι “συμβιβασμοί” ώστε η μηχανή γραφικών να υποστηρίξει τόσους πολλούς παίκτες ταυτόχρονα, σε έναν γιγαντιαίο χάρτη για τα δεδομένα της σειράς. Η ποιότητα των textures ήταν μετριότατη, ενώ το anti-aliasing ανύπαρκτο. Όλα αυτά στο Xbox One X, οπότε δεν θέλουμε να φανταστούμε τι γίνεται στις απλές εκδόσεις των κονσολών. Η σειρά είχε ήδη αρχίσει να δείχνει πως μένει αρκετά πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τουλάχιστον τεχνολογικά, κάτι που γίνεται ακόμη πιο εμφανές στο Blackout.

Η αναβολή ίσως είναι η καλύτερη επιλογή

Συνολικά, η εμπειρία μας από την Beta του Blackout μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Αν και από την μία περάσαμε πολύ ωραία, ρίχνοντας αρκετό γέλιο και έχοντας όμορφες αναμνήσεις, από την άλλη τα προβλήματα ήταν πραγματικά πάρα πολλά. Το latency ήταν αρκετό, ειδικά τις πρώτες 2 ημέρες, το παιχνίδι κάθε τρεις και λίγο “κολλούσε” στο κεντρικό μενού, αποσυνδέσεις και γενικότερα “φώναζε” πως απαιτούνται πολλές διορθώσεις προτού μπορεί να θεωρηθεί έτοιμο για το ευρύ κοινό. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου και ουσιαστικά απέχει λιγότερο από μήνα. Κατά την άποψή μας, θα πρέπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να υπάρξει καθυστέρηση. Μπορεί να μην αρέσει σε μερικούς, αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Αν υπάρξει μία μικρή αναβολή, το μόνο σίγουρο είναι πως οι πραγματικοί κερδισμένοι θα είναι οι καταναλωτές και κατά συνέπεια και η Activision, καθώς ευχαριστημένοι πελάτες και ποιοτικό προϊόν ισούνται με περισσότερες πωλήσεις. Μένει να δούμε το κατά πόσο πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο (δυστυχώς δεν δίνουμε πολλές πιθανότητες) και κατά πόσο πρόκειται να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού στα φυσικά και ψηφιακά ράφια των καταστημάτων.

The post Call of Duty: Black Ops 4 – Blackout Preview appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/call-of-duty-black-ops-4-blackout-preview/feed/ 0 14755
PCDD: Η νέα μέθοδος αγοράς βιντεοπαιχνιδιών http://www.4gamers.gr/pcdd-new-purchase-method-for-pc-games/ http://www.4gamers.gr/pcdd-new-purchase-method-for-pc-games/#respond Wed, 12 Sep 2018 16:15:30 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14745 Τα PCDD ήρθαν για να αλλάξουν τον τρόπο αγοράς των αγαπημένων μας βιντεοπαιχνιδιών, κι εμείς σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε! Η ψηφιακή αγορά έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια, έχοντας αποσπάσει ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς. Κάθε πλατφόρμα έχει το δικό της ψηφιακό κατάστημα, προσφέροντας ανά διαστήματα μεγάλες […]

The post PCDD: Η νέα μέθοδος αγοράς βιντεοπαιχνιδιών appeared first on 4Gamers.

]]>
Τα PCDD ήρθαν για να αλλάξουν τον τρόπο αγοράς των αγαπημένων μας βιντεοπαιχνιδιών, κι εμείς σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η ψηφιακή αγορά έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια, έχοντας αποσπάσει ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς. Κάθε πλατφόρμα έχει το δικό της ψηφιακό κατάστημα, προσφέροντας ανά διαστήματα μεγάλες προσφορές σε κορυφαίους τίτλους. Για πολλούς από εμάς θα φάνταζε αδιανόητο ότι θα είχαμε ένα παιχνίδι στην κατοχή μας, αλλά χωρίς να το έχουμε σε φυσική μορφή, πλέον όμως αποτελεί κάτι το συνηθισμένο που «απειλεί» να εξαφανίσει τα φυσικά αντίτυπα που συναντάμε στα ράφια των καταστημάτων. Η κατακόρυφη άνοδος της ψηφιακής αγοράς τα τελευταία χρόνια οδήγησε πολλές εταιρείες στην αναθεώρηση του τρόπου διάθεσης των παιχνιδιών στα καταστήματα, προσφέροντας νέες επιλογές στους καταναλωτές.

Μία νέα και πολύ σημαντική πρωτοβουλία στην ελληνική αγορά είναι τα λεγόμενα PCDD. Στην ουσία, είναι η νέα μορφή διάθεσης παιχνιδιών του PC από τα ελληνικά καταστήματα, κι αφορά επιλεγμένους τίτλους κορυφαίων publisher όπως η Ubisoft, η Take-Two Interactive, η Rockstar και η Capcom. Υπεύθυνη του επιχειρήματος είναι η επίσημη αντιπρόσωπος των εν λόγω εταιρειών στην Ελλάδα, η CD Media. Παρακάτω αναλύουμε τον τρόπο που μπορείτε να αποκτήσετε ένα PCDD, πως θα το χρησιμοποιήσετε αλλά και μία λίστα με όλους τους διαθέσιμους τίτλους αυτή την στιγμή.

Τι είναι το PCDD, από πού το αγοράζουμε και πως το χρησιμοποιούμε

Το PCDD είναι στην ουσία ένας κωδικός που προσθέτει την ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού που θέλετε, στην αντίστοιχη ψηφιακή βιβλιοθήκη της κάθε πλατφόρμας (π.χ. Steam, Uplay). Όσοι έχουν προμηθευτεί ή προμηθεύονται παιχνίδια από ιστοσελίδες του εξωτερικού όπως το G2A ή το Kinguin, είναι σίγουρα καλύτερα εξοικειωμένοι με την μέθοδο απόκτησης των κωδικών και την εξαργύρωσή τους, αλλά η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που συνεργάζεται η CD Media, υπάρχουν και κάποια συνοικιακά καταστήματα που θα μπορέσουν να σας εξυπηρετήσουν.

Μία ενδεικτική λίστα είναι η παρακάτω, όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας:

 • Public
 • Seven Spots
 • Ψηφιακό μαγαζάκι (digital store)
 • Toys-shop
 • Gamescom
 • Game Explorers
 • The Console Club
 • Alemax Toys
 • Inspot Ιωαννίνων
 • Astrongameclub
 • Techaway
 • Gameland
 • ACTIVATE PRIVATE COMPANY
 • TOYS-SHOP Ι.Κ.Ε.
 • E-paideia

Για να προμηθευτείτε το παιχνίδι που θέλετε λοιπόν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε είτε κάποιο από τα σημεία πώλησης/κατάστημα που αναφέρουμε παραπάνω, είτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους.

Από σημείο πώλησης / κατάστημα – Σε κάθε ένα από τα παραπάνω καταστήματα μπορείτε να βρείτε τις game cards των τίτλων που διατίθενται ως PCDD. Επιλέγετε αυτό που θέλετε, πηγαίνετε στο ταμείο, πληρώνετε και ο ταμίας σας προμηθεύει με την απόδειξη και τον κωδικό ενεργοποίησης του παιχνιδιού. Μεγάλη προσοχή να μην χάσετε το χαρτάκι.

Από ιστοσελίδα – Αφού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του λιανέμπορου που προτιμάτε, επιλέγετε την κάρτα του παιχνιδιού που θέλετε και πληρώνετε ηλεκτρονικά. Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή σας, θα λάβετε στο email σας την απόδειξη και τον κωδικό ενεργοποίησης του παιχνιδιού. Μεγάλη προσοχή και πάλι, μην σβήσετε το email.

Για την εξαργύρωση των κωδικών, ακολουθείστε τα βήματα που περιγράφονται αναλυτικά πιο κάτω:

Παιχνίδια PCDD της Ubisoft:

 1. Κατεβάστε το πρόγραμμα “Uplay” από το http://uplay.ubi.com/en και εγκαταστήστε το.
 2. Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό ή συνδεθείτε στον ήδη υπάρχον λογαριασμό σας με το email και τον κωδικό σας.
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Settings” που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε το “Activate Product”.
 4. Εισάγετε τον Κωδικό Ενεργοποίησης (Activation Code) που βρίσκεται τυπωμένος στην απόδειξη και πατήστε το “OK”.
 5. Ο Κωδικός (Code) σας έχει εξαργυρωθεί και το παιχνίδι της Ubifoft ενεργοποιήθηκε.

Παιχνίδια PCDD της CAPCOM, 2K, Rockstar

 1. Τρέξτε το πρόγραμμα “Steam ή κατεβάστε το από το http://store.steampowered.com/about/ και εγκαταστήστε το.
 2. Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό ή συνδεθείτε στον ήδη υπάρχον λογαριασμό σας με το email και τον κωδικό σας.
 3. Κάντε κλικ στο “Παιχνίδια” και πηγαίνετε στο “Ενεργοποίηση προϊόντος στο Steam…”
 4. Εισάγετε τον Κωδικό του Προϊόντος (Product Code) που βρίσκεται τυπωμένος στην απόδειξη και επιλέξτε το “Next”.
 5. Το παιχνίδι σας ενεργοποιήθηκε και προστέθηκε στο δικό σας “Steam library”.

Οι διαθέσιμοι PCDD τίτλοι

Αυτή την στιγμή, υπάρχει μία μεγάλη γκάμα τίτλων PCDD τίτλων στην αγορά, με την λίστα να αυξάνεται συνεχώς λόγω των νέων κυκλοφοριών. Παρακάτω σας παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιους τίτλους από τον κάθε publisher:

Ubisoft

 • Assassin’s Creed Odyssey (προσεχώς)
 • Assassin’s Creed: Brotherhood
 • Assassin’s Creed: Revelations
 • Assassin’s Creed: Syndicate
 • Assassin’s Creed: Unity
 • Anno 2070: Complete Edition
 • Anno 2205: Ultimate Edition
 • Far Cry 4
 • Far Cry Primal
 • Far Cry 5 (Standard, Gold, Deluxe Edition)
 • For Honor (Standard, Gold, Deluxe Edition)
 • Rainbow Six Siege
 • South Park: The Stick of Truth
 • Ghost Recon: Wildlands (Standard, Gold Edition)
 • The Division
 • The Crew Ultimate Edition
 • Watch Dogs 2 (Standard, Gold, Deluxe Edition)

Capcom

 • Dragon’s Drogma: Dark Arisen
 • Devil May Cry 4
 • DmC
 • Dead Rising 3: Apocalypse Edition
 • Dead Rising 4
 • Resident Evil 6
 • Resident Evil 7: biohazard
 • Resident Evil: Revelations
 • Resident Evil: Revelations 2
 • Street Fighter V
 • Ultra Street Fighter IV

Take-Two Interactive

 • Borderlands 2: Game of the Year Edition
 • Borderlands: The Pre-Sequel
 • BioShock
 • BioShock 2
 • BioShock Infinite
 • Civilization VI
 • Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth
 • Sid Meier’s Civilization® VI: Rise and Fall
 • Civilization: The Complete Edition
 • Mafia 3
 • NBA 2K16
 • NBA 2K18
 • NBA 2K19
 • The Bureau: XCOM Declassified
 • WWE 2K17
 • XCOM 2
 • XCOM: Enemy Unknown – The Complete Edition

Rockstar

 • GTA V
 • GTA shark cards (great white, whale, megalodon)

Εκτός από τα παιχνίδια που θα βρείτε όμως, υπάρχουν κι άλλες επιλογές που σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν. Με την ίδια ακριβώς μορφή με τα PCDD, θα βρείτε δωροκάρτες για τα Steam, GMG, Xbox Live και Windows Store, με τις τιμές να κυμαίνονται από τα 5 έως και τα 50 ευρώ, ανάλογα την πλατφόρμα. Με τις δωροκάρτες μπορείτε να προσθέσετε λεφτά στο ψηφιακό πορτοφόλι σας και στη συνέχεια να προβείτε σε ηλεκτρονικές αγορές από την πλατφόρμα της επιλογής σας, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Τέλος, μπορείτε να βρείτε και κάρτες ανανέωσης της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Live Gold.

Περισσότερες πληροφορίες για τα PCDD μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της CD Media, εδώ.

Giveaway

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε την CD Media για την υποστήριξή της, καθώς μας προσφέρει 2 κωδικούς PCDD για να κληρώσουμε σε 2 τυχερούς από εσάς. Συγκεκριμένα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι Share και Like στη δημοσίευση του άρθρου στο Facebook, για να μπείτε στην κλήρωση για 1 Devil May Cry και 1 Resident Evil: Revelations 2 για PC!

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και θα λάβουν τους κωδικούς μέσω μηνύματος.

The post PCDD: Η νέα μέθοδος αγοράς βιντεοπαιχνιδιών appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/pcdd-new-purchase-method-for-pc-games/feed/ 0 14745
Μάθετε τα πάντα για το πολυαναμενόμενο Battlefield V! http://www.4gamers.gr/battlefield-v-announcement/ http://www.4gamers.gr/battlefield-v-announcement/#respond Thu, 24 May 2018 17:07:05 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14720 Η EA αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το Battlefield V, κι εμείς σας μεταφέρουμε όλες τις νέες πληροφορίες! Μέσω ενός 30λεπτου livestream, η EA αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για το Battlefield V, επιβεβαιώνοντας τις φήμες πως η θεματολογία του θα είναι ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος. Μετά από 2 χρόνια, η DICE επιστρέφει με τον βασικό τίτλο […]

The post Μάθετε τα πάντα για το πολυαναμενόμενο Battlefield V! appeared first on 4Gamers.

]]>
Η EA αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το Battlefield V, κι εμείς σας μεταφέρουμε όλες τις νέες πληροφορίες!

Μέσω ενός 30λεπτου livestream, η EA αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για το Battlefield V, επιβεβαιώνοντας τις φήμες πως η θεματολογία του θα είναι ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος. Μετά από 2 χρόνια, η DICE επιστρέφει με τον βασικό τίτλο της σειράς Battlefield, αφήνοντας στην άκρη την «κακή» παρένθεση που ακούει στο όνομα Battlefront. Πλέον, βάσει των όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ετοιμάζεται για μία δυναμική επιστροφή, προσφέροντας μία τελείως διαφορετική οπτική στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και σας μεταφέρουμε αναλυτικά κάθε λεπτομέρεια για το νέο μέλος της δημοφιλούς σειράς.

Τα War Stories επιστρέφουν

Battlefield V

Όσοι από εσάς αγάπησαν τα War Stories του Battlefield 1, τότε θα πρέπει να είναι πραγματικά χαρούμενοι για την επιστροφή τους στο Battlefield V. Σύμφωνα με την DICE, θα ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο, με την εξιστόρηση γεγονότων από διάφορα μέτωπα του πολέμου, απ’ όλες τις πλευρές. Όσοι περιμένετε όμως να δείτε γνώριμα τοπία όπως η παραλία της Νορμανδίας, μάλλον θα απογοητευτείτε. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να μας μεταφέρουν σε μάχες που δεν έχουμε ξαναδεί σε προηγούμενα παιχνίδια που έχουν αναφερθεί στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, παρουσιάζοντας μία τελείως νέα οπτική πλευρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως πρόκειται να δούμε ιστορίες τόσο από τους Συμμάχους, όσο και από τις δυνάμεις του Άξονα. Το single-player κομμάτι του παιχνιδιού φαίνεται να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και ήδη ανυπομονούμε για τις νέες ιστορίες που πρόκειται να δούμε.

Combined Arms, ένα νέο Co-op mode!

Το Co-op κάνει κι αυτό την επιστροφή του στο Battlefield V, πλέον γνωστό ως Combined Arms. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο mode που θα επιτρέπει σε 4 παίκτες να παίξουν παρέα μία τεράστια γκάμα από αποστολές. Όπως αποκαλύφθηκε, κάθε αποστολή θα δημιουργείται τυχαία, οπότε θα προσδώσει μεγάλο replayability. Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για το βάθος του εν λόγω mode, έγινε γνωστό πως θα συνδυάζει μία σειρά από objectives που θα συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα multiplayer modes και τις single-player αποστολές. Το νέο mode αφορά κυρίως όσους θέλουν μία multiplayer εμπειρία με τους φίλους τους, χωρίς να πρέπει να μπουν στο competitive κομμάτι ενάντια σε άλλους παίκτες, καθώς θα πολεμούν ενάντια σε A.I. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε multiplayer και single-player, αν και δεν έγινε γνωστό το πώς ακριβώς θα επηρεάζεται από το πρώτο.

Grand Operations, η ανασχεδιασμένη εκδοχή των πολυαγαπημένων Operations

Τα Operations αποτέλεσαν για πολλούς το highlight του Battlefield 1, κι όχι άδικα. Ένας συνδυασμός των Conquest και Rush, δύο πολυαγαπημένων multiplayer modes, οργανωμένα και σχεδιασμένα ώστε να υποστηρίζουν και αφήγηση ιστοριών. Αμυνόμενοι και επιτιθέμενοι, με την μάχη να «σπάει» σε διάφορους χάρτες έως ότου είτε οι πρώτοι αποκρούσουν τους τελευταίους, είτε οι τελευταίοι καταλάβουν όλους τους χάρτες. Η DICE αποκάλυψε πως θα κάνουν την επιστροφή τους, μεγαλύτερα και καλύτερα από ποτέ. Μία μεγάλη διαφοροποίηση είναι πως πλέον δεν θα επικεντρώνονται μόνο στην κατάληψη και άμυνα σημείων, αλλά θα συνδυάζουν objectives απ’ όλα τα modes. Ένα παράδειγμα που δόθηκε ήταν για την μάχη του Ρότερνταμ. Οι Σύμμαχοι θα ξεκινάνε την επίθεσή τους πέφτοντας με αλεξίπτωτα, με στόχο την καταστροφή των αντιαεροπορικών θέσεων του εχθρού. Αυτή είναι η 1η μέρα της μάχης, κι αν για παράδειγμα αποτύχουν, τότε η 2η μέρα θα τους βρει με λιγότερα tickets και οχήματα, δυσκολεύοντας το έργο τους.

Κάθε αποτέλεσμα έχει το αντίκτυπό του στη συνέχεια της μάχης τις επόμενες ημέρες, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ένα είδους «Last standing». Εν ολίγοις, αν δεν υπάρξει ξεκάθαρος νικητής από τις πρώτες τρεις ημέρες, τότε η 4η μέρα θα θέλει τις δύο παρατάξεις να πολεμούν με 1 μόλις γεμιστήρα και θα πρέπει να ανεφοδιαστούν από τα πτώματα των συμμάχων τους και των εχθρών τους. Συνολικά, φαίνεται πως έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στα Grand Operations από την DICE, καθώς θα πρόκειται για το πιο εμπλουτισμένο multiplayer mode, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, συνεχίζοντας φυσικά να αφηγείται ιστορικές μάχες από την οπτική και των δύο πλευρών. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το φθινόπωρο θα μας βρει να αφιερώνουμε δεκάδες ώρες στο multiplayer, πολεμώντας στα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

The Company

Battlefield V

Το The Company αποτελεί στην ουσία μία αναβαθμισμένη έκδοση του Soldier, ενός hub παραμετροποίησης των loadouts και του χαρακτήρα σας, για όσους δεν γνωρίζετε. Πλέον, οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρακτήρα, τόσο εμφανισιακά όσο και από πλευράς gameplay, ξεκλειδώνοντας νέα όπλα, perks αλλά και skins. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέο εξοπλισμό και ικανότητες είναι μέσω του συστήματος προόδου του παιχνιδιού, καθώς έγινε γνωστό πως δεν θα υπάρχουν ούτε loot boxes, αλλά ούτε και Premium Pass (θα το αναλύσουμε περισσότερο αργότερα). Φυσικά, πολλά πράγματα είναι ακόμα στον «αέρα» σχετικά με το νέο σύστημα παραμετροποίησης των χαρακτήρων μας, οπότε θα πρέπει προς το παρόν να κάνουμε υπομονή.

Tides of War

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη όλων ήταν η αποκάλυψη πως στο Battlefield V δεν θα συναντήσουμε το Premium Pass ή κάποια παρόμοια μορφή του. Το μοντέλο θα αφαιρεθεί τελείως, ενώ συνολικά έχει αλλάξει η προσθήκη νέου περιεχόμενου στο παιχνίδι, καθώς σύμφωνα με την DICE θα θυμίζει περισσότερο μία live υπηρεσία. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει σταδιακή προσθήκη νέων χαρτών, multiplayer modes, όπλων, ακόμη και single-player αποστολών, κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν! Παράλληλα, μέσω των multiplayer event που θα διεξάγονται θα γίνεται αφήγηση νέων ιστοριών, με το τέλος κάθε περιόδου να σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της εκάστοτε ιστορίας. Γενικά ακούστηκε πολλά υποσχόμενο και ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την υποστήριξη του παιχνιδιού μετά την επίσημη κυκλοφορία του. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού πάντως έχουν ως στόχο την διατήρηση της κοινότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προσφέροντας μία «φρέσκια» εμπειρία με το πέρασμα του χρόνου, είτε μέσω νέου περιεχομένου, είτε μέσω εμπλουτισμού του gameplay. Κάπου εδώ «κολλάει» και το μεγάλο ερώτημα που ακούει στο όνομα «Battle Royale».

Υπό διερεύνηση η προσθήκη του Battle Royale

Για πολλούς το Battle Royale αποτελεί αυτονόητη προσθήκη στο Battlefield V, δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας του είδους. Λίγο έως πολύ έχουν αρχίσει και ακούγονται φήμες για όλα τα πολεμικά multiplayer παιχνίδια, ενώ ο μεγάλος ανταγωνιστής, η σειρά Call of Duty, έκανε ήδη την αρχή με το Blackout στο Black Ops 4. Αρχικά, δεν θα υπάρχει κάποιο παρόμοιο mode στο νέο Battlefield, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν σχέδια για την προσθήκη του στο μέλλον, καθώς η DICE τόνισε πως ακόμη ψάχνει τον τρόπο να προσαρμόσει το δημοφιλές mode στα δεδομένα της σειράς. Αν και γνωρίζουμε πως αποτελεί το μεγαλύτερο trend της βιομηχανίας αυτή την περίοδο, η αντιγραφή του απ’ όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να αρχίσει να θεωρείται ως κακόγουστο αστείο. Ειδικά σ’ ένα παιχνίδι όπως το Battlefield, το οποίο εστιάζει στην στρατηγική προσέγγιση της μάχης σε συνδυασμό με την ομαδικότητα, μάλλον δεν θα ταίριαζε ιδιαίτερα. Λογικά, αν προστεθεί κάποιο αντίστοιχο mode θα είναι μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Αλλαγές σε Classes και νέα animations

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε όμως και στις επερχόμενες αλλαγές στα classes, αλλά και στα ολοκαίνουργιο σύστημα animation που προστίθεται στο παιχνίδι. Αρχικά, η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά τα revive, καθώς πλέον οποιοσδήποτε μέσα στο squad θα μπορεί να κάνει revive τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του. Βέβαια, λόγω της ειδίκευσης, ο Medic θα μπορεί να κάνει revive πιο γρήγορα, αλλά και γεμίζοντας την ζωή του συμπαίκτη του στο 100%. Συνεχίζοντας, ένα νέο εργαλείο που θα έχουν πλέον όλοι στη διάθεσή τους, ανεξαρτήτως class, είναι το toolbox. Μέσω του toolbox οι παίκτες θα μπορούν να χτίσουν διάφορα νέα οχυρώματα, σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη, Οι κατασκευές ονομάζονται από την DICE ως fortifications και θα αποτελέσουν μία από τις μεγάλες αλλαγές του gameplay. Οι παίκτες πλέον θα μπορούν να οχυρώσουν θέσεις στρατηγικής σημασίας με την χρήση σακιδίων άμμου, συρματοπλεγμάτων, χαρακωμάτων αλλά και παγίδων για τανκς. Έχετε ένα στενό σημείο απ’ όπου γνωρίζετε πως θα περάσει ο εχθρός; Οχυρώστε τις θέσεις σας και ετοιμαστείτε για άμυνα!

Battlefield V

Μία εξίσου σημαντική αναφορά έγινε και στα στάσιμα όπλα θέσης, όπως τα κανόνια και τα αντιεροπορικά, τα οποία πλέον θα μπορούν να μετακινούνται στον χάρτη από τους παίκτες. Πρόκειται για μία αλλαγή στο gameplay που δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές στους παίκτες, ενισχύοντας το sandbox στοιχείο. Αναφορά έγινε και στην κατηγοριοποίηση των όπλων, ανάλογα του μεγέθους τους και του μεγέθους των σφαιρών που χρησιμοποιούν. Ένα παράδειγμα που δόθηκε είναι οποιοδήποτε LMG, που με τους μεγάλους κάλυκές του θα διαπερνά οποιαδήποτε επιφάνεια, σε αντίθεση για παράδειγμα με τα πιστόλια, που δεν θα μπορούν να διαπεράσουν τους τοίχους. Το πακέτο των αλλαγών που παρουσιάστηκαν έκλεισε με το νέο σύστυμα animation, που όπως φαίνεται και στο Trailer είναι πιο ρεαλιστικό από ποτέ. Η παραμικρή κίνηση αποτυπώνεται στις οθόνες μας με ασύλληπτη λεπτομέρεια και μένει να δούμε πόσο πρόκειται να επηρεάσει και το gameplay.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και Trailer

Η παρουσίαση του Battlefield V έκλεισε με ένα καταιγιστικό Trailer που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Οπτικά το παιχνίδι φαίνεται να έχει δεχθεί μεγάλη αναβάθμιση, από τα animations και τα facial expressions, μέχρι τα physics των εκρήξεων και τα χρώματα. Πραγματικά, ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κανείς για το τι μιλάμε, είναι να δει το βίντεο. Φυσικά, σίγουρα ήταν υπερβολικά καλογυαλισμένο και δύσκολα θα είναι το ίδιο καλό και στην τελική του έκδοση, παρόλα αυτά όμως, ακόμη και downgrade να δεχθεί, δεν θα παύει να είναι εντυπωσιακό.

Το Battlefield V πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου για PC, PS4 και Xbox One. Οι συνδρομητές των EA Access και Origin Access σε Xbox One και PC ανίστοιχα, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν το παιχνίδι από τις 11 Οκτωβρίου. Όσοι προ-παραγγείλουν την Deluxe Edition θα έχουν ένα μικρό head-start και θα μπορούν να παίξουν από τις 16 Οκτωβρίου. Επίσης, πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού θα διεξαχθεί τουλάχιστον 1 Beta, αν και περισσότερες πληροφορίες για το πότε και τι θα περιλαμβάνει θα γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια του EA Play στην E3 2018.

Δείτε το καταιγιστικό Trailer:

The post Μάθετε τα πάντα για το πολυαναμενόμενο Battlefield V! appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/battlefield-v-announcement/feed/ 0 14720
Το Easter Sale του PlayStation Store σας περιμένει! http://www.4gamers.gr/playstation-store-easter-sale-2018/ http://www.4gamers.gr/playstation-store-easter-sale-2018/#respond Thu, 29 Mar 2018 16:57:11 +0000 http://www.4gamers.gr/?p=14706 Το Easter Sale του PlayStation Store έχει ήδη ξεκινήσει και αμέτρητες προσφορές σας περιμένουν! Για πολλοστή φορά η Sony έχει βαλθεί να μας τρελάνει, προσφέροντας αμέτρητες προσφορές με το Easter Sale του PlayStation Store. Δεκάδες τίτλοι για PS4, PS VR, PS3 και PS Vita σας περιμένουν με νέες, μειωμένες τιμές, δίνοντάς σας έναν ακόμη λόγο […]

The post Το Easter Sale του PlayStation Store σας περιμένει! appeared first on 4Gamers.

]]>
Το Easter Sale του PlayStation Store έχει ήδη ξεκινήσει και αμέτρητες προσφορές σας περιμένουν!

Για πολλοστή φορά η Sony έχει βαλθεί να μας τρελάνει, προσφέροντας αμέτρητες προσφορές με το Easter Sale του PlayStation Store. Δεκάδες τίτλοι για PS4, PS VR, PS3 και PS Vita σας περιμένουν με νέες, μειωμένες τιμές, δίνοντάς σας έναν ακόμη λόγο για να αδειάσει το ψηφιακό πορτοφόλι σας! Ανάμεσα στους τίτλους που βρίσκονται σε προσφορά θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες, οπότε όσοι είχαν κρατηθεί θα ανταμειφθούν, αποκτώντας τα παιχνίδια που θέλουν σε προνομιακές τιμές.

Επειδή η λίστα είναι πραγματικά τεράστια, παρακάτω σας παραθέτουμε ενδεικτικά μερικές από τις καλύτερες προσφορές. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις προσφορές, εδώ.

Μερικές από τις προσφορές που ξεχωρίζουν:

Εκτός από το Easter Sale, μπορείτε να δείτε και τα δωρεάν παιχνίδια που έρχονται στο PlayStation Plus τον Απρίλιο, ενώ μην ξεχάσετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ελληνική μεταγλώττιση του πολυαναμενόμενου God of War.

The post Το Easter Sale του PlayStation Store σας περιμένει! appeared first on 4Gamers.

]]>
http://www.4gamers.gr/playstation-store-easter-sale-2018/feed/ 0 14706