PS4

Νέες λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο God of War

Μάθετε όλα τα νέα στοιχεία για τις μάχες αλλά και τα όπλα της επερχόμενης αποκλειστικότητας του PS4, God of War

Πριν από λίγες ώρες και μετά από μερικές ημέρες από την ολοκλήρωση της PlayStation Experience 2017 η Sony Interactive Entertainment έδωσε στο φως της δημοσιότητας το νέο και τέταρτο επεισόδιο  από τη σειρά Lost Pages of Norse Myth. Η συγκεκριμένη σειρά βίντεο έχει ως στόχο να μας τοποθετήσει και να μας καθοδηγήσει εντός της τεράστιας και άγνωστης για πολλούς νορβηγικής μυθολογίας, στα πλαίσια της οποίας όπως ήδη γνωρίζουμε θα εξελίσσεται το νέο God of War.

Ωστόσο, εκτός από αυτές τις πληροφορίες η Sony μας ενημέρωσε σχετικά με τα όπλα του Kratos, αλλά και για το combat system του νέου τίτλου.

Καταρχάς ένα από τα βασικά όπλα του Kratos θα είναι το τσεκούρι, το οποίο ονομάζεται Leviathan. Το συγκεκριμένο όπλο σφυρηλατήθηκε από δύο αδέρφια νάνους, τον Brok και τον Sindri και προοριζόταν για να επαναφέρει την ηρεμία στο βασίλειο. Το δεύτερο όπλο είναι η ασπίδα, η οποία είναι εξαιρετικά γρήγορη και σίγουρα δεν αποτελεί ένα κοινό μέσο άμυνας. Στη συνέχεια βλέπουμε το τόξο του Atreus, το οποίο σίγουρα θα φανεί χρήσιμο για εχθρούς που βρίσκονται μακριά.

 Ο Kratos όπως γνωρίζουμε διακατέχεται από οργή και πολύ βιαιότητα, ενώ παράλληλα από τη στιγμή που έχει γιο πρέπει να βρει έναν τρόπο να του μεταβιβάσει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν έχει ως κίνητρο των πράξεων του την εκδίκηση αλλά την προστασία του Atreus, κάτι για το οποίο θα ρισκάρει τα πάντα και σίγουρα θα χρησιμοποιήσει πολύ βία.

Στο παιχνίδι θα δούμε τον Kratos να εξακολουθεί να αποτελεί έναν πολύ προικισμένο απλό μαχητή, ενώ ο Atreus έχει συνδεθεί πολύ περισσότερο με την νορβηγική μαγεία και ιστορία. Κατά αυτόν τον τρόπο θα δούμε τον Kratos να μάχεται και να αντιμετωπίζει τα πράγματα με πιο φυσικό τρόπο και όχι χρησιμοποιώντας τόσο πολύ τη μαγεία του, καθώς έχει άσχημες εμπειρίες από το παρελθόν με αυτήν. Όμως καθώς δεν ισχύει το ίδιο με τον Atreus, πρόκειται να τον δούμε να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις λίγο διαφορετικά από τον πατέρα του. Επίσης, ένα στοιχείο που αλλάζει σε αυτόν τον τίτλο της σειράς είναι η κάμερα, η οποία αυτή τη φορά θα είναι περισσότερο εστιασμένη στον πρωταγωνιστή μας, γεγονός που έχει ως συνέπεια να μην βλέπουμε τι γίνεται στο γενικότερο περιβάλλον. Απο τη δύσκολη θέση έρχεται να μας βγάλει ο Atreus, ο οποίος θα αποτρέπει την περικύκλωση του πατέρα του από πολλούς εχθρούς, ενώ παράλληλα θα εξολοθρεύει αρκετές σημαντικές απειλές.

Ο Kratos γενικά ήταν οργισμένος και αντιδρούσε πολλές φορές υπερβολικά και με περίσσεια βία. Ωστόσο αυτό στο νέο τίτλο θα αλλάξει, καθώς από τη μια διατηρεί την δίψα του για ωμότητα και βία σε  σαφώς χαμηλότερα αλλά ικανοποιητικά επίπεδα, από την άλλη κάποιες φορές ανάλογα με την περίσταση γίνεται και πάλι ο οργισμένος Kratos που γνωρίσαμε. Όμως προσπαθεί μέσω της δυναμικής της κάθε κατάστασης να επαναφέρει την ισορροπία στον εαυτό του.

Ακόμη ο αγαπημένος μας πρωταγωνιστής θα έχει και πάλι ένα rage mode στο οποίο θα δείχνει πολύ αδυσώπητος και δεν θα αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμα του. Οι δημιουργοί επίσης δήλωσαν ότι έχουν δώσει κάποια RPG-like στοιχεία όσον αφορά τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο Kratos. Ένα στοιχείο κλειδί για το combat system του God of War είναι η σωστή χρήση της κάμερας και ο παίκτης να κοιτάζει καλά και προσεκτικά το περιβάλλον ώστε να μη δυσκολευτεί στη μάχη. Η σωστή εναλλαγή μεταξύ των όπλων και των γυμνών χεριών, αλλά και η σωστή χρήση του Atreus, θα συμβάλλουν σημαντικά στην νίκη των διαφόρων μαχών.

Όπως αναφέρει ο Director Cory Barlog, έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στο σχεδιασμό του τσεκουριού αλλά και της ασπίδας καθώς αυτά αποτελούν νέα και βασικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι. Ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να δώσουν στον Kratos μια Viking οπτική με την ιδιαίτερη εμφάνιση και  έχοντας στην κατοχή του την ασπίδα και ένα μεγάλο όπλο. Αυτό το στοιχείο παρά τους ενδοιασμούς των σχεδιαστών φάνηκε να αρέσει στον κόσμο και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα του νέου God of War.

Πολύ σημαντικό στοιχείο του τίτλου είναι φυσικά και ο Atreus, ο οποίος με τη χρήση του τόξου αλλά και της μαγείας του είναι σε θέση να μας βοηθήσει και να σκοτώσει πολλούς εχθρούς χωρίς να μπερδεύεται στη σκηνή μάχης και να μας εμποδίζει. Επίσης μόλις εμείς αποφασίζουμε ο Kratos του δίνει την εντολή να χρησιμοποιήσει την οργή του και να κάνει πολύ εντυπωσιακά πράγματα. Κατά αυτόν τον τρόπο λειτουργεί σαν επέκταση και ένα βοηθητικό όπλο του κεντρικού μας ήρωα.
Ακόμη, ο παίκτης πλέον θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το σημείο του σώματος του εχθρού στο οποίο θέλει να επιτεθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες για το God of War μπορείτε να διαβάσετε για την διάρκεια του, ενώ παράλληλα αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η ελληνική μεταγλώττιση και υποτιτλισμός που θα γίνει στο παιχνίδι.

Το πολυαναμενόμενο God of War θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018, με πιο πιθανή ημερομηνία να είναι στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με μία κατά λάθος αποκάλυψη που πραγματοποιήθηκε από το PlayStaion Store.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το νέο επεισόδιο Lost Pages of Norse Myth: