Injustice 2
Reviews

Injustice 2 – Review

Διαβάστε την άποψή μας για το Injustice 2, το fighting game με τους ήρωες και τους villains της DC που ήρθε για να μας δείξει ότι δεν υπάρχουν μόνο τα Mortal Kombat, Street Fighter και Tekken!

Η πρώτη μας επαφή με το franchise που λέγεται Injustice ήρθε το 2013, όταν κυκλοφόρησε από τη Warner Bros Interactive Entertainment το Injustice: Gods Among Us της NetherRealm Studios. Στην αρχή όλοι το αντιμετώπισαν διστακτικά, θεωρώντας το απλά σαν ένα Mortal Kombat με superheroes και supervillains, μιας και στο χώρο του fighting κυριαρχούσαν τα πολύ δημοφιλή Tekken, Mortal Kombat και Street Fighter. Ωστόσο, το Injustice διέψευσε όλους τους επικριτές του και αναδείχτηκε ως το καλύτερο fighting του 2013, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές και κερδίζοντας μεγάλο μέρος του κοινού. Τρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2016, η ανακοίνωση της συνέχειας της ιστορίας με το Injustice 2 σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού στους απανταχού λάτρεις της σειράς.

Εκτός από τους φανατικούς των DC Comics, πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν πως και πως την επιστροφή του παιχνιδιού στο σύμπαν του οποίου ο Superman, κινείται ουσιαστικά εναντίον της ανθρωπότητας. Φυσικά η συνταγή της επιτυχίας που ακούει στο όνομα NetherRealm Studios δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το sequel. Το συγκεκριμένο studio, που γιγαντώθηκε μέσα από τη χρεωκοπία της Midway Games, είναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει στην παραγωγή παιχνιδιών στον χώρο του fighting. Έχοντας να επιδείξει αξιοσημείωτο έργο από το Mortal Kombat X και το Injustice, η NetherRealm Studios ολοκλήρωσε το έργο της και έτσι στις 19 Μαΐου μπορέσαμε όλοι να δούμε και να παίξουμε για πρώτη φορά το πολυαναμενόμενο Injustice 2.

Η κόντρα καλά κρατεί

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς είδαμε τη διαμάχη ανάμεσα στους ήρωες της DC, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες: την Regime και την Insurgency. Φυσικά, το δίπολο σχηματίστηκε λόγω της διαμάχης του Superman και του Batman, που ήταν και οι αρχηγοί των ομάδων αυτών, αντίστοιχα. Ο λόγος; Ο ίδιος ο Superman, που μετά το θάνατο της αγαπημένης του Lois Lane έχασε τον έλεγχο και θέλησε να εκδικηθεί την ανθρωπότητα. Στην προσπάθειά του, όπως ήταν λογικό, δεν βρήκε σύμμαχο τον Batman. Ο Σκοτεινός Ιππότης ήταν το αντίπαλο δέος του Superman και προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη, με κάθε μέσο που κατείχε.

Injustice 2

Τα γεγονότα στο Story mode του Injustice 2 εκτυλίσσονται πέντε χρόνια μετά από αυτά του πρώτου παιχνιδιού. Ο Superman παραμένει “θολωμένος” από το θυμό του, ωστόσο θα πρέπει να συνεργαστεί με τον Batman προκειμένου να σώσουν την Γη από τον μοχθηρό supervillain Brainiac που απειλεί την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Ο σκοπός του είναι να λάβει όλη την γνώση από τον πλανήτη και έπειτα ουσιαστικά να τον αφανίσει, προκειμένου κανείς άλλος να μην λάβει αυτή τη γνώση. Βέβαια, ως συνήθως μια εισβολή στηρίζεται και στους συμμάχους “εντός των πυλών”. Έτσι και ο Brainiac έχει συμμαχήσει με αρκετούς supervillains, όπως η Cheetah, ο Captain Cold, η Posion Ivy και άλλοι, που υπό την καθοδήγηση του Gorilla Grodd απαρτίζουν την οργάνωση The Society.

Injustice 2

Every Battle Defines You

Ο τρόπος που εξελίσσεται το story mode γίνεται με την αφήγηση της ιστορίας από την πλευρά των υπερηρώων και χωρίζεται σε 13 κεφάλαια. Σε κάθε κεφάλαιο θα κληθείτε να ελέγξετε ένα χαρακτήρα, μονομαχώντας 4 φορές με αντιπάλους και να παρακολουθήσετε τα cutscenes μέσω των οποίων εξελίσσεται η ιστορία. Σε κάποια κεφάλαια θα χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο διαθέσιμους χαρακτήρες, πράγμα που σημαίνει ότι για να δείτε εκτενώς όλα τα γεγονότα θα χρειαστεί να ξαναπαίξετε το story mode από την πλευρά των ηρώων που δεν επιλέξατε την πρώτη φορά. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι ακόμα και το τέλος του story βασίζεται στην επιλογή πλευράς, καθώς υπάρχουν δύο εναλλακτικά φινάλε για την ιστορία. Παίζοντας μόνο 4 φορές με τον εκάστοτε ήρωα, δύσκολα θα μπορέσετε να συνηθίσετε το gameplay style του και να μάθετε τις δυνατές του κινήσεις. Ωστόσο, η συνολική διάρκεια του story mode είναι αρκετά ικανοποιητική και σίγουρα θα σας πάρει πάνω-κάτω οκτώ ώρες, προκειμένου να δείτε τα γεγονότα από την οπτική πλευρά των περισσότερων ηρώων. Το μόνο αρνητικό σε αυτό το mode είναι ότι δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να παίξετε από την πλευρά των supervillains και του Brainiac.

Injustice 2

Η συνολική εμπειρία μου από το σενάριο είναι πολύ καλή, ξυπνώντας μου μνήμες από το εξ’ ίσου καλοφτιαγμένο σενάριο του Mortal Kombat IX. Το μόνο σίγουρα είναι ότι το σενάριο του Injustice 2 διαθέτει πληθώρα ανατροπών, δημιουργώντας πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι την τελευταία του σκηνή. Η NetherRealm έχει δώσει την πρέπουσα προσοχή στη δημιουργία αυτού του mode, βασιζόμενη στις φοβίες, τα ηθικά διλήμματα και το παρελθόν των ηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια την ανθρώπινη πλευρά τους. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το ρόστερ του Injustice 2 αποτελείται από 29 διαφορετικούς ήρωες, πολλοί εκ των οποίων κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά όπως οι Cheetah, ο Brainiac, ο Atrocitus,  η Black Canary κλπ, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί τα DLC που θα φέρουν καινούριους ήρωες στο παιχνίδι, όπως τον Sub-Zero από το Mortal Kombat. Αναφορικά με την A.I. του παιχνιδιού, θεωρώ ότι βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, αφού οι αντίπαλοι χαρακτήρες έκαναν ορθή χρήση του super meter τους, αρκετά συχνά combo και άμυνες με συνέπεια να είναι υπολογίσιμοι ακόμα και στη μέση δυσκολία.

Injustice 2

Τα δάκτυλα παίρνουν φωτιά

Τα mechanics του Injustice 2, είναι πάνω-κάτω σαν αυτά του πρώτου παιχνιδιού της σειράς. Τα κουμπιά αντιστοιχούν σε light, medium, heavy επιθέσεις που αν συνδυαστούν κατάλληλα με τους μοχλούς κατεύθυνσης τότε σχηματίζουν πανίσχυρα combo. Αντιστοίχως, μπορείτε να τρέξετε προς τον αντίπαλο ή να αμυνθείτε από τις επιθέσεις του. Το πιο ενδιαφέρον όμως σημείο είναι αυτό των character trait. Τα character traits είναι μια “ειδική” επίθεση που είναι ξεχωριστή για τον κάθε ένα από τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Για παράδειγμα ο Batman κάνει summon τρεις μεταλλικές νυχτερίδες που τις εξαπολύει στους αντιπάλους του, η Harley Quinn κάνει summon ύαινες που τρέχουν και χτυπούν τους αντιπάλους. Μέσα από αυτές τις επιθέσεις οι αντίπαλοι δέχονται επιπλέον ζημιά και εμείς βρίσκουμε μια καλή ευκαιρία για να “comb-αρουμε” ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις μας.

Πέρα όμως από αυτά, υπάρχει αρκετά ικανοποιητική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον κάθε πίστας, με συνέπεια να μπορούμε να χτυπήσουμε τους ήρωες με αντικείμενα που μπορούμε να βρούμε στο εκάστοτε fighting stage. Ωστόσο σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, τα environmental attacks στο Injustice 2 δεν είναι αδύνατο να τα αποφύγεις. Παράλληλα βλέπουμε την επιστροφή ενός ακόμα όμορφου στοιχείου που δεν είναι άλλο από τα stage transitions. Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις κατά τις οποίες ο αντίπαλος δέχεται ένα πολύ δυνατό χτύπημα που τον οδηγεί στο να βγει εκτός της πίστας με φαντασμαγορικό τρόπο και να μεταφερθεί, εν μέσω χτυπημάτων, σε κάποια άλλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δέχεται πολύ ζημιά και να χάνει αρκετή ζωή. Στο Injustice 2, ακριβώς όπως και στον προκάτοχό του, έχουμε την εμφάνιση της διπλής μπάρας ζωής. Η NetherRealm δεν υιοθέτησε το κλασσικό στοιχείο των fighting παιχνιδιών με τους δύο γύρους. Αντ’ αυτού οι χαρακτήρες έχουν δύο μπάρες ζωής και ο αγώνας τελειώνει την στιγμή που ένας εκ των δύο πολεμιστών μείνει χωρίς ζωή.

Όλα αυτά ίσως ακούγονται υπερβολικά στους λάτρεις των DC comics που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα παιχνίδια fighting. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα καταπληκτικά tutorials του παιχνιδιού, που διαφέρουν ανά χαρακτήρα, και σας βοηθούν να αποφασίσετε πιο εύκολα ποιος χαρακτήρας σας ταιριάζει αλλά και να ανακαλύψετε τις κινήσεις που θα σας βοηθήσουν να κυριαρχήσετε στις μάχες. Σε περίπτωση που τα tutorials δεν σας φανούν αρκετά, μπορείτε να συνεχίσετε την εξάσκησή σας στο practice mode.

In super meter we trust

Το μυστικό συστατικό της επιτυχίας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το super meter σας. Το super meter είναι μια μπάρα που γεμίζει συνεχώς όταν δέχεστε ή κάνετε ζημιά. Λειτουργεί ανάλογα με το meter των X-Ray moves του Mortal Kombat, αφού όταν γεμίσει εξαπολύει μια αυτοματοποιημένη-cinematic super move επίθεση στον αντίπαλο, προξενώντας του μεγάλη ζημιά. Παράλληλα, οι μπάρες του super meter σας μπορούν να ενδυναμώσουν τις special moves σας έτσι ώστε να κάνετε παραπάνω ζημιά στους αντιπάλους και να κερδίσετε πιο εύκολα. Την ίδια στιγμή όμως, το super meter μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να ξεφύγετε από τα juggle των αντιπάλων σας ενώ βρίσκεστε στον αέρα, ή να εκτελέσετε κάποιο roll προκειμένου να αποφύγετε τις μακρινές επιθέσεις των αντιπάλων σας και να βρεθείτε κοντά τους. Αυτή είναι μια λειτουργία που κάνει ντεμπούτο στην σειρά Injustice και δείχνει το βάθος του συστήματος μάχης που έχει ο νέος τίτλος της NetherRealm. Από την άλλη μεριά, έχουμε την επιστροφή του Clash. Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο μια φορά σε κάθε αγώνα και σας επιτρέπει να ποντάρετε μπάρες από το super meter σας. Κατά τη διάρκεια του Clash μπορείτε να είστε είτε ο επιτιθέμενος, είτε ο αμυνόμενος. Ο νικητής θα μπορέσει να “περάσει” ζημιά στον αντίπαλο ή να πάρει πίσω μέρος των πόντων ζωής που έχει χάσει, αντίστοιχα. Στην πιο σπάνια περίπτωση όπου και οι δύο ποντάρετε το ίδιο ποσοστό του super meter σας, θα δείτε τους δύο χαρακτήρες να εκτοξεύονται προς τα πίσω.

Injustice 2

Το νέο Gear System ή αλλιώς “αν έχεις τύχη διάβαινε”

Ένα feature που στο άκουσμά του, είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο θετικών όσο και αρνητικών. Όσο παίζετε με τον οποιονδήποτε ήρωα μαζεύετε mother boxes, τα οποία έχουν κομμάτια από gear που μπορεί να γίνει equip στους παίκτες και να τους αλλάξει αισθητικά. Παραδείγματος χάρη, σας δίνετε η δυνατότητα να αλλάξετε skin στον Flash και έτσι να γίνει Reverse Flash. Ωστόσο τα αντικείμενα έχουν στατιστικά που βοηθούν στην βελτίωση του εκάστοτε χαρακτήρα και δεν μένουν μόνο στο αισθητικό κομμάτι. Τα mother boxes λοιπόν, περιλαμβάνουν τυχαία αντικείμενα και χωρίζονται σε πέντε βασικές κατηγορίες σπανιότητας: τα Brozne, τα Silver, τα Gold, τα Platinum, αλλά και τα Diamond. Όπως είναι λογικό, όσο πιο σπάνιο είναι το mother box, τόσο πιο σπάνια και καλά αντικείμενα περιλαμβάνει. Τα αντικείμενα έχουν ξεχωριστές κατηγορίες σπανιότητας που ποικίλουν μεταξύ common, uncommon, rare και epic.

Injustice 2

Ο μηχανισμός αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το replayability του παιχνιδιού, μιας και πάντα θα υπάρχουν νέα αντικείμενα που μπορείτε να πάρετε και που θα αλλάξουν σημαντικά τον χαρακτήρα σας. Μέσα από αυτό, γίνεται ακόμα πιο εφικτή η προσπάθεια για level-up και των 29 διαθέσιμων χαρακτήρων στο cap level, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το level 20. Μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να εξοπλίσετε όλους τους χαρακτήρες με το καλύτερο δυνατό gear. Αυτό ακριβώς όμως, ήταν και το σημείο που επικρίθηκε από πολλούς, ότι δηλαδή πρέπει να αφιερώσετε πάρα πολλές ώρες προκειμένου να βελτιώσετε το gear σας. Ευτυχώς όμως, μέσω των microtransactions δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να αγοράσει κουτιά και συνεπώς νέο gear, καθώς αυτά περιορίζονται μόνο για την αγορά  διάφορων χρωμάτων και skin.

Ωστόσο, εάν δεν σας ενδιαφέρει το πολύπλευρο level-up των παικτών, μπορείτε κάλλιστα να δυναμώσετε μέχρι το τέρμα έναν χαρακτήρα και να παίξετε online. Το Story mode, τα Daily Challenges και το Multiverse mode (που θα αναλύσω παρακάτω) θα σας δώσουν ένα ικανοποιητικό αριθμό από mother boxes, προκειμένου να αναβαθμίσετε αρκετά τους χαρακτήρες σας. Όπως προείπα, το cap level των χαρακτήρων είναι το 20. Το ερώτημα είναι πώς γίνεται το level up. Η απάντηση είναι απλή. Όσο περισσότερο παίζετε, τόσο περισσότερο xp κερδίζετε. Σε περίπτωση νίκης του αγώνα τότε θα πάρετε περισσότερο XP, από ότι αν χάσετε. Όσο πιο υψηλό level είναι ο χαρακτήρας, τόσο πιο καλό gear μπορεί να έχει. Τα διαφορετικά αντικείμενα, όπως ξαναείπα, είναι πάρα πολλά και το κάθε ένα έχει τα δικά του στατιστικά (strength, hit points, defense, και ability).

Injustice 2

 

Παράλληλα σύμπαντα, a.k.a. Multiverse

Όπως είναι λογικό, ένα fighting game δεν μπορεί να περιοριστεί στο Story mode. Στο Injustice 2 υπάρχουν αρκετά διαφορετικά modes, με κορυφαίο αυτό του Multiverse. Το Multiverse ουσιαστικά πρόκειται για ένα mode που έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με τα Living Towers του Mortal Kombat X. Σε αυτό το mode, θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε απειλές σε παράλληλα σύμπαντα, που πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν μια σειρά από ξεχωριστά events. Η παρουσία σας και η ενασχόλησή σας με αυτά τα events είναι προαιρετική, ωστόσο εκτός του ότι είναι αρκετά ενδιαφέροντα καθώς αποτελούν μια καλή πρόκληση, περιέχουν και ξεχωριστά rewards. Ο χρόνος “ζωής” των events ποικίλει και ξεκινάει από λίγα λεπτά στα πολύ μικρά events, έως και πολλές μέρες στα πιο μεγάλα και σύνθετα. Η φιλοσοφία είναι απλή. Συμμετέχετε με έναν ήρωα της επιλογής σας, τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί να είναι υψηλό level, και αντιμετωπίζετε μια σειρά από Α.Ι. εχθρούς. Σε περίπτωση που χάσετε ένα αγώνα, τότε μπορείτε να τον επαναλάβετε. Ωστόσο, τα τελικά rewards που θα λάβετε έχουν άρρηκτη σχέση με την επίδοσή σας στους αγώνες. Έτσι, όσες λιγότερες φορές χρειαστεί να αγωνιστείτε, τόσο περισσότερους πόντους συλλέγετε με συνέπεια να λαμβάνετε καλύτερα rewards. Σε αυτό το σημείο, προσωπικά, βρήκα έναν ακόμα μεγάλο παράγοντα που αυξάνει το replayability του παιχνιδιού, μιας και τα events κάνουν rotate και κάθε μέρα θα μπορείτε να συμμετέχετε σε διαφορετικό.

Spammers’ Paradise, Battle Simulator και Guilds

Αναφορικά με το multiplayer, το Injustice 2 περιλαμβάνει δύο modes: τα ranked matches και τα player matches (στα οποία περιλαμβάνεται και το δημοφιλές King of the Hill). Το επίπεδο δυσκολίας των αντιπάλων, όπως είναι λογικό, ποικίλει και αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των νικών που σημειώνουμε. Πολύ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι servers δείχνουν να ανταποκρίνονται χωρίς καμία δυσκολία ή κάποιο lag από την πρώτη κιόλας μέρα. Ως εκ τούτου, το matchmaking γίνεται γρήγορα διατηρώντας σας σε εγρήγορση και μη επιτρέποντάς σας να βαρεθείτε εύκολα. Πέρα όμως από τα γενικά match, μπορείτε να μπείτε σε lobbies και να προ(σ)καλέσετε από εκεί τους αντιπάλους σας, πράγμα που κάνει ακόμα πιο εύκολη την εύρεση αντιπάλου. Τα guilds, βεβαίως, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Injustice 2. Μπορείτε να ψάξετε και να συμμετάσχετε σε διάφορα guilds τα οποία απαρτίζονται από το πολύ πενήντα παίκτες. Σε αυτές τις ομάδες, η συλλογική δουλειά μπορεί να αποδώσει καρπούς και να σας ανταμείψει με πολλά mother boxes προκειμένου να βελτιώσετε το gear σας.

Injustice 2

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα στο online, είναι ότι υπάρχουν αρκετοί χαρακτήρες, όπως ο Deadshot, ο Darkseid και ο Green Arrow, που μπορούν να γίνουν απίστευτα εκνευριστικοί λόγω των δυνατών ranged επιθέσεών τους. Ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι κάτι που αυτή τη στιγμή παίρνει μεγάλες διαστάσεις, μιας και όπως προείπα η σωστή χρήση του super meter μπορεί να σας απεμπλέξει από τέτοιες καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα την μπάρα, μπορείτε να σπάσετε την άμυνα του αντιπάλου και να φτάσετε σε κοντινή απόσταση χτυπώντας τον αντίπαλο με τα δικά σας combo και τιμωρώντας τον για την ασέβεια και το spam του.

Injustice 2

Για το τέλος άφησα το νέο mode, AI Battle Simulator, στο οποίο φτιάχνετε μια ομάδα κρούσης που αποτελείται από τρεις διαφορετικούς μαχητές και μονομαχείτε με ομάδες άλλων παικτών. Ως εδώ ακούγεται λίγο-πολύ σαν τα προηγούμενα modes. Ωστόσο, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο mode ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι οι αγώνες γίνονται simulate, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χειρίζεστε εσείς τους δικούς σας χαρακτήρες. Σίγουρα πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό, ωστόσο δεν το έκρινα ικανό να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μου για το παιχνίδι. Το μόνο που μπορεί να σας κάνει να ξαναπαίξετε αυτό το mode είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ακόμα τρόπο συγκομιδής mother boxes.

Οπτικοακουστικό υπερθέαμα

Το Injustice 2 παρέχει εκτός από ένα εθιστικό gameplay, πανδαισία χρωμάτων με πολύ ζωντανά γραφικά. Οι περισσότεροι ήρωες είναι αρκετά επιτυχημένοι, με μοναδική ίσως εξαίρεση την αγαπημένη μου Harley Quinn που πιστεύω ότι έχριζε βελτίωσης εμφανισιακά. Η NetherRealm φαίνεται ότι έδωσε αρκετή προσοχή τόσο στο σχεδιασμό των ηρώων, όσο και στο σχεδιασμό των ίδιων των stages. Πίσω από το επιτυχημένο, πλέον, fighting “κρύβεται” μια custom έκδοση της Unreal Engine 3. Η ανάλυση στην οποία τρέχει το παιχνίδι στο PS4, είναι native HD, ενώ στο PS4 Pro μπορείτε να το απολαύσετε και στα 1440p. Το frame rate είναι στα 60 fps, χωρίς πολλές μεταπτώσεις.

Injustice 2

Αναφορικά με τον ήχο, έμεινα αρκετά ικανοποιημένος μιας και επικά μουσικά θέματα μας συντροφεύουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ έχει δοθεί αρκετή λεπτομέρεια σε αρκετά σημεία των ηχητικών εφέ, αφού μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για να βελτιώσουμε το gameplay μας. Τα ηχητικά εφέ κάποιες στιγμές μοιάζουν σαν να μας προειδοποιούν και να μας κρατούν σε εγρήγορση για τη επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνουμε. Το voice over είναι αρκετά συμπαθητικό και πειστικό και σίγουρα δεν αποτελεί κάποια προχειροδουλειά, αλλά για μια ακόμα καλά μελετημένη, σχεδιασμένη και εκτελεσμένη κίνηση.

Αν και φαν του Mortal Kombat…

Η NetherRealm εδώ και αρκετά χρόνια έχει κερδίσει επάξια την θέση της στο χώρο των fighting παιχνιδιών και για άλλη μια φορά μας θυμίζει ότι όλος ο ντόρος γύρω από το όνομά της μόνο τυχαίος δεν είναι. Πλέον μετρώντας άλλη μια επιτυχία στο ιστορικό της, μπορεί να θεωρηθεί ίσως η καλύτερη εταιρία παραγωγής fighting παιχνιδιών και όχι άδικα. Αρχικά είχα αμφιβολίες, αλλά και υψηλές προσδοκίες από το Injustice 2. Όντας φανατικός του Mortal Kombat και μετά την μεγάλη επιτυχία της σειράς, δύσκολα πίστευα ότι μπορεί ένα fighting παιχνίδι να προσεγγίσει σε βάθος συστήματος μάχης, γραφικά και gameplay το θρυλικό αυτό παιχνίδι, πόσο μάλλον να το περάσει. Το Injustice 2, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί και να κοιτάξει στα μάτια τα fighting franchise τύπου MK, Tekken και Street Fighter, αλλά και να τα ξεπεράσει σε αρκετούς τομείς. Το replayability του παιχνιδιού είναι ίσως το μεγαλύτερο που έχουμε δει σε fighting game τα τελευταία χρόνια, πράγμα που οφείλεται εν πολλοίς στο ευρηματικό Gear System, αλλά και το Multiverse mode. Από την άλλη μεριά η ζωντάνια των χαρακτήρων, τα έντονα χρώματα και το πραγματικά προσεγμένο story είναι συστατικά που βοήθησαν το παιχνίδι, κατά την προσωπική μου άποψη, να φτάσει αρκετά ψηλά. Σίγουρα υπήρχαν περιθώρια για βελτίωση, καθώς όπως λέει ο λαός “εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο”, αλλά το Injustice 2 χωρίς υπερβολές προσέγγισε το απόλυτο.

Injustice 2