Το Joy-Con θα πωλείται ξεχωριστά ενώ ανακοινώθηκαν η ημερομηνία διάθεσής του και η τιμή
Η Nintendo με ανακοίνωση της έκανε γνωστή την κυκλοφορία ενός ξεχωριστού charging grip όπου οι κάτοχοι της κονσόλας θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τα Joy-Con. Πρόκειται για μια λαβή η οποία θα χρησιμοποιεί θύρα Usb Type C για φόρτιση, τελείως διαφορετική από αυτή που θα κυκλοφορήσει στο πακέτο αγοράς του Nintendo Switch.
Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου περιφερειακού έγινε λόγω ότι η πλαστική λαβή της συσκευασίας δεν θα φορτίζει τα Joy-Con και έτσι η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να λανσάρει ένα περιφερειακό το οποίο θα φορτίζει πλήρως τα χειριστήρια για 3-4 ώρες για, maximum, 20 ώρες παιχνιδιού.
Τέλος, η εταιρία αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι κάτοχοι της κονσόλας, οι οποίοι δεν θα έχουν το συγκεκριμένο περιφερειακό, θα μπορούν να φορτίσουν τα Joy-Con μέσω του tablet της κονσόλας.
Το περιφερειακό είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία γύρω στα 32€ στα καταστήματα εξωτερικού ενώ για την ελληνική αγορά δεν έχει ανακοινωθεί, ακόμα, κάτι επίσημο.