Uncharted: The Lost Legacy
Reviews

Uncharted: The Lost Legacy – Review

Διαβάστε την άποψή μας για το Uncharted: The Lost Legacy με πρωταγωνίστριες τη Nadine Ross και την Chloe Frazer, σε ένα διαφορετικό story από ότι μας έχει συνηθίσει η σειρά

Είναι δύσκολο κανείς να φανταστεί ένα παιχνίδι που φέρει το όνομα Uncharted χωρίς τον πολυαγαπημένο πρωταγωνιστή Nathan Drake. Ο Nathan ήταν το επίκεντρο όλων των Uncharted που έχουν κυκλοφορήσει στο PS3, PS Vita και PS4. Όταν όμως ακούστηκε ότι θα κυκλοφορήσει ένα stand-alone DLC χωρίς αυτόν, σίγουρα μας έκανε να αισθανθούμε πως το παιχνίδι θα είναι μισό χωρίς τις ατάκες του και τις υπερπροσπάθειες του να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια από τη Naughy Dog να μας κάνει να δούμε τη σειρά από μια τελείως διαφορετική οπτική γωνία και αν μη τη άλλο της αξίζουν συγχαρητήρια για το εγχείρημα.  Τώρα λοιπόν, με την κυκλοφορία του Uncharted: The Lost Legacy μπορούμε πλέον να καθησυχαστούμε καθώς το παιχνίδι είναι μια χαρά και με την απουσία του Nathan.

Το κυνηγητό ξεκινάει

Σε σύγκριση με την υπόλοιπη σειρά, η ιστορία εδώ επαναφέρει τα πράγματα με λιγότερο έντονες συνέπειες. Βασικά, είναι δίκαιο να πούμε ότι μοιάζει περισσότερο με το πρώτο Uncharted παρά με το ότι ακολούθησε. Στο Lost Legacy θα παίξετε το ρόλο της Chloe Frazer, μιας Ινδοαυστραλής κλέφτρας που ζει για την περιπέτεια που έγινε γνωστή και αγαπημένη από το Uncharted 2: Among Thieves. Η Chloe βρίσκετε στην Ινδία και κυνηγάει το Tusk of Ganesh, κάτι αρκετά πολύτιμο για τους Ινδουιστές. Το πρόβλημα της όμως είναι, πως τον ίδιο θησαυρό ψάχνει και ο Asaf, ένας Warlord που θέλει να ξεκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο στο όνομα της εθνοκάθαρσης. Στην αποστολή σας θα σας βοηθήσει η σκληροτράχηλη Νοτιοαφρικανή Nadine Ross από το Uncharted 4, που έχει χάσει τον έλεγχο της ιδιωτικής στρατιωτικής της εταιρείας και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα από αυτή την αποστολή για να τον πάρει πίσω. Οι δύο πρωταγωνίστριες φαίνονται ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές αλλά και τόσο ίδιες. Η κάθε μια έχει τα προτερήματα και τις αδυναμίες της, αλλά στην τελική συνθέτουν ένα πολύ δυναμικό δίδυμο που σκοπεύει να πάρει αυτό που θεωρεί ότι του ανήκει.

Uncharted: The Lost Legacy

Η επιτυχημένη συνταγή δεν αλλάζει

Από μεριάς gameplay, το Uncharted: The Lost Legacy κάνει όποιον έχει παίξει ήδη το Uncharted 4 να αισθάνεται σαν στο σπίτι του, με το πιστολίδι, την οδήγηση, το stealth, το grappling και το σκαρφάλωμα να είναι πανομοιότυπα, αν όχι εντελώς ίδια, με του Uncharted 4. Μπορεί να αυτό να κάνει το παιχνίδι να ακούγεται πως δεν είναι ένα βήμα μπροστά για τη σειρά, αλλά η σχεδόν τέλεια και ικανοποιητική φύση τους δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Ωστόσο δεν είναι και όλα ίδια, καθώς το the Lost Legacy διαθέτει αρκετά νέα όπλα, lock-picking και τεράστιου ανοιχτούς χώρους που δίνουν στους παίκτες μεγαλύτερη ελευθερία για το πως θα κινηθούν και πως θα αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους. Το lock-picking, επί το πλείστον, θα σας είναι χρήσιμο μόνο για ανοίγετε κασέλες με όπλα, γιατί πέρα από μερικές υποχρεωτικές σκηνές όπου θα το κάνετε για να ανοίξετε κάποιες πόρτες, είναι εντελώς προαιρετικό. Όσο αφορά το stealth, δεν υπάρχει κάποιος νέος μηχανισμός όπως να το να κρύβετε τα πτώματα ή να πετάτε αντικείμενα για να αποσπάτε τη προσοχή, αλλά μπορείτε να βρείτε κάποιο πιστόλι με σιγαστήρα και να τους σκοτώνετε από μακριά υπό την προϋπόθεση ότι είστε καλοί στο σημάδι. Όσον αφορά τους εχθρούς τα πράγματα παραμένουν απολύτως ίδια και η A.I. είναι πανομοιότυπη με το Uncharted 4, με τα καλά και τα κακά της. Μερικές φορές ίσως κρίνετε ότι οι εχθροί λειτουργούν κάπως “χαζά”, αφού βλέπουν πτώματα από στρατιώτες και δεν αντιδρούν, ωστόσο είναι κάτι που καλώς ή κακώς μας έχει συνηθίσει η σειρά.

Uncharted:

Προσπάθεια για κάτι διαφορετικό;

Ενώ η όλη εμπειρία διαθέτει πολλές προαιρετικές συνομιλίες, collectibles και μάχες, το ότι τις συναντάτε σε αυτό το μεγάλο ανοιχτό περιβάλλον και και κάνει το ταξίδι να νιώθει τόσο μοναδικό και φυσικό, δημιουργείτε το εξής ερώτημα “Τι θα μπορούσε να καταφέρει η Naughty Dog με ένα full open-world παιχνίδι”; Το παιχνίδι λαμβάνει μέρος στα Western Ghats, οπότε θα περάσετε μέσα από ζούγκλες και ποταμούς για να εξερευνήσετε τάφους που είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τον τελευταίο ναό. Χάρη του open-world, μπορείτε να οδηγήσετε και να εξερευνήσετε αυτούς τους ναούς με οποιαδήποτε σειρά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να κάνετε κάποια side-quests, καθώς υπάρχουν 11 μικρότερα ερείπια που κρύβουν τα κλειδιά για ένα μεγαλύτερο ερείπιο με έναν θησαυρό. Το campaign των 8 ωρών βγάζει το δυναμισμό που περιμένει ο κάθε fan, ενώ περιλαμβάνει και μερικά από τα πιο έξυπνα puzzles της σειράς.

Uncharted: The Lost Legacy

Στο Multiplayer φαίνεται το skill

Το Uncharted: The Lost Legacy προσφέρει επίσης στους παίκτες πλήρη πρόσβαση στο multiplayer του Uncharted 4, συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων χαρτών, modes και όπλων που έχουν προστεθεί από πέρυσι. Η κοινότητα είναι ακόμα αρκετά ενεργή, οπότε θα είναι εύκολο να βρείτε matches. Αυτά είναι επίσης καλά νέα για τους ιδιοκτήτες του Uncharted 4, καθώς είναι σε θέση να αποκτήσουν τα skins των χαρακτήρων και τα μοντέλα από το Uncharted: The Lost Legacy χωρίς να το έχουν. Στα modes συναντάμε το King of the Hill όπου πρέπει να καταλάβετε συγκεκριμένη περιοχή, το Bounty Hunter όπου κάθε φορά ένας παίκτης δέχεται ένα Bounty, το κλασικό Team Deathmatch, το Command όπου κάθε ομάδα καταλαμβάνει σημεία στο χάρτη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο, το Plunder όπου πρέπει να κλέψετε θησαυρό και το Classic Mode που δεν έχει τα Power Ups. Αξιοσημείωτη επίσης διαφορά στο multiplayer είναι το nerf του Shotgun, καθώς πλέον δεν μπορείτε να ρίξετε τους εχθρούς σας κάτω με ένα χτύπημα, οπότε με το αργό reload οι περισσότεροι προτιμούν πλέον τα assault rifles.

Ήχος και εικόνα σε υψηλό level

Με την αρχική ιδέα του παιχνιδιού να είναι DLC, δε πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι η παρουσίαση είναι σχεδόν ίδια με το Uncharted 4. Η περιπέτεια της Chloe και της Nadine μπορεί να μην έχει την ίδια πολυπολιτισμική φύση που που είχαν οι περισσότερες περιπέτειες τους Nathan, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να παρουσιάσει μερικά πραγματικά εμπνευσμένα περιβάλλοντα, τόσο σε μεγάλη όσο και σε μικρή κλίμακα. Η προσοχή της Naughty Dog στη λεπτομέρεια δεν σταματάει ακόμα και με τις νέες της φιλοδοξίες για μεγαλύτερα περιβάλλοντα, από τις λάσπες στο jeep μέχρι τη Chloe να σπρώχνει συνεχώς τα γεμάτα με ιδρώτα μαλλιά της από το πρόσωπο της.

Το voice acting από τις πρωταγωνίστριες μέχρι τον Asaf είναι εξαιρετικό, αν και υπάρχουν φορές που θα ακούσετε την Chloe να απαντήσει σε κάτι που είπε ο Nadine, αλλά δεν θα ακούσετε την αρχική ερώτηση ή την επόμενη απάντηση , αφού θα έχετε απόσταση μεταξύ σας. Η μουσική είναι φανταστική, ειδικά κατά τη διάρκεια των κυνηγητών, ενώ και γενικά το soundtrack δένει πολύ όμορφα σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού.

Uncharted: The Lost Legacy

Uncharted και επιτυχία είναι λέξεις ταυτόσημες

Το παιχνίδι είναι ακόμα ένα αριστούργημα από τη Naughty Dog και δείχνει ότι και χωρίς τον Drake μπορεί να προσφέρει μια ακόμα μεγάλη και αξέχαστη περιπέτεια. Όλα όσα έκαναν τη σειρά τόσο αξέχαστη είναι εδώ, με την Chloe και τη Nadine να κάνουν ένα τέλειο δίδυμο. Η μοναδική μεγάλη αλλαγή είναι η επέκταση σε έναν semi-open world για τη πλειοψηφία του παιχνιδιού, που λειτουργεί αφού ο κόσμος δεν είναι πολύ μεγάλος και αυτό σημαίνει ότι οι παράπλευρες δραστηριότητες είναι μέρος του παιχνιδιού. Γενικά για τους οπαδού δράσης λοιπόν το Uncharted: The Lost Legacy είναι ένας τίτλος που δεν μπορεί να του δοθεί η απαραίτητη σημασία, ακόμα και αν είναι η πρώτη σας εμπειρία με το franchise. Για τους fans της σειράς τώρα, ότι και να πούμε είναι λίγο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε πως η Naughty Dog δε θα αφήσει την σειρά εδώ και θα τη συνεχίσει κάποια στιγμή ακόμα και έτσι επεισοδιακά με άλλους χαρακτήρες. Όπως και να έχει η σειρά είναι από τα πιο επιτυχημένα exclusives της Sony και έχουν αποτελέσει console-seller games. Συνεπώς ελπίζουμε η Sony να συνεχίσει το πανέμορφο ταξίδι μας στο μαγευτικό κόσμο που λέγεται Uncharted.

Uncharted: The Lost Legacy