Xbox Arena Festival
Editorials

Xbox Arena Festival Vol. 2 | Εντυπώσεις και φωτογραφικό υλικό

Βρεθήκαμε στο δεύτερο Xbox Arena Festival που έλαβε χώρα στις 18 & 19 Μαρτίου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Μία ακόμα μεγάλη γιορτή του Gaming έλαβε τέλος, με το Xbox Arena Festival Vol. 2 Powered by Public να αποτελεί παρελθόν και να μας άνοιξε ήδη την όρεξη για του χρόνου! Σε έναν εκπληκτικό χώρο στο Gazi Music Hall, οι λάτρεις του Xbox brand και γενικότερα όλοι οι gamers είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα καταπληκτικό event. Πάνω από 100 Xbox One S, «τούμπανα» PC και Samsung Curved Monitors περίμεναν χιλιάδες επισκέπτες, με εκατοντάδες δώρα να μοιράζονται στον κόσμο. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στα τουρνουά που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του διημέρου, σε αγαπημένα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox One και όχι μόνο. Gears of War 4, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Forza Horizon 3, FIFA 17, NBA 2K17, Overwatch και Call of Duty: Infinite Warfare περίμεναν τους διαγωνιζόμενους για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και τους νικητές να λαμβάνουν κονσόλες Xbox One S και διάφορα άλλα «καλούδια».

Xbox Arena Festival

Για τους απλούς επισκέπτες υπήρχαν booths για να δοκιμάσουν τα VR Headsets Oculus Rift και HTC Vive, με μία τεράστια ουρά να υπάρχει μόνιμα και στα 2. Εμείς είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε το Oculus Rift και πραγματικά πάθαμε την «πλάκα» μας με όσα ζήσαμε. Είναι μία επαναστατική τεχνολογία και η εμπειρία που προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Συνεχίζοντας, το παρών έδωσε και η Bandai Namco Entertainment – Hellas, με το booth της να έχει τα Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, Dark Souls 3 και Dragonball Xenoverse 2. Φυσικά, από την μεγάλη γιορτή του Gaming δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αγαπημένοι μας Cosplayers, διαγωνιζόμενοι με στολές αγαπημένων χαρακτήρων video games που έχουν κάνει την εμφάνισή τους είτε στο Xbox είτε στο PC. Συνεχίζοντας, καθ’όλη διάρκεια του event, έγιναν διάφορα quiz και δοκιμασίες για τους παρευρισκόμενους, με ακόμη περισσότερα δώρα για όλους. Τέλος, τα κορίτσια της Red Bull μοίρασαν δωρεάν ενεργειακά ποτά σε όλους, ενώ την εμφάνισή της έκανε και η Ελεονώρα Μελέτη.

Xbox Arena Festival

Σε γενικές γραμμές, το Xbox Arena Festival Vol. 2 ήταν πολύ διασκεδαστικό για όσους ασχολούνται με το Gaming. Υπήρχαν πάρα πολλές δραστηριότητες να ασχοληθείτε, αλλά έχουμε ένα μεγάλο παράπονο σχετικά με τη διοργάνωση. Δόθηκε υπερβολική έμφαση στα τουρνουά, με αποτέλεσμα σχεδόν όλα τα PC και οι κονσόλες να είναι «πιασμένα» από τους διαγωνιζόμενους. Πιστεύουμε πως θα ήταν προτιμότερο να υπάρχουν περισσότερες κονσόλες για να δοκιμάσουν οι επισκέπτες τα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox One, ώστε να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τα δυνατά «χαρτιά» της κονσόλας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Επίσης, θα θέλαμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα να δούμε developers από μεγάλες εταιρίες να έρχονται για να παρουσιάσουν επερχόμενους τίτλους τους στα μεγάλα events. Αν και είναι δύσκολο λόγω του υπερβολικά μικρού μεριδίου που κατέχουμε στην παγκόσμια αγορά, θα γινόταν ακόμη πιο σημαντικό ως event για τους hardcore gamers, ερχόμενο πιο κοντά στα πρότυπα των μεγάλων εκθέσεων του εξωτερικού.

Xbox Arena Festival

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως κάνουμε εποικοδομητική κριτική και σε καμία περίπτωση δεν είναι κακόβουλη. Αντιθέτως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Xbox Arena Festival Vol. 2 και την Microsoft Ελλάς που συνεχίζει να στηρίζει ενεργά την ελληνική gaming κοινότητα. Η χώρα μας χρειάζεται τέτοιου είδους events και μακάρι κάθε χρόνο να γίνονται περισσότερες και μεγαλύτερες εκθέσεις. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Microsoft Ελλάς για την πρόσκληση και την υποστήριξη που μας έχει προσφέρει από την αρχή της προσπάθειάς μας. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Xbox Arena Festival Vol. 3!

Να ευχαριστήσουμε και τον Μάρκο Ασκανιάν για το φωτογραφικό υλικό που μας παρείχε από την έκθεση, αλλά και την επίσημη σελίδα του Xbox!

Φωτογραφικό υλικό: