Agents of Mayhem
Reviews

Agents of Mayhem – Review

Ο νέος μεγάλος τίτλος της Deep Silver, Agents of Mayhem, ήρθε και εμείς σας παρουσιάζουμε την αναλυτική μας άποψη για αυτόν

Το Agents of Mayhem αποτελεί ένα νέο third-person open-world action-adventure παιχνίδι, την ανάπτυξη του οποίου ανέλαβε η developer εταιρία Volition. Κυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις 18 Αυγούστου 2017, από την εκδότρια Deep Silver, για PS4, Xbox One και PC. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα εικαστικά που περιέχει και μοιάζουν με σκίτσα από comics. Όσον αφορά την τοποθέτηση του σεναρίου και των χαρακτήρων, φαίνεται να είναι στο ίδιο φανταστικό σύμπαν με προηγούμενα αντικείμενα της αμερικανικής εταιρίας όπως η σειρά Saints Row, ενώ παράλληλα συναντάμε πολλά crossovers.

Καλοκουρδισμένο Gameplay

Το Agents of Mayhem έχει τριτοπρόσωπη οπτική και είναι ένα open-world shooter παιχνίδι που σου χαρίζει άφθονες δυνατότητες, με αποτέλεσμα συχνά να πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει άσκοπες και ατελείωτες βόλτες στην πόλη. Ο τόπος στον οποίο εξελίσσεται το παιχνίδι είναι η Νότια Κορέα και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα της, η Seoul. Ωστόσο, η πόλη δεν παρουσιάζεται ρεαλιστικά αλλά με μία έντονη φουτουριστική επίδραση που σίγουρα κινεί το ενδιαφέρον του κάθε θεατή. Το κύριο θέμα του τίτλου είναι, όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του, οι Agents of Mayhem, οι οποίοι έχουν ως σκοπό την κατάρριψη των σχεδίων του Dr. Babylon. Οι πράκτορες αυτοί στο σύνολο τους είναι δώδεκα και κατά την εκκίνηση του παιχνιδιού μας δίνονται τρεις, ενώ προχωρώντας στο παιχνίδι ξεκλειδώνονται και οι υπόλοιποι. Για την εκτέλεση των αποστολών είναι απαραίτητο να σχηματίζουμε μία ομάδα που θα αποτελείται από τρεις διαφορετικούς πράκτορες, τους οποίους θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της τους. Ο κάθε πράκτορας έχει το δικό του όπλο αλλά και τις δικές του χαρακτηριστικές ιδιότητες, γεγονός που δίνει πολλές επιλογές στον κάθε παίκτη, αλλά και τη δυνατότητα να σχηματίσει την ομάδα που θα αποτελείται από το συνδυασμό πρακτόρων που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Το παιχνίδι, ακόμη, περιέχει αρκετά στοιχεία RPG, καθώς από την εκτέλεση αποστολών οι χαρακτήρες κερδίζουν κάποιους πόντους, τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ώστε να τους αναβαθμίσουμε και να εστιάσουμε σε ιδιότητες τους που μας βολεύει να χρησιμοποιούμε.

Η περιήγηση στην πόλη μπορεί να γίνει είτε με τα πόδια είτε με τη χρήση οχήματος, το οποίο μπορούμε να καλέσουμε οποτεδήποτε επιθυμούμε, ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να κλέψουμε ένα από τον δρόμο. Οποιαδήποτε στιγμή μπορούμε να εναλλάσσουμε χαρακτήρες μεταξύ των τριών που έχουμε επιλέξει, ώστε ανάλογα με την περίσταση να αξιοποιούμε καλύτερα τις ειδικές ικανότητες και το στυλ του κάθε πράκτορα, ενώ παράλληλα οι δύο που δε χρησιμοποιούνται ξεκουράζονται και επανέρχεται η ζωή τους. Το στοιχείο αυτό αποτελεί μία πολύ ωραία πινελιά που σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορους τους παίκτες. Εκτός από την πόλη, υπάρχει ένα κεντρικό αρχηγείο των πρακτόρων στο οποίο μπορούμε να περάσουμε πολύ χρόνο κάνοντας διάφορα πράγματα. Επίσης, εκτός από τις κεντρικές αποστολές του σεναρίου υπάρχουν και κάποιες επιπλέον ενδιαφέρον αποστολές αλλά και προκλήσεις που προσφέρουν σημαντικές επιβραβεύσεις. Επομένως, το περιεχόμενο που υπάρχει είναι πλούσιο και με μεγάλη ποικιλία, ικανό για να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Ακόμη ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ο γρήγορος ρυθμός που επικρατεί, και σε αυτό συμβάλλει η συνεχής και ταχεία κίνηση των παικτών. Γενικά οι κινήσεις, τα άλματα και ο τρόπος που πυροβολούν οι ήρωες έχουν μία ιδιαίτερη και πολύ ωραία ρευστότητα, που θυμίζει το δημοφιλές multiplayer παιχνίδι, Overwatch.

Οι περιπέτειες των πρακτόρων

Γενικά το σενάριο δεν διαφέρει πολύ από τα τυπικά σενάρια που συνοδεύουν τις superhero ταινίες και comics. Ο οργανισμός γνωστός ως MAYHEM (Multinational Agency Hunting Evil Masterminds) ιδρύθηκε από την αρχηγό Persephone Brimstone, η οποία αποτελεί έναν καλοσχεδιασμένο χαρακτήρα, με ιστορικό υπόβαθρο. Αρχικά, το κέντρο ελέγχου βρίσκεται στην Σεούλ και στοχεύει να εντοπίσει και να αποτρέψει τα σχέδια του Dr. Babylon, ο οποίος αποτελεί μέλος της L.E.G.I.O.N., μίας εχθρικής οργάνωσης. Ωστόσο, τα γεγονότα δεν έχουν την εξέλιξη που θα ήθελαν οι πράκτορες μας, καθώς ο Dr. Babylon ξέφυγε. Οι χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν σημασία για το σενάριο έχουν υποστεί μία ικανοποιητική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι κάθε πράκτορας έχει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και στυλ, γεγονός που τους διαφοροποιεί και μας κάνει να δενόμαστε και να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας με αυτούς. Αυτό φυσικά, έχει ως αποτέλεσμα ένα ατελείωτο κυνηγητό και πολυάριθμες αποστολές που θα μας φέρουν κοντά του. Επομένως, πρόκειται για μία συνηθισμένη πλοκή με απλούς διαλόγους και χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές.

Agents of Mayhem

Βάλτε ακουστικά και απολαύστε

Όσον αφορά τον ήχο του παιχνιδιού, συνοδεύει πολύ ικανοποιητικά τον οπτικό τομέα, δημιουργώντας μία πολύ διαδραστική και άμεση ατμόσφαιρα. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία ήχων που αφορά κάθε στοιχείο του παιχνιδιού και ιδιαιτέρως τα όπλα του κάθε παίκτη.  Το soundtrack του παιχνιδιού ωστόσο ήταν αυτό που με εντυπωσίασε, καθώς ταίριαζε απόλυτα αλλά και κορύφωνε το ύφος και την εμπειρία του παιχνιδιού. Υπεύθυνος για την μουσική είναι ο Malcolm Kirby Jr, ο οποίος αποτελεί έναν πολύ αξιόλογο συνθέτη στον χώρο των video games.

Ο Φουτουρισμός σε όλο του το μεγαλείο

Ο οπτικός τομέας του Agents of Mayhem είναι αυτός που αδιαμφισβήτητα ελκύει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς αποτελεί το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τίτλου. Ο φουτουρισμός, τα έντονα χρώματα και τα σκιτσοειδή σκηνικά κυριαρχούν στο παιχνίδι και κρατάνε σε εγρήγορση τον παίκτη. Οι εκρήξεις αλλά και οι συνεχείς πυροβολισμοί γεμίζουν την οθόνη του παίκτη δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα και μία εντυπωσιακή μίξη χρωμάτων. Το κύριο χρώμα, ωστόσο, που επικρατεί είναι το μοβ αλλά και όλες οι αποχρώσεις του, γεγονός που δημιουργεί μία πολύ ωραία και πρωτότυπη ατμόσφαιρα μέλλοντος και τεχνολογίας. Όπως κατανοείτε, τα γραφικά δεν προσδίδουν καμία ρεαλιστικότητα στο παιχνίδι, όμως δίνουν αυτήν την καρτουνίστικη αλλά σύγχρονη υφή, η οποία συνδυάζεται τέλεια με τον γενικότερο χαρακτήρα του τίτλου.

Οι εχθροί

Στα πλαίσια των αποστολών μας θα κληθούμε να σκοτώσουμε πολυάριθμους και διαφορετικούς εχθρούς. Υπάρχει διαβάθμιση και μεγάλη ποικίλα μεταξύ των εχθρών ως προς τη δυσκολία και πολλές φορές θα βρεθείτε περικυκλωμένοι από πολλούς εχθρούς να σας πυροβολούν ταυτόχρονα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς εάν αναβαθμίσετε τους πράκτορες αλλά και επιλέξετε τους κατάλληλους κάθε φορά θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, με τις ειδικές ικανότητες τους. Φυσικά η δυνατότητα να εναλλάσσετε μεταξύ τριών ηρώων θα σας φανεί ιδιαίτερη χρήσιμη καθώς με αυτόν τον τρόπο επιλέγετε διαφορετικά στυλ μάχης, ενώ παράλληλα επανέρχεται η ζωή των πρακτόρων που δεν χρησιμοποιούνται.

Agents of Mayhem

Σημαντική έλλειψη

Ένα σημαντικό τμήμα που θεωρώ ότι κάνει αισθητή την απουσία του από τον τίτλο της Deep Silver είναι το online multiplayer. Με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει αλλά και το Gameplay του το παιχνίδι αυτό θα μπορούσε να έχει ένα πολύ διασκεδαστικό και ενδιαφέρον online multiplayer. Το σκηνικό της πόλης προσφέρει πολλές δυνατότητες και θέτει τις βάσεις για πολύ απολαυστικά PvP ματς.

Ο Απολογισμός

Ανακεφαλαιώνοντας, για όσους ενδιαφέρονται να παίξουν ένα χαλαρό και διασκεδαστικό single player παιχνίδι με πράκτορες και πολλές αποστολές, το Agents of Mayhem είναι ιδανικό, καθώς θα τους χαρίσει πολλές ώρες διασκέδασης και μοναδικές εμπειρίες. Τα θετικά στοιχεία του, όπως το πολύ ωραίο και ρευστό gameplay, ο γρήγορος ρυθμός, ο καρτουνίστικος και superhero-movie χαρακτήρας είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει μεταξύ άλλων παρόμοιων παιχνιδιών. Ωστόσο, το σενάριο και οι διάλογοι κυμαίνονται στα κοινά πλαίσια με αποτέλεσμα να μην προκαλούν το ενδιαφέρον των παικτών, ενώ παράλληλα το υψηλό τιμολογιακό κόστος του παιχνιδιού αποτελεί έναν πολύ αρνητικό παράγοντα. Ένα στοιχείο το οποίο αναμφίβολα θα μπορούσε να συμβάλλει θετικά στο παιχνίδια θα ήταν το online multiplayer, το οποίο δυστυχώς απουσιάζει.