Gear.Club Unlimited
Nintendo Switch

Gear.Club Unlimited – Review

Το Gear.Club Unlimited κυκλοφόρησε στο Nintendo Switch και εμείς σας μεταφέρουμε την άποψή μας για το αν κατάφερε να εντάξει τα racing στον κόσμο της Nintendo!

Οι τελευταίες κονσόλες της Nintendo πέρα από το κλασσικό Mario Kart, δεν ήταν ποτέ δημοφιλής για τα racing παιχνίδια τους. Όσοι αναζητούν πιο παραδοσιακά racing παιχνίδια με πραγματικά αυτοκίνητα, το μόνο που είχαν να παίξουν ήταν το Need for Speed: Most Wanted στο Wii U. Το Gear.Club Unlimited στο Nintendo Switch μπορεί να είναι κάτι ιδιαίτερο, καθώς ίσως σηματοδοτεί την επιστροφή των πιο παραδοσιακών racing παιχνιδιών στην οικογένεια της Nintendo. Η Eden Games είδε κάποια επιτυχία με το Gear.Club σε mobile συσκευές και με τη φορητή φύση του Switch μαζί με το high-end mobile hardware που διαθέτει, ταιριάζει γάντι στο όλο concept.

Sim vs Arcade

Το Gear.Club Unlimited έχει προωθηθεί ως sim racer, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα arcade racing. Ακόμα και τα πιο sim-like mobile racers όπως το Real Racing, προσφέρουν μια αρκετά casual-friendly εμπειρία αλλά επικεντρώνονται περισσότερο σε ένα ρεαλιστικό στυλ αγώνων. Το Gear.Club κάνει κάτι παρόμοιο, με εύκολο control setup και παρέχει αρκετά βοηθήματα, σε αντίθεση με πολλά mobile παιχνίδια. Το Gear.Club επίσης, έχει ανακατασκευαστεί για να αντισταθμίσει την έλλειψη των microtransactions, αλλά τα DLC αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι παρόντα για όσους το θέλουν. Οι πληρωμές κερδίζοντας αγώνες είναι γενναιόδωρες και οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν ένα μεγάλο ποσό μετρητών για ότι επιτυγχάνουν, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος για grinding. Οι παίκτες μπορούν εύκολα να κερδίσουν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα και ένα καλό ποσό αναβαθμίσεων μέσω του κανονικού progression.

Gear.Club Unlimited

Η παρουσία των DLC αυτοκινήτων μπορεί να είναι κάτι που θέλουν οι άνθρωποι, αφού ο κατάλογος είναι αισθητά μικρότερος από τον ανταγωνισμό. Στην πραγματικότητα, το παιχνίδι έχει μόνο 32 αυτοκίνητα και λίγους κατασκευαστές. Το να βλέπετε σε ένα μικρότερο παιχνίδι τη RUF αντί της Porsche είναι κατανοητό, αλλά μη περιμένετε άλλους μεγάλους κατασκευαστές όπως η Ferrari, η Honda ή η Toyota. Τουλάχιστον στη γενική εικόνα, οι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν με κάποια πολύ καλά αυτοκίνητα όπως McLaren P1, Nissan GTR Nismo και Pagani Huayra Roadster.

Το γκαράζ είναι το σπίτι σας

Το Gear.Club Unlimited διατηρεί τα στοιχεία από τη mobile έκδοση όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης με αστέρια και το progression system. Το ξεκλείδωμα νέων πρωταθλημάτων, τύπων αγώνων και γκαράζ συνδέεται με την πρόοδο με τα αστέρια. Όσο καλύτερα τα πάτε τόσο περισσότερα κερδίζετε και ανεβαίνετε ταχύτερα ranks. Εκτός πίστας, έχετε ένα γκαράζ με ένα interface που θυμίζει mobile εφαρμογή αφού στην ουσία έχει ένα drag and drop setup για να μετακινείτε τα αυτοκίνητά σας σε διάφορα μέρη. Το γκαράζ προσφέρει πολλά, όπως αεροδυναμικό τούνελ, φανοποιείο, μέρος να αλλάξετε ζαντολάστιχα, να αυξήσετε τη δύναμη του αυτοκινήτου σας και να το φτιάξετε απ’έξω με διάφορα spoilers. Επίσης το Gear.Club αποφεύγει το κλισέ του να ξεκινήσετε από χαμηλά και σας δίνει ένα καλό όχημα για αρχή, ενώ παράλληλα σας δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης γιατί πρέπει να τα πάτε καλά για να νικήσετε. Αν πάλι δε τα πάτε καλά σε κάποιον αγώνα, μπορείτε πάντα να κάνετε restart ή ακόμα καλύτερα rewind το σημείο που κάνατε λάθος σαν το Forza Motorsport. Το rewind feature εδώ, είναι μια από τις καλύτερα εκτελούμενες εκδόσεις του λόγω της εύκολης στη χρήσης του. Επειδή μπορείτε να πάτε το rewind καρέ-καρέ πίσω, αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσετε την ακριβή στιγμή που θέλετε να διαλέξετε.

Gear.Club Unlimited

Ο αγώνας ξεκινάει

Ανεξάρτητα από το είδος αγώνα που προτιμάτε, όλοι γίνονται με μεγάλη ευκολία. Οι αγώνες rally απαιτούν λίγο περισσότερη ακρίβεια λόγω των πιο γλιστερών επιφανειών, ενώ η νυχτερινή οδήγηση απαιτεί να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να αποφύγετε διάφορες συγκρούσεις στο δρόμο. Η σύγκρουση με άλλους δεν είναι σημαντικό θέμα, αλλά μπορεί να σας επιβραδύνει και ειδικότερα όταν γίνεται στη τελική ευθεία το rewind feature λάμπει. Η οδήγηση οποιουδήποτε από τα αυτοκίνητα γίνεται εύκολα με οποιοδήποτε τύπο control χρησιμοποιήσετε.

Οι αγώνες μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό σε τυπικό σύγχρονο arcade racer. Μπορεί να αισθανθείτε την ανάγκη να πατήσετε το φρένο καμιά φορά, αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε τις περισσότερες φορές απλά πατώντας το γκάζι. Υπάρχουν μερικά στοιχεία που συνήθως βρίσκετε σε “simulators” όπως το Forza Motorsport. Υπάρχει σύστημα XP που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε διάφορα καθώς προχωράτε, βοηθητική αγωνιστική γραμμή που σας δίνει μια καλύτερη ιδέα για το πως να κινηθείτε, καθώς και διάφορα assist για να σας βοηθήσουν όπως braking, steering και skid control.

Όπως προαναφέραμε, οι αγώνες είναι μία απλή υπόθεση. Εάν δεν απενεργοποιήσετε τα assists δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να περάσετε τους αντιπάλους σας και να παραμείνετε πρώτοι. Η AI των αντιπάλων φαίνεται να μην είναι τόσο επιθετική και δεν δίνει την αίσθηση να διεκδικεί κάτι παρά μόνο να βρίσκεται εκεί απλά για να είναι εκεί. Οι πίστες, με τη σειρά τους, είναι αρκετά μικρές με αποτέλεσμα να τελειώνουν σε λιγότερο από 2 λεπτά, κάτι το οποίο δεν αργείτε να συνειδητοποιήσετε γιατί οι περισσότεροι αγώνες αποτελούνται μόνο από έναν γύρο. Ένα feature που δεν είναι και τόσο αποδεκτό να λείπει από έναν τίτλο που κυκλοφόρησε πέρα από mobile συσκευές, είναι το replay στο τέλος του αγώνα. Παίκτες που απολαμβάνουν να βλέπουν πως τα πήγαν ή θέλουν να αποθηκεύσουν ένα highlight τους ώστε να το μοιραστούν με τους φίλους τους, δε θα χαρούν ιδιαίτερα με αυτό.

Gear.Club Unlimited

Το campaign είναι εκεί όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και παρά τη μικρή διάρκεια των αγώνων, το ίδιο το campaign είναι αρκετά μεγάλο. Υπάρχουν περίπου 400 events, όπου τα περισσότερα είναι κανονικοί αγώνες αλλά υπάρχουν ανάμεσά τους και μερικά rally και time trials. To progression system σίγουρα βοηθάει, καθώς σπάνια υπάρχει στιγμή που θα κολλήσετε στο να κάνετε έναν αγώνα ξανά και ξανά για να αποκτήσετε τα αστέρια που χρειάζονται για να ξεκλειδώσετε το επόμενο πρωτάθλημα. Ακόμα και όταν δεν αγωνίζεστε, έχετε ένα γκαράζ για αναβάθμιση, το οποίο θα θέλετε να κάνετε, καθώς οι περισσότερες από τις ανταμοιβές σας αφορούν το γκαράζ.

Παρόλο που παρέχει αξιοπρεπείς αγώνες, το παιχνίδι αισθάνεται πιο οικεία στο portable mode του Switch παρά σε docked mode. Τα μικρά loading times κάνουν το χρόνο αναμονής ανάμεσα στα menu και τα events να περνάει απαρατήρητος, αλλά οι αγώνες είναι πολύ μικροί για μια εμπειρία στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Όταν όμως χρησιμοποιηθεί σε portable mode, οι ίδιοι αγώνες αισθάνονται πιο φυσιολογικοί επειδή το παιχνίδι παρόλο που έχει ανακατασκευαστεί σε μερικά σημεία για να έρθει στο switch, η βασική του δομή έχει φτιαχτεί για τέτοια χρήση.

Multiplayer

Το Multiplayer είναι όπου τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Σε offline, το παιχνίδι υποστηρίζει split-screen με τέσσερις παίκτες, όπου μπορείτε να αγωνιστείτε σε οποιαδήποτε πίστα και με όποιο αυτοκίνητο θέλετε. Είναι σπάνιο να βρείτε αυτό το feature κάπου πέρα από παιχνίδια με αγώνες kart και το καλό είναι ότι η απόδοση του παιχνιδιού δεν επηρεάζεται από την ενεργοποίησή του. Στο online, υπάρχει ένα daily time trial σε αντίθεση με απευθείας online play. Στην ουσία το μόνο που κάνετε, είναι να προσπαθείτε να κάνετε καλύτερο χρόνο από τους αντιπάλους σας και ακόμα και αν τα παιχνίδια είναι ranked η θέση σε κάθε αγώνα μόνο αυξάνει το rank σας. Τέλος αν αυτό το μέρος του παιχνιδιού σας φανεί σαν grind, οι αποδοχές είναι αρκετά καλές που μπορεί να το ξεπεράστε.

Μια εντυπωσιακή… οπτική

Οπτικά, το Gear.Club Unlimited φαίνεται εντυπωσιακό, ενώ ταυτόχρονα έχει και τα ελαττώματα του τα οποία είναι ορατά. Στην πίστα, τα αυτοκίνητα φαίνονται φανταστικά και με αρκετή λεπτομέρεια. Το θέμα είναι πως αυτή η καλή λεπτομέρεια είναι μέχρι εκεί και δεν υπάρχει σε ότι είναι γύρω στην πίστα. Παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς δείχνουν ομορφότερα σε αυτό το σημείο, αλλά το Gear.Unlimited είναι αποδεκτό από την άποψη πως είναι τύπου port με mobile ρίζες. Τέλος πέραν από αρκετές τζάτζες και θολά textures, το Gear.Unlimited τρέχει με σταθερό frame rate σε docked ή portable mode.

Από πλευράς ήχου τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Θα συγχωρεθείτε αν σκεφτείτε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ηχεία σας κατά την εκκίνηση του παιχνιδιού, καθώς ο ήχος αρνείται να παρουσιαστεί μέχρι να φτάσετε στη πίστα ή στον παγκόσμιο χάρτη του campaign. Προσπερνώντας αυτό, θα διαπιστώσετε ότι οι ήχοι των κινητήρων των αυτοκινήτων είναι πιστοί, αλλά κάποια άλλα ηχητικά εφέ υστερούν πολύ, όπως όταν χτυπάνε τα αμάξια μεταξύ τους ακούγονται σαν αν είναι πλαστικά. Η έλλειψη μουσικής σε αγώνες κάνει το παιχνίδι κάπως μονότονο και είναι κρίμα γιατί το soundtrack είναι γεμάτο με EDM κομμάτια που ακούγονται αρκετά καλά μετά από αγώνες και κατά την περιήγηση στα μενού.

Gear.Club Unlimited

Μια καλή αρχή

Το Gear.Unlimited στο τέλος της ημέρας είναι ένα mobile racer με καλύτερους χειρισμούς. Σύντομοι αγώνες με arcade στυλ, σε ένα campaign που προχωράτε κερδίζοντας αστέρια. Μπορεί να μην μοιάζει με τίτλο ΑΑΑ, αλλά είναι ένα τίμιο παιχνίδι αγώνων ειδικά αν το παίζετε σε portable mode όπου θα εκτιμήσετε και την απλότητα του. Παρόλο που δεν είναι η καλύτερη αναπαράσταση του τι θα έπρεπε να είναι ένα παραδοσιακό παιχνίδι αγώνων στο Switch, ας ελπίσουμε πως το Gear.Unlimited θα φέρει στο περισσότερους τίτλους αγώνων στο Switch