Gears of War 4
Xbox One

Μία πρώτη ματιά στη Multiplayer Beta του Gears of War 4

Το Gears of War 4 εξακολουθεί να έχει αρκετούς μήνες μπροστά του πριν από την κυκλοφορία του, αλλά σε μια έξυπνη κίνηση, η Microsoft άνοιξε νωρίς μια multiplayer beta ώστε να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερο feedback.

Με αυτή την κίνηση η Coalition σιγούρευσε πως όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί θα έχει αρκετούς μήνες μπροστά της για να το διορθώσει και να μας προσφέρει ένα εξαιρετικό Gears of War 4. Η beta άνοιξε στις 18 Απριλίου για περιορισμένο κοινό, ενώ στις 24 έγινε διαθέσιμη για όλους μέχρι και στις 1 Μαΐου όπου και τελείωσε.

Παίζοντας 2-3 match στην αρχή φαίνονται όλα τόσο γνώριμα και η αλήθεια είναι ότι όχι απλά φαίνονται γνώριμα, αλλά όντως είναι. Το παιχνίδι όσον αφόρα το gameplay στο multiplayer κομμάτι του είναι το ίδιο Gears of War που ξέρουμε απο το Xbox 360. Η beta μας έδωσε πρόσβαση σε 2 game modes, το Team Deathmatch και το ολοκαίνουργιο Dodgeball, και σε 3 maps τα Dam, Foundation και Harbor. Η πρώτη και η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η ανάλυση 1080p και φυσικά τα 60 fps τα οποία παρέχουν μία πολύ πιο ευχάριστη και ικανοποιητική εμπειρία ειδικά στο multiplayer όπου κάνει τα πάντα πιο ομαλά και λιγότερο κουραστικά όταν τρέχεις και κάνεις dodge όλη την ώρα.

Οι χάρτες είναι μικροί και ο ρυθμός γρήγορος. Με ομάδες των 5 ατόμων, η βασική στρατηγική όλων των Gears, μέχρι και του 4, είναι η ίδια. Τρέχουμε στο κέντρο, παίρνουμε τα power weapons και καταστρέφουμε την αντίπαλη ομάδα. Σε κοντινή απόσταση ο καλύτερος σας φίλος παραμένει το Gnasher Shotgun ενώ το Lancer παραμένει χρήσιμο για μεσαίες αποστάσεις ή για να πάτε πισώπλατα από κάποιον με το αλυσοπρίονο.

gears-of-war-4-1
Βέβαια τα Power Weapons (Longshot, Torque Bow, Boomshot, Dropshot) που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κάθε χάρτη, μπορούν να δώσουν ένα αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα που θα τα πάρει. To νεότερο όπλο, το Dropshot, λειτουργεί ως εκτοξευτής χειροβομβίδων όπου μπορείτε εσείς να ελέγχετε που θα πέσουν ώστε να μπορείτε να σκοτώσετε ανυποψίαστους παίκτες πίσω από cover.

Το να πηγαίνετε μόνοι σας στη μάχη δεν επωφελεί στο Gears of War και αυτό γιατί δίνει πολύ έμφαση στο να συνεργάζονται οι ομάδες μεταξύ τους. Το Team Deathmatch λειτουργεί με μοιρασμένες ζωές στην ομάδα και όχι με timer, το οποίο παροτρύνει να κάνετε την επίθεσή σας με πιο στρατηγικό τρόπο και να μαζέψετε όσα περισσότερα kills μέχρι να τελείωσει ο χρόνος. Το Dodgeball από την άλλη διαθέτει έναν ενδιαφέρον μηχανισμό με τον κάθε παίκτη να ξεκινάει με μία ζωη και να κάνει respawn μόνο εάν κάποιος απο την ομάδα του πάρει kill.

Gears of War 4Το Gears of War 4 διαθέτει επίσης ranking system που λειτουργεί βάση των επιδόσεών σας και σας κατηγοριοποιεί σε Bronze, Silver, Onyx, Diamond και Master. Το πιο ενδιαφέρον σε αυτό είναι οτι όλοι θα παίρνουν XP για οποιοδήποτε versus mode που παίζουν. Ο καθένας θα ανταμείβεται για τον χρόνο του και ειδικά οι παίκτες που ενδιαφέρονται για την επίτευξη των υψηλότερων βαθμίδων του Onyx, Diamond και Master.

Όσον αφορά τα in-game rewards, το Gears διαθέτει ένα σύστημα με τέσσερις βαθμούς σπανιότητας συλλεκτικών καρτών, που μπορείτε να αποκτήσετε αγοράζοντας Gear Crates, χρησιμοποιόντας in-game credits που κερδίζετε από όλα τα game modes. Υπάρχουν δύο ειδών αντικείμενα, τα Consumables και τα Durable. Τα Consumables περιλαμβάνουν XP bonuses για την εκτέλεση ορισμένων objective στη μάχη, ενώ τα Durables είναι πράγματα όπως vintage κουστούμια ή εμβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν στο profile σας.

Η Open Beta του Gears of War 4 μας άφησε καλές εντυπώσεις. Η ομάδα ανάπτυξης της Coalition έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διατηρήσει όλα τα στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε το Gears of War 4, αλλά παράλληλα έχουν προσθέσει τη δική τους πινελιά σε όλους τους τομείς του gameplay.

Gears of War 4Όπως είναι εύκολα κατανοητό η Open Beta αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για εμάς ώστε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το παιχνίδι και να σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας. Σίγουρα μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού στις 11 Οκτωβρίου για Xbox One αλλά και PC, πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα που αφορούν κυρίως το balancing αλλά και τον οπτικοακουστικό τομέα.

Εμείς πάντως ανυπομονούμε να πιάσουμε το νέο μέλος της σειράς στα χέρια μας. Μέχρι τότε όμως όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή και να απολαύσουμε τις διακοπές μας!

Το ραντεβού μας με το Gears of War 4 ανανεώνεται για την επίσημη κυκλοφορία του, όπου και θα μπορέσουμε να σας προσφέρουμε ένα αναλυτικότατο review για το δημιούργημα της Coalition.

*Λόγω προβλήματος με το αρχείο των εικόνων μας, έχουν μπει placeholders φωτογραφίες του παιχνιδιού που δεν αποτελούν ένδειξη της ποιότητας του τελικού προϊόντος.