Nintendo Switch
Nintendo Switch

Nintendo Switch: Αυτή είναι η νέα κονσόλα της Nintendo

Η Nintendo αποκάλυψε με κάθε επισημότητα τη νέα της κονσόλα, το Nintendo Switch, που έρχεται τον Μάρτιο του 2017

Έπειτα από πολλούς μήνες βομβαρδισμού από φήμες, υποτιθέμενες πληροφορίες και διαρροές, ήρθε η ώρα που όλη η Gaming βιομηχανία περίμενε. Η Nintendo αποκάλυψε επίσημα τη νέα της κονσόλα και αυτή είναι το Nintendo Switch (πρώην NX).

nintendo-switch-1

Οι διαρροές που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και ήθελαν το τότε NX να είναι μία υβριδική κονσόλα, που θα γίνεται φορητή και σταθερή ανά πάσα ώρα και στιγμή, επιβεβαιώθηκαν. Το Switch είναι στην ουσία ένα Tablet που συνδυάζει και τις 2 επιλογές, μέσω διάφορων εξωτερικών εξαρτημάτων.

Στο τρίλεπτο Trailer της αποκάλυψης της νέας κονσόλας, η Nintendo μας έδειξε μερικούς από τους τρόπους που θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του Switch. Αρχικά, η βασική λειτουργία του είναι όταν τοποθετείτε σε μία βάση και λειτουργεί σαν κανονική οικιακή κονσόλα.

Τα controllers στο δεξί και αριστερό άκρο είναι αποσπώμενα και ονομάζονται Joy-Con. Οι χρήστες μπορούν είτε να κρατάνε ένα σε κάθε χέρι, είτε να τα χρησιμοποιήσουν ως δύο διαφορετικά. Σύμφωνα με την Nintendo, πολλαπλά Joy-Con μπορούν να συνδεθούν σε ένα Switch. Επιπρόσθετα, όπως θα δείτε και στο Trailer, μπορούν να προστεθούν πάνω σε ένα ειδικό “Grip“, θυμίζοντας ένα κλασικό χειριστήριο.

nintendo-switch-4

Σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε την κονσόλα μαζί σας, εκτός του σπιτιού ή σε κάποιον χώρο μακριά από την οθόνη του σαλονιού σας ή του δωματίου σας, αποσπάτε το Tablet από την βάση του, κουμπώνετε τα Joy-Con δεξιά και αριστερά, και έχετε έτοιμη μία φορητή κονσόλα. Οι επιλογές όμως δεν τελειώνουν εδώ.

Το Tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οθόνη όταν βρίσκεται σε άλλο χώρο, σε περίπτωση που δεν θέλετε να το κρατάτε ως φορητή συσκευή. Αν και δεν υπάρχει κάτι επίσημο, το μέγεθος της οθόνης του πρέπει να είναι περίπου στις 10 ίντσες, αλλά υπάρχει ένα μαύρο πλαίσιο στο εσωτερικό, μειώνοντας το στις 7”. Τα μεγέθη είναι υποθετικά προς το παρόν και εκ πρώτης όψεως. Επίσης, είδαμε πως τελικά όντως θα χρησιμοποιεί Cartridges ως οπτικό μέσο, κάτι που είχε γίνει γνωστό και πάλι μέσω φημών.

Άλλη μία διαρροή που είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαιώθηκε, καθώς η ίδια η NVIDIA επιβεβαίωσε πως το Nintendo Switch θα έχει μία custom έκδοση του Tegra επεξεργαστή που συναντάμε σε φορητές συσκευές. Σύμφωνα με την ίδια την NVIDIA, η custom έκδοση του επεξεργαστή είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για το Switch, εισάγωντας μία νέα σειρά από APIs, εργαλεία λογισμικού και βιβλιοθηκών.

Κατά τη διάρκεια του Trailer πήραμε και μία γεύση από τα παιχνίδια που θα συνοδεύσουν την νέα κονσόλα της Nintendo στο λανσάρισμα της στην αγορά ή λίγο καιρό αργότερα. Συγκεκριμένα, είδαμε το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, το Skyrim: Special Edition, ένα φαινομενικά νέο 3D Mario, το Mario Kart, το Splatoon και το NBA 2K17. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως ήδη οι μεγαλύτεροι publishers και developers εργάζονται πάνω στο Nintendo Switch και περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε ποια άλλα παιχνίδια θα βρουν το δρόμο τους προς τη νέα κονσόλα.

nintendo-switch-6

Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το Trailer ήταν άκρως ενθαρρυντικές. Η Nintendo κάνει και πάλι τη διαφορά, προσφέροντας μία πρωτοποριακή, εναλλακτική οπτική στο τι είναι μία παιχνιδοκονσόλα. Στην εποχή των Smartphones και των Tablets, η φορητότητα είναι το παν, κάτι που ασπάστηκε πλήρως η ιαπωνική εταιρία με το Nintendo Switch.

Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Πόση θα είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας; Εξαρτήματα από το Wii και το Wii U θα είναι συμβατά με το Switch; Τα παιχνίδια πάντως φαίνεται να μην είναι Backwards Compatible, τουλάχιστον στην φυσική τους μορφή (δισκάκια), γιατί οι Digital εκδόσεις θα μπορούσαν να είναι. Η μνήμη τι μέγεθος θα έχει;

Όλα αυτά (και άλλα πολλά) είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα από την Nintendo, καθώς πλησιάζουμε με γοργούς ρυθμούς προς την επίσημη κυκλοφορία της κονσόλας, τον Μάρτιο του 2017 και κάποια στιγμή σύντομα θα ξεκινήσουν και οι προ-παραγγελίες. Όσον αφορά την τιμή τώρα, το Basic Pack φαίνεται πως θα κοστίζει 299$ σύμφωνα με εκτιμήσεις, μία άκρως ανταγωνιστική τιμή κατά τη γνώμη μας.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση μέσω φωτογραφικού υλικού και του Trailer που δημοσίευσε η ιαπωνική εταιρία. Φυσικά, μην ξεχάσετε να μας πείτε την γνώμη σας στα σχόλια!